خبرگزاری کار ایران

نوبخت در اجلاس روسای آموزش و پرورش:

حقوق پرداختی به فرهنگیان قابل دفاع نیست

asdasd
کد خبر : ۲۹۴۴۹۸

سخنگوی دولت گفت: اعتقاد داریم؛ آنچه که به عنوان حقوق در اختیار فرهنگیان محترم قرار می‌دهیم، قابل دفاع نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا٬ محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در سی و دومین اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور اظهار داشت: اعتبارات آموزش و پرورش در سال‌ 1390 بالغ بر 12 هزار  میلیارد تومان بود٬ در حالی که بودجه آموزش‌وپرورش در سال 94 به 24 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که می‌توان نتیجه گرفت؛ اعتبارات هزینه‌ای آموزش‌وپرورش طی این 4 سال دو برابر افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی افزود: در سال 93 که 19 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای آموزش‌وپرورش بود، عملکرد پرداختی ما به این وزارتخانه 21 هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین در سال نخست دولت به جای اختصاص اعتبار 15 هزار و 500 میلیارد تومان به این وزارتخانه میزان پرداختی ما 17 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است.

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: در این دو سال دولت به جهت نوع نگاهی که به آموزش‌وپرورش داشت، تلاش کرد؛ ایمان خود را بر ماموریت تعلیم و تربیت فرزندان کشور نشان دهد و این نگاه مثبت در اعداد و ارقام و اعتبارات پرداختی ما کاملا واضح و مشخص است.

نوبخت همچنین درباره پرداختی‌هایی که به فرهنگیان داده می‌شود٬ اظهار داشت: اعتقاد داریم٬ آنچه که به عنوان حقوق در اختیار فرهنگیان محترم قرار می‌دهیم، قابل دفاع نیست. قبول داریم که برخی دستگاه‌ها متوسط دریافتی‌شان از بودجه عمومی٬ بیشتر از متوسط دریافتی فرهنگیان است و این یک واقعیت است. البته بسیاری از دستگاه‌ها هم پرداختی‌شان حتی کمتر از فرهنگیان است و این بدان معناست که نظام پرداخت حقوق‌ها نیاز به بازنگری دارد.

سخنگوی دولت از بررسی اصلاح نظام حقوق‌ها در سازمان مدیریت کشور خبر داد و گفت: میانگین حقوق معلمان در سال 90 ، 830 هزار تومان بوده که در حال حاضر به یک میلیون و 770 هزار تومان افزایش یافته است.

نوبخت اضافه کرد: بودجه امسال 236 هزار میلیارد تومان است. هرچند که ما بودجه 224 هزار میلیارد تومانی خود را به صورت لایحه تقدیم مجلس کرده بودیم که این رقم افزایش یافت٬ اما با توجه به واقعیتی که وجود دارد و با افت قیمت نفت٬ دولت را موظف کردیم به جای 236 هزار میلیارد تومان 220 هزار میلیارد تومان اعتبار را تخصیص دهد.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر هر دستگاهی که  عدد بودجه‌ای خود را در بودجه کل می‌بیند و در واقع بر پایه بودجه 236 هزار میلیارد تومانی است. در حالی که ما در شش‌ماهه اول سال در سقف 220 هزار میلیارد تومان پرداختی عمل کردیم.

نوبخت  تصریح کرد: شش‌ماهه اول سال نشان می‌دهد نه تنها بودجه 236 هزار میلیارد تومانی قابل تحقق نبوده٬ بلکه حتی  بودجه 220 هزار میلیارد تومانی نیز قابل تحقق نیست.

این مقام ارشد در دولت با بیان اینکه در پنج‌ماهه نخست امسال 52 درصد تخصیص منابع بیشتر به وجود نیامد٬ گفت: ما در حال حاضر با رقم نصف بودجه کشور را اداره می‌کنیم که البته تلاش می‌کنیم، این شرایط مدیریت و اعتبارات را به گونه‌ای توزیع کنیم تا لطمه‌ای وارد نشود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی ما تا پایان سال در یکی از سناریوها تنها تحقق بودجه 184 هزار میلیارد تومانی است به این دلیل که در پایان سال با کسری بودجه مواجه نشویم. بنابراین ما عملا بر اساس بودجه 184 هزار میلیارد تومانی برنامه‌ریزی می‌کنیم.

نوبخت به درآمدهای دولت اشاره کرد و گفت: بخشی از منابع ما درآمدهایی است که از مالیات و حقوق گمرکی به دست می‌آوریم؛ بخشی دیگر واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و نفتی است که می‌فروشیم که البته به آن درآمد نفتی گفته نمی‌شود و بخشی دیگر واگذاری دارایی‌های مالی است که در هر سال ما بخشی اوراق مالی منتشر می‌کنیم و به جایش پول می‌گیریم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت با وجود شرایط نامناسبی که در بودجه دارد، اما به آموزش و پرورش توجه ویژه‌ای دارد؛ گفت: ما اعتباری که به آموزش‌وپرورش خواهیم داد در واقع پایه بودجه 36 هزار میلیارد تومانی است، نه بودجه 184 هزار میلیارد تومانی، البته مضاف بر این بودجه 1350 میلیارد تومان برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان که قرار است از مهر ماه امسال اجرایی شود٬ اختصاص خواهیم داد.

نوبخت با تاکید بر اینکه ما واقعا در دولت اختصاص اعتبارات را به آموزش و پرورش هزینه نمی‌دانیم٬ بلکه یک نوع سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنیم٬ خاطرنشان کرد: به رغم تمام تنگناهای مالی که دولت با آن مواجه است٬ اما شخص رئیس‌جمهور و دولت نگاه مثبت و ویژه‌ای به آموزش و پرورش دارد.

وی با بیان اینکه ما یک توافق دیگری با آقای فانی داریم٬ اظهار داشت: در حال حاضر  بخش قابل‌توجه ساختمان‌های آموزشی ما فرسوده شده  و قابلیت لازم را ندارند که حتما نیاز به بازسازی یا ساخت ساختمان‌های جدید داریم.

معاون رییس جمهور ادامه داد: بنده به آقای فانی این اطمینان را داده‌ام که اگر در مذاکرات به یک فرجامی برسیم این درخواست شما را با توجه به نگاه مثبت روحانی به آموزش‌وپرورش به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد.

نوبخت با اشاره به اینکه در سال 95 مضاف بر بودجه، بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان باید به طرح رتبه‌بندی معلمان اختصاص یابد٬ گفت:  سازمان مدیریت در حال حاضر در حال تدوین و تهیه برنامه ششم است و ما اگر در حال حاضر جایگاه خوبی را در برنامه ششم به آموزش و پرورش اختصاص دهیم تا پنج سال آینده قطار آموزش و پرورش به خوبی به جلو حرکت خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه نحوه تهیه و تدوین برنامه ششم با 5 برنامه قبلی متفاوت است٬ عنوان کرد:  در حال حاضر توجه کنید تا چه میزان برنامه‌های قبلی اجرا شد. برنامه پنجم بالغ بر 235 ماده و هزار و 340 حکم دارد٬ اما نباید به گونه‌ای عمل کنیم که کلکسیونی از خوبی‌ها را در برنامه بیاوریم و در مقابل اعتبارات و منابع به ما اجازه ندهد، برنامه را اجرایی کنیم.

رییس سازمان مدیریت‌ و‌ برنامه‌ریزی با بیان اینکه برنامه ششم یک برنامه جامع‌نگر اما مساله محور است٬ اظهار داشت: ما در این برنامه بر چند موضوع خاص متمرکز خواهیم شد؛ به طوری که بتوانیم سه‌ چهار موضوع کشور را حل کنیم و ما در این راستا برخی از احکام برنامه پنجم را بازنگری خواهیم کرد.

نوبخت در ادامه سخنان خود از وزیر آموزش‌وپرورش خواست تا احکامی که مورد نیاز آموزش و پرورش است و باید در برنامه قانون ششم گنجانده شود را در اختیار سازمان مدیریت قرار دهد.

سخنگوی دولت ادامه داد: برنامه‌ای که ما برای دوره 95 تا 99 داریم تلاش می‌کنیم تا بتوانیم با لغو تحریم‌ها منابع ارزی کشور را افزایش دهیم که البته به طور مثال 6 تا 7 میلیارد دلار نفت فروخته ایم اما به جهت تحریم در بانک مرکزی  پولش برای دولت نیامده است. داشتن این منابع  به طور قطع به ما کمک بسیاری می‌کند اما این طور نیست که صرفا معطوف به این منابع باشیم.

نوبخت با اذعان به این مطلب که از هیات‌های خارجی که به کشورمان سفر می‌کنند٬ ما سه خواسته داریم٬ گفت: خواسته اول ما این است که ما نیازمند منابع سرمایه‌گذاری هستیم؛ خواسته دوم ما این است که نیاز به تکنولوژی داریم و خواسته سوم ما این است که به ما در بازاری که ما در آن به دنبال صادرات غیرنفتی هستیم، کمک کنند. ما در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های خود را لیست کرده‌ایم و حتی با جزییات پیش‌بینی کرده‌ایم که کدام کشور یا کدام شرکت می‌توانند به ما کمک کنند.

نرم افزار موبایل ایلنا
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز