خبرگزاری کار ایران

مرگ سالانه۳۰هزار نفر به علت دیابت/ افزایش سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر نیز به حمع دیابتی‌های ایران

asdasd
کد خبر : ۸۸۵۲۶

دیابت حدود ۱۰ سال از عمر مفید بشر می‌کاهد/ اگر دستورات اسلام پیرامون آداب غذاخوردن، ورزش، صله ارحام و نشاط در زندگی، رعایت شود، بخش أعظم بیماری دیابت و دیگر بیماری‏‌ها در ایران، قابل کنترل و حتی قابل درمان خواهد شد.

ایلنا: بنیان‏گذار و رئیس کل انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی کشور از مرگ سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر به علت بیماری دیابت و عوارض آن در کشور خبر داد.

به گزارش ایلنا، شکور امیدی اظهار داشت: «در ایران، حداقل ۱۰ میلیون دیابتی یا در معرض ابتلا به دیابت داریم که ۷۰ درصد مبتلایان به دیابت، از بیماری خود خبر ندارند. در این بیماری، عامل ژنتیک، حداکثر ۵ درصد مؤثر است و عادت‏های تغذیه‌ا‏ی ناصحیح و فشار و تنش‏های فکری و استرس و فشارهای روحی، عوامل اصلی ابتلاء به این بیماری هستند که علاوه بر تحمیل هزینه ۲ هزار میلیاردی بر مردم و کشور، هزینه‏های معنوی بسیاری از جمله مشکلات روحی و عاطفی، کاهش بهره‏وری شغلی و علمی، ناتوانی جنسی و... بر بیماران و جامعه تحمیل کرده است و سبب معضلات اجتماعی چون طلاق و بیکاری و... شده است».

بنیان‏گذار و رئیس کل انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی کشور در ادامه گفت: «در ایران، سالانه بیش از ۳۰هزار نفر به علت بیماری دیابت و عوارض آن فوت می‌کنند و در هر سال، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر نیز به دیابتی‌های ایران افزوده می‌شود و این بیماری، با شتاب بسیار زیادی، در حال افزایش است و اگر این روند ادامه پیدا کند، در سال‏های نه چندان دور، با بحران دیابت روبرو خواهیم شد». دکتر امیدی همچنین گفت: «دیابت حدود ۱۰ سال از عمر مفید بشر می‌کاهد».

این متخصص ایمونولوژی و آلرژی و استاد دانشگاه در ادامه گفت: «با وجود تمامی اطلاعات گفته شده و انتشار گسترده‏ این اطلاعات در رسانه‏های گروهی، دیابت بیش از آنکه یک بیماری باشد، یک محدودیت است و بیش از ۹۰ درصد دیابت‏‌ها با کمک علوم روز و طب سنتی، کاملا قابل کنترل و درمان است و حتی در رابطه با زخم پای دیابتی، با ورود ۳ دستگاه لیزر با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در بیمارستان ۵۰۲ ارتش در تهران و بیمارستان نیروی دریایی در رشت، بخش زیادی از این بیماران در حال درمان هستند و با اطمینان می‌‏توان گفت که درمان دیابت، امکان‏پذیراست و این آرمان، یک حدس غیر علمی و غیرکارشناسانه نیست! البته این موضوع نیاز به برنامه ریزی عظیم ملی و مردمی دارد و بدون شک، اگر دستورات اسلام پیرامون آداب غذاخوردن، ورزش، صله ارحام و نشاط در زندگی، رعایت شود، بخش أعظم بیماری دیابت و دیگر بیماری‏‌ها در ایران، قابل کنترل و حتی قابل درمان خواهد شد».

امیدی ضمن نقد جدی نسبت به نحوه نظارت بر بیمارستان‌ها و اعتراض به عملکرد بیمه‏‌ها در حمایت از بیماران، به موضوع طرح افزایش قیمت نوشابه در مجلس هفتم اشاره کرد و گفت: من در مجلس هفتم، مشاورعالی کمیسیون بهداشت و درمان بودم و عرض کردم که نوشابه‌های قندی برای دیابت مضر است و یک نوشابه ۲۸۰سی سی، ۵۰ تا ۶۰ واحد قند دیابتی را افزایش می‌‏دهد. ما طرحی را نوشتیم مبنی بر افزایش ۱۰درصدی قیمت نوشابه‌های داخلی و ۱۵درصدی نوشابه‌های خارجی. ۱۷۰ نماینده مجلس نیز امضا کردند و نهایتا این طرح در اوایل سال ۱۳۸۶، تصویب شد که سالی بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان از طریق عوارض نوشابه‌ها، به خزانه واریز شود.

وی ادامه داد: براساس قانون، قیمت نوشابه افزایش پیدا کرد و مردم هم پرداخت کردند اما این درآمد‌ها، هیچوقت به طور کامل از کارخانه‏دارها أخذ نشد و نه تنها از انجمن دیابت تقدیر و تشکر نشد بلکه مورد هجمه و هجوم نیز قرار گرفتیم و در حال حاضر به طور جدی در حال پیگیری هستیم که وزارت بهداشت و دیوان محاسبات برای اخذ این یارانه‌ها از شرکت‌های تولیدی اقدام و یا انجمن دیابت را مامور پیگیری این پروژه کند تا به توقعات به حق بیماران دیابتی پاسخ مثبت داده شود اما متأسفانه در اجرای این قانون، هر سازمانی مسئولیت را به دوش سازمان دیگر می‌‏اندازد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز