خبرگزاری کار ایران

با حکم وزیر بهداشت؛

بودجه حوزه سلامت محدود است/اگر بیمه‌ها با وزارت بهداشت همکاری کنند 90درصد مشکلات حل می‌شود

asdasd
کد خبر : ۵۵۲۷۹۳

وزیر بهداشت گفت: در حوزه پرستاری مشکلاتی وجود دارد که مربوط به ما نیست؛ ما مسئول آن ما هستیم. اگر بیمه‌ها همکاری کنند 90درصد مشکلات حل می‌شود. بودجه سلامت محدود است.

به گزارش ایلنا، سیدحسن هاشمی درهمایش ملی پرستاری و آیین تکریم و معارفه معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اگر قرار باشد که برای خدمت بیشتر به مردم تلاش کنیم، باید از مراقبین سلامت نیز مراقبت شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه دکتر میرزابیگی کارهای زیادی در حوزه پرستاری انجام دادند، ادامه داد: واقعیت این است که در حوزه سلامت مشکلات زیادی وجود دارد و باید واقع بین باشیم و دائما تکرار کنیم، تا تلاش‌ها در جهت اصلاح آنها بیشتر شود.

هاشمی افزود: در حوزه پرستاری مشکلات زیادی وجود دارد که مربوط به ما نیست، اما مسئول آنها ما هستیم و اگر اقتصاد حوزه سلامت اصلاح شود و بیمه‌ها که واسط هستند، همکاری کنند، 90 درصد مشکلات حل می‌شود. مشکل عمده این است که هزینه امور مربوط به سلامت را نمی‌خواهند پرداخت کنند و زمانی که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی هزینه تمام شده خدمات بیش از آنچه که مردم به عنوان حق بیمه پرداخت می‌کنند، است و این موضوع هم باید اصلاح شود.

 هاشمی با بیان اینکه برای اصلاح امور نیاز است که نگاه مسئولین متفاوت شود، تصریح کرد: مسئولین پیرامون رفاه اجتماعی زیاد صحبت می‌کنند، اما در عمل اقدام موثری را کمتر شاهد هستیم. در دنیای امروز دولت‌ها را به تلاش‌شان در جهت رفاه اجتماعی می‌شناسند، نه اینکه چه تعداد کارخانه ساخته شده یا چقدر معدن ایجاد شده است، حاصل تمام این درآمدزایی‌ها باید رفاه و آسایش مردم باشد که به حوزه رفاه برمی‌گردد و یکی از مهمترین حوزه‌های تامین رفاه مردم، سلامت است.

 هاشمی بیان کرد: انصاف نیست که وقتی مردم به بیمارستان ها می روند، به دلیل نبودن پرسنل خدماتی، خودشان ویلچر و تخت جا به جا کنند و از سوی دیگر پرستارانی داریم که باید کارهای غیرمرتبط با وظیفه خود انجام دهند و بیشتر از ساعت های کاری خود کار کنند به امید اینکه اضافه کاری اجباری به آنها داده شود، چراکه استخدام و ردیف وجود ندارد و حقوق بخشی از پرسنل از درآمدهای اختصاصی بیمارستان تامین می شود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: دولت می‌گوید، فقط بهداشت و درمان در حیطه وظایف ما نیست، بلکه سایر بخش‌ها نیز هستند که باید اداره شود؛ دخل و خرج باهم جور درنمی‌آید و بنابراین نمی‌توان پول بیشتری صرف حوزه سلامت شود، در این میان یا مردم باید مالیات بیشتری بدهند، یا اینکه حق بیمه بیشتری پرداخت یا سبد خدمت کوچکتر شود که متاسفانه در سال‌های اخیر و قبل از طرح تحول سلامت این اتفاق افتاده است.

 هاشمی با اشاره به اینکه در دنیا بالاترین گردش اقتصادی نسبت به نفت و گاز و حتی صنایع نظامی در حوزه سلامت است که تا وقتی اصلاح نشود، مشکلات حل نمی‌شود، گفت: ما برای اجرای طرح تحول سلامت تعهد گرفتیم و اشتباهات محاسباتی چه در بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت و سازمان مدیریت نیز وجود داشت و در اجرا نیز خطاهایی اتفاق افتاد، مثلا به جای بیمه شدن 5 میلیون نفر 11 میلیون نفر بیمه شدند و تعدادی هم از صندوق بیمه خویش‌فرما به بیمه سلامت مهاجرت کردند.

وزیر بهداشت ادامه داد: قیمت نفت به یک چهارم سقوط کرد و تولید برخلاف پیش بینی در زمان مقرر افزایش پیدا نکرد که اینها بر اقتصاد سلامت تاثیر می‌گذارد که بخشی از آن دست ماست و باید از تقاضای القایی جلوگیری کرد و اولویت را در خدمات رعایت کرد و البته بخشی از آن به افرادی برمی‌گردد که برای کار ما ارزشگذاری می‌کنند و مشکل سومی هم وجود دارد که در کشور ما پررنگتر است و آن این است که نگاه‌ها بخشی است.

او افزود: اگر در طرح تحول سلامت تعرفه ها اصلاح شد، درصدد بودیم که دریافت غیرقانونی و زیرمیزی ها را جمع کنیم و اگر در تعرفه‌ها (که حدود 2000 خدمت تعرفه نداشت و هرکسی برای خودش تعرفه‌ای می‌گرفت) یا در کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات اصلاحاتی صورت گرفت برای این بود که دریافت‌های غیرقانونی جمع شود.

وزیربهداشت با بیان اینکه از معاون جدید پرستاری وزارت بهداشت خواهش کردم که رابطه وزارت بهداشت با انجمن‌ها و نهادها و به ویژه سازمان نظام پرستاری حسنه باشد، تصریح کرد: هیچ نیتی جز پیشرفت ایران و خدمت به مردم شریف ایران نداریم و نباید به اختلافات دامن بزنیم. در حوزه سلامت بودجه محدود است و باید برای توزیع آن برنامه‌ریزی کرد و در دنیا فقط ما نیستیم که فکر می‌کنیم بلکه می‌توان از تجارب بین‌المللی در حوزه پرستاری نیز بهره جست.

وزیربهداشت درخصوص تعیین تکلیف نیروهای کمک پرستاری اظهار داشت: تعدادی نیرو به عنوان کمک پرستار آموزش دیدند، بلاتکلیف هستند، باید مدرکی به آنها داده شود تا مشخص شود که حیطه کاری شان چیست و در عین حال رشته پرستاری باید ارتقا پیدا کند و کار تیمی می‌تواند راهگشا باشد و لذا پرستاری و مامایی باید در بیمارستان‌ها آموزش ببینند.

هاشمی در پایان تاکید کرد: هرچه پرستار در بالین تقویت شود و بخشی از کارهای تخصصی به حوزه پرستاری تحویل داده شود، به نفع بیمار، خزانه کشور و حرفه پرستاری است و در عین حال نیز باید اشکالات موجود برطرف شود، بنابراین معاونت پرستاری با همکاری سازمان نظام پرستاری و کارشناسان این حوزه، پیشنهادات رفع مشکلات پرستاری را ارائه دهند.
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز