خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان پژوهش عنوان کرد:

ماموریت دانشگاه فرهنگیان در تغییر نگرش معلم نسبت به برنامه درسی

asdasd
کد خبر : ۱۴۲۵۱۵۱

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان باید درکانون تحولات آموزش و پرورش قرار گیرد، گفت: یکی از ماموریت‌های جدی دانشگاه فرهنگیان مساهمت در تغییر نگرش معلم نسبت به برنامه درسی است.

به گزارش ایلنا از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حجت الاسلام و المسلمین علی لطیفی با اشاره به نسبت دانشگاه فرهنگیان و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و ماموریت‌های آن، افزود: بی‌تردید دانشگاه فرهنگیان و سازمان پژوهش دو بال وزارت آموزش و پرورش در تحقق ماموریت‌های تحولی آن و ارتقا کیفیت بودند و در نگاه عمومی و حاکمیت مورد توجه جدی است. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، محتوای آموزشی، برنامه درسی و معلم به مثابه مهمترین عامل در ارتباط مستقیم با دانش آموز را با اهمیت دانست و اظهار کرد: اعتقاد دارم در نسبت میان این دو هم باید اولویت را به معلم داد. 

وی با اشاره به تاکید سند تحول بنیادین نسبت به معلم و تحول در برنامه درسی، خاطر نشان کرد: برای تحول باید معرفت و بینش نسبت به آن شکل بگیرد، بدانیم این تحول و نقش دانشگاه در آن چیست؟ 

حجت الاسلام لطیفی، انتظار حداکثری نسبت به کتاب درسی، مشارکت‌پذیری اندک در تولید کتاب‌های درسی و شکل گرفتن دوگانه تولید کننده و مجری را از چالش‌های پیش رو عنوان و اظهار کرد: این ذهنیت که تحول در برنامه درسی با تغییر کتاب اتفاق می‌افتد درست نیست، مگر برخی ساحت‌های تربیتی با کتاب محقق می‌شود، کتاب درسی یک ابزار با محدودیت‌های خود است. 

وی با بیان اینکه فرصت‌های متنوع برای تربیت و فرصت‌های متنوع یادگیری از اهداف ساحت‌های تربیتی است که بدون پیش بینی این فرصت‌ها که ناظر به بوم و شرایط متربی است تحقق آن امکان‌پذیر نخواهد بود، افزود: برنامه درسی باید از تمام این فرصت‌ها و ابزارها برای تحقق اهداف استفاده کند. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، ادامه داد: نگرش و بینش‌مان را براساس افق پیش رو باید تنظیم کنیم. 

وی با اشاره به این نکته که نگاه ما به برنامه درسی متحول شده باید چگونه باشد، تصریح کرد: برای تحقق اهداف متعالی تحولی باید، ضمن ارائه چشم‌انداز و تصویری از برنامه درسی و راهنمای عمل آن به مدرسه، در سطح افق برنامه درسی با مدرسه گفتگو شود. 

حجت الاسلام لطیفی، تسهیل دسترسی مدرسه به مواد و منابع آموزشی متنوع را کمک کننده به مسیر تحقق برنامه درسی دانست و گفت: این ابزارهایی است که معلم در مدرسه می‌تواند فرصت‌های تربیتی و یادگیری غنی با آن ایجاد کند. 

وی تنوع و مشارکت معلمان و دغدغه‌مندان و فعالان تعلیم و تربیت در تولید این ابزار و منابع را با اهمیت عنوان و اظهار کرد: همچنین باید حمایت و پشتیبانی از این اتفاق رخ داده در مدرسه صورت گیرد تا معلم بتواند طراحی آموزشی مناسب داشته باشد. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، در ادامه تاکید کرد: برنامه درسی خوب که پاسخگوی نیاز دانش آموز باشد حتما مبتنی بر طراحی آموزشی خوب می‌تواند رقم بخورد. 

وی نقش دانشگاه فرهنگیان در این تحول را تغییر نگرش برشمرد و تصریح کرد: این مجموعه معلم را به سیستم و ساختار تزریق می‌کند نگرش این معلم به محتوا در تحقق تحول مهم است. 

این مقام مسئول با بیان اینکه برنامه درسی تحولی مبتنی بر یادگیری، متکی بر گفت و شنود و فراهم کردن زمینه برای اندیشیدن مستقل دانش‌آموز است، افزود: برای تدریس این کتاب باید تغییر نگرش ناظر به اقدام تحولی در معلم رخ دهد و از ماموریت‌های جدی دانشگاه فرهنگیان مساهمت در تغییر نگرش معلم نسبت به برنامه درسی است. 

وی با اشاره به لزوم پرداختن به این نکته که دانشجومعلم و مهارت آموز چه فهمی از برنامه درسی باید داشته باشد؟ خاطر نشان کرد: برنامه درسی چارچوب را ارائه می‌کند و مواد و منابع متنوع کمک دهنده برای رقم خوردن آنچه که باید است. 

حجت الاسلام لطیفی، در پایان بر ضرورت توانمندسازی معلم برای طراحی آموزشی قوی تاکید کرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز