خبرگزاری کار ایران

معاون میراث فرهنگی کشور خبر داد:

ارسال فهرست موقت ثبت جهانی ۷۵ اثر تاریخی و فرهنگی به یونسکو

asdasd
کد خبر : ۳۶۴۰۳۰

معاون میراث فرهنگی در نشست کارگروه میراث فرهنگی با اشاره به فضای مثبت جهانی پس از برجام و فراهم شدن تعاملات جهانی و همکاری‌های مشترک در زمینه‌های مختلف میراث فرهنگی همچون آموزش، تربیت نیروی کار‌شناسی، برگزاری‌های نشست‌ها و نمایشگاههای تخصصی و همچنین تعاملات مستمر با دستگاههای مختلف اجرایی، سال ۹۵ را سال تحول در میراث فرهنگی دانست.

به گزارش ایلنا، محمد حسن طالبیان در این نشست که با حضور ۱۲ مدیر کل استانی مدیران کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی، دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی، دفتر امور پایگاههای جهانی، معاون دفتر حفظ واحیاء بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی برگزار شد با طرح موضوعات مهم حوزه میراث فرهنگی حضور مؤثر و تعامل مستمر ادارات کل استانی با وزارتخانه‌ها، دستگاههای مختلف اجرایی و شهری و بخش خصوصی را ضروری دانست.

معاون میراث فرهنگی در این نشست که با هدف هم اندیشی و بررسی برنامه‌های سالجاری برگزار شد رویکرد و همکاری نهاد‌ها، وزارت خانه‌ها و دستگاههای دولتی در حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سال ۹۴ را مثبت ارزیابی کرد وسال ۹۵ را سال طلایی برای بهره برداری از فضای فرهنگی جهانی و همکاری‌های مشترک دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی اعلام کرد.

محمد حسن طالبیان با تاکید بر اینکه با ثبت هر اثر تاریخی فرهنگی به ظرفیت‌های کشور افزوده می‌شود از ادارات کل استانی خواست تا با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی ایکوموس با عنوان میراث ورزش نسبت به ثبت میراث ملموس و ناملموس مرتبط با این حوزه اقدام کنند.

وی در این نشست از ارسال فهرست موقت شامل ۷۵ اثر تاریخی فرهنگی کشور به یونسکو خبر داد و گفت: تعدادی از این آثار پایگاههای ملی کشورند که باید خود را برای تبدیل به پایگاههای جهانی آماده کنند.

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه بحث مشارکت در حوزه حفاظت و مرمت را مورد توجه قرار داد و افزود: پروژه‌هایی از سوی دفتر حفظ واحیاء بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی در حال تعریف وتهیه است که در ۵۰ درصد آن‌ها امکان مشارکت فراهم است. حمام‌های تاریخی از آن جمله‌اند که وزارتخانه‌هایی برای مشارکت و بهره برداری از آن‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

این مقام مسئول همچنین از تصمیم گیری شورای سیاستگذاری در تهیه پرونده‌های مشترک ثبت با نهاد‌ها و ارگان‌ها خبر داد و اظهار داشت: تهیه ۱۰ پرونده ثبت میراث طبیعی، ۱۰ اثر فرهنگی – تاریخی و ۱۰ اثر میراث ناملموس از جمله این تصمیم گیری هاست که به طور موازی و همزمان پیش خواهد رفت. در این زمینه اولویت‌ها به استان‌ها اعلام خواهد شد. معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه به تبیین و اهمیت برگزاری کنگره تاریخ معماری پرداخت و گفت: با توجه به تصمیم‌های پیشین و عدم محقق شدن برگزاری این رویداد مهم که با همه ارگان‌ها ارتباط دارد تصمیم گرفتیم تا استان‌ها را نسبت به این موضوع حساس کنیم و بهترین دستاورد‌ها را در یک کنگره ملی به بحث و بررسی بگذاریم.

مدیر کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی نیز با تاکید بر اینکه مجموعه داشته‌های یک جامعه منوط به میراث فرهنگی نیست و مقوله‌هایی همچون صنعت، کشاورزی، آموزش و پرورش و... هریک میراث خود را دارند گفت: باید الگوی جهانی را مد نظر قرارداده و با رویکردی جدی از توانمندی‌های بخش خصوصی استفاده کنیم.

محمد رضا کارگر در بخشی از سخنان خود استقبال بخش خصوصی در راه اندازی موزه‌ها را مورد توجه قرارداد و افزود: مجموعه داران بسیاری در کشورمان با علایق خاص در زمینه‌های مختلف فعالیت دارند که دستاورد آن‌ها می‌تواند از سوی جامعه مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی گفت: سال گذشته و با فعالیت صورت گرفته هر ۲ هفته شاهد افتتاح یک موزه بودیم که امیدواریم این رقم در سالجاری با کمک مدیران کل استانی و تشویق شوراهای شهر، نهاد‌ها، آموزش و پرورش و.... به افتتاح یک موزه در هر هفته برسد

 فرهاد نظری مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی در این نشست ثبت آثار را دماسنج فعالیت‌های حفاظت محورانه سازمان توصیف کرد و از مدیران کل استانی خواست تا در ثبت آثار تاریخی و طبیعی و ارایه فهرست و اطلاعات آثار به ثبت رسیده به منظور آگاهی بخشی به جامعه در قالب کتاب اقدام کنند.

 فرهاد عزیزی مدیرکل امور پایگاههای جهانی به فعالیت پایگاههای ملی و اینکه این پایگاه‌ها می‌توانند به پایگاههای جهانی تبدیل شوند پرداخت و گفت: آموزش، گردشگری و انتشارات از اهداف پایگاه‌ها در سال ۹۵ است و امیدواریم در این سال با کمک مدیران استانی نسبت به تشکیل هیات‌های راهبردی پایگاه‌ها اقدام کنیم.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی ارتفاعات مجاز در بافت‌های تاریخی، تعیین ضوابط برای نفایس تاریخی، تعیین حرایم و مطالعات بافت‌ها، دوره‌های آموزشی برای موزه داران و مرمت گران، نحوه هزینه کرد اعتبارات مرمتی، توزیع بودجه و اعتبارات استانی، چارت سازمانی پایگاههای ملی، مکانیزم‌های حمایتی از موزه‌های خصوصی، روابط پایگاههای ملی با ستاد، پروز‌های نجات بخشی، مرمت اشیاء موزه‌ای و افتتاح موزه‌های جدید در هفته میراث فرهنگی از جمله سوالات و موضوعات مورد بحث و بررسی مدیران کل استانی با مسئولین معاونت میراث فرهنگی در این نشست بود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز