خبرگزاری کار ایران

انتقاد معاون وزیر صنعت از توسعه صنعت خودروسازی در شهرستان ها؛

ما به دنبال تولید بدون كارخانه هستیم

asdasd
کد خبر : ۷۱۳۳۶

هرقدر صیانت از تولید حائز اهمیت است، اما ما بدنبال تولید بدون کارخانه هستیم و از آن استقبال می کنیم./شاهد این هستیم در شهرستان های مختلف که حتی قابلیت تاسیس صنعت خودرو را ندارند ده ها مجوز این صنعت را در اختیار دارند و این امر را دلیل به اشتغال زایی آن می دانند در حالی که نه سرمایه گذار دارند و نه زیرساخت آنها مهیا است.

معاون برنامه ریزی وزارت صنعت معدن تجارت گفت: صنعت خودرو ظرفیت یک میلیارد دلار ارز آوری دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا شجاعی معاون برنامه ریزی وزارت صنعت معدن تجارت صبح امروز در سمپوزیوم تولید پایدار صنعت خودرو سخن می گفت، با بیان این که می توان 9 نگاه به صنعت خودرو داشت اظهار داشت: نگاه اول می تواند نگاهی اشتغل زا به این صنعت باشد، این درحالی است که شاهد این هستیم در شهرستان های مختلف که حتی قابلیت تاسیس صنعت خودرو را ندارند ده ها مجوز این صنعت را در اختیار دارند و این امر را دلیل به اشتغال زایی آن می دانند در حالی که نه سرمایه گذار دارند و نه زیرساخت آنها مهیا است.

وی افزود: نگاه دوم به این صنعت نگاهی دارمد زا و وجه آور است که تلاش می شود از بین کلیه صنایع صنعت خودرو را در اختیار داشته باشد؛ نگاه سوم نگاه سودآوری نگاه بعدی نگاه درآمدزایی برای دولت است که در این راستا در سال 2009 در 14 کشور اتحادیه اروپا میزان درآمدزایی از تولید، سوخت و فروش خودرو حدود 415 میلیارد دلار بوده است.

به گفته وی این صنعت می تواند صنعت ساز، استراتژیک و صنعتی فرهنگی باشد چرا كه در این میان بسیاری از کشورها برای نفوذ فرهنگی از سایر کشورها از صادرات خودرو آغاز کرده است.

شجاعی خاطرنشان کرد: همچنین نگاه به این صنعت می تواند نگاهی سیاسی باشد اما مهم ترین نگاه به این صنعت ارز آور بودن آن است به همین دلیل صنعت خودرو می تواند قابلیت ارزآوری یک میلیارد دلار در سال برای کشور داشته باشد.

وی افزود:‌این که چگونه بتوانیم به تولید پایدار برسیم به قیمت، کیفیت و خدمات پس از فروش دراین حوزه بستگی دارد اما پشتیبانی اصلی آن آر اند دی (R&D) است.

معاون برنامه ریزی وزارت صنعت معدن تجارت با اشاره به تولید خودرو در جهان، خاطرنشان كرد:‌ در سال 2000 تولید خودرو در جهان 58 میلیون دستگاه بوده که در سال 2012، به 84 میلیون دستگاه و در سال 2020 به 110 میلیون دستگاه رسیده است، در این میان کشور چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده در جهان جهش قابل توجهی داشته و هم اکنون 19 درصد سهم از تولیدخودرو در جهان را به خود اختصاص داده است.پس از آن امریکا کره ژاپن در رتبه های بعدی قرار دارند.

شجاعی با اشاره به رتبه ایران،عنوان داشت: متاسفانه رتبه کشور ما از 13 به 18 تنزل یافته که همه این ها ناشی از اتفاقات سال گذشته بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش از تشکل های تولیدی خواست که امسال را به عنوان سال بازارسانی محصولات ایرانی قرار دهند.

معاون برنامه ریزی وزارتخانه صنعت معدن تجارت با بیان اینکه صرف تولید انبوه نمی تواند منجر به صادرات شود گفت:هرقدر صیانت از تولید حائز اهمیت است، اما ما بدنبال تولید بدون کارخانه هستیم و از آن استقبال می کنیم.

وی گفت:‌سال 92 سال استقلال ارزی در بخش صنعت معدن تجارت نامگذاری شده و تمام تلاش خود برای برابری صادرات و واردات در این بخش خواهیم کرد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز