خبرگزاری کار ایران

سرطان مثانه دومین سرطان شایع در مردان

کد خبر : ۴۳۲۶۵

احتمال ابتلا به سرطان مثانه با افزایش سن بیشتر می‌شود و افراد زیر ۴۰ سال به ندرت به این بیماری مبتلا می‌شوند و همچنین سیگاری‌ها، دو یا سه برابر غیرسیگاری‌ها به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند.

ایلنا: از نظر تعداد موارد ابتلای جدید در هر سال، سرطان مثانه دومین سرطان شایع در مردان و هفتمین سرطان شایع در زنان است.

به گزارش ایلنا، کار‌شناس مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت ضمن بیان این مطلب افزود: دلایل قطعی ایجاد و بروز سرطان مثانه مشخص نیست ولی افرادی که به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند، به احتمال زیاد کسانی هستند که نسبت به دیگران بیشتر در معرض عوامل خطرزا قرار دارند که می‌توان گفت عامل خطرزا پدیده‌ای است که احتمال ابتلای فرد به بیماری را افزایش می‌دهد.

زهرا خسروی زادگان با اشاره به اینکه سن، دخانیات، شغل، عفونت‌ها، دارو‌ها،‌نژاد، سابقة ابتلا به سرطان مثانه، سابقه خانوادگی و جنسیت از عوامل خطرزای سرطان مثانه هستند، اظهار داشت: احتمال ابتلا به سرطان مثانه با افزایش سن بیشتر می‌شود و افراد زیر ۴۰ سال به ندرت به این بیماری مبتلا می‌شوند و همچنین سیگاری‌ها، دو یا سه برابر غیرسیگاری‌ها به سرطان مثانه مبتلا می‌شوند.

وی بیان کرد: برخی از کارگران به دلیل مواد سرطان زای موجود در محل کار خود، بیشتر درمعرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قراردارند، کارگران صنایع لاسیتک سازی، مواد شیمیایی و چرم، آرایشگران، ماشین کاران، کارگران صنایع فلزی، کسانی که در چاپخانه‌ها شاغلند، نقاشان، کارگران منسوجات و رانندگان کامیون از جمله مشاغلی هستند که در معرض خطر قراردارند.

وی با بیان اینکه برخی از داروهایی که در درمان سرطان و برخی بیماری‌های دیگر استفاده می‌شوند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می‌دهند، گفت: احتمال ابتلای مردان به سرطان مثانه دو یا سه برابر زنان است.

خسروی زادگان افزود: احتمال ابتلا به سرطان مثانه در کسانی که یک یا چند نفر از اعضای خانواده‌شان به سرطان مثانه مبتلا هستند و یا در افرادی که درگذشته به این سرطان مبتلا بوده‌اند، بیشتر از دیگران است.

وی گفت: وجود خون در ادرار، درد درحین ادرار، تکرر ادرار و یا احساس نیاز بی‌مورد به ادرار از نشانه‌های رایج سرطان مثانه هستند که باید به این نکته توجه کرد که وجود این نشانه‌ها، صددرصد به معنای وجود سرطان مثانه نیست و عفونت‌ها، سنگ‌های مثانه و تومورهای خوش خیم نیز می‌توانند موجب بروز این علایم شوند.

خسروی زادگان اظهارداشت: کسانی که این علایم را دارند باید به پزشک مراجعه کنند تا وی بتواند مشکل را هرچه سریع‌تر تشخیص داده و درمان کند.

وی افزود: مبتلایان به سرطان مثانه گزینه‌های درمانی زیادی دارند، ممکن است تحت جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا درمان بیولوژیک قراربگیرند و برخی از بیماران تحت ترکیبی از این روش‌ها قرارمی گیرند.

کار‌شناس مسئول سرطان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: بیماری سرطان قابل علاج است اگر به موقع مراجعه کنیم و تشخیص داده شود.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز