خبرگزاری کار ایران

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور در گفت‌وگو با ایلنا:

صدور مجوز ۱۰ هزار تشکل مردم نهاد از سوی وزارت کشور/ بیشترین سمن‌‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند

asdasd
کد خبر : ۱۳۸۷۹۷۳

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه قریب به ۱۰ هزار تشکل مردم نهاد توسط وزارت کشور تاسیس شده‌‌اند، گفت: بیشترین تشکل‌ها در زمینه پیشگیری و پیگیری آسیب‌‌های اجتماعی راه‌اندازی شده است.

«محسن ولیئی» معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره تشکل‌های مردم نهادی که دارای مجوز از وزارت کشور هستند، گفت: در حال حاضر قریب به ۱۰ هزار تشکل مردم نهاد توسط وزارت کشور تاسیس شده است و در حال فعالیت هستند.بیشترین این سمن‌ها در حوزه پیگیری و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مشغول هستند. بعد از آن نیز سمن‌هایی هستند که در حوزه نیکوکاری فعالیت می‌کنند و سمن‌های حوزه محیط زیست نیز در رتبه سوم قرار دارند.

وی ادامه داد: از لحاظ طیف‌بندی تشکل‌هایی که تاکنون ایجاد شده است، قریب به ۱۰ درصد تشکل‌های ملی هستند و یک بخشی از آن‌ها را نیز تشکل‌های بین‌المللی شامل می‌شوند. تشکل‌های بین‌المللی کلیه دفاتر دوستی ایران با سایر کشورها را شامل می‌شوند. در حال حاضر حدود ۴۳ الی ۴۴ تشکل در حوزه دفاتر یا مجامع دوستی ایران با سایر کشورها داریم. همچنین قریب به ۷۰ تشکل نیز مقام مشورتی در سازمان ملل هستند که در زمینه حقوق بشر و مسائل زیست محیطی فعال هستند و به امور دیپلماسی کشور کمک می‌کنند.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه تشکل‌های مردم نهاد سه ویژگی دارند، در پاسخ به این سوال که آیا این تشکل‌ها می‌توانند فعالیت سیاسی در انتخابات پیش‌رو داشته باشند، گفت: تشکل‌های مردم نهاد دارای سه ویژگی غیرسیاسی بودن، غیرانتفاعی بودن و داوطلبانه هستند. ما به همه تشکل‌های مردم نهاد توصیه می‌کنیم به این سه اصل اساسی توجه کرده و از فعالیت‌های سیاسی جدا پرهیز کنند.

ولیئی درباره تخلفات سازمان‌های مردم‌نهاد ادامه داد: براساس آیین‌نامه هیات دولت در ماده ۳۴ آمده است که دستگاه صدور پروانه سازمان‌های مردم نهاد نظارتی بر فعالیت سازمان‌های مردم نهاد داشته باشد. در صورتی که هر یک از این تشکل‌های مردم نهاد از اصول اولیه اساسنامه خودشان تخطی کنند به موجب تخلف‌شان در یک کارگروه تحت عنوان کارگروه نظارتی مورد بررسی قرار می‌گیرند و گزارش آن در شورای ملی توسعه و حمایت از سمن‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. براساس همین ماده ۳۴، بعد از بررسی برای سمنی که تخلف کرده است یا تذکر کتبی ارائه می‌شود یا ممکن است تعلیق ۶ ماهه داشته باشند یا به دادگاه معرفی شده تا دادگاه برای آن‌ها رای صادر کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به این سوال که برخی از تشکل‌های مردم نهاد نسبت به طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد غیردولتی که برای بررسی به مجلس ارسال شده است، نگرانی‌هایی دارند نظر شما در خصوص این طرح چیست؟ گفت: هنوز این طرح مورد بررسی کامل قرار نگرفته است و قریب به ۷۰ درصد این طرح در کمیسیون شوراها مورد بررسی قرار گرفته است و هنوز در حال بررسی است.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه ما هیچ قضاوتی در حال حاضر درباره این طرح نمی‌توانیم داشته باشیم، گفت: این طرح در حال بررسی است و نمی‌توانیم نظر مشخصی درخصوص آن ارائه دهیم انشالله بعد از بررسی بقیه این طرح می‌توانیم نظر نهایی را در خصوص آن بدهیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز