خبرگزاری کار ایران

مدیرکل انتقال خون استان همدان:

یک هزار نفر به روش جدید پلاکت اهداء کردند

asdasd
کد خبر : ۱۴۴۵۵۷۲

مدیرکل انتقال خون استان همدان با بیان اینکه بیش از یک‌هزار نفر اهداکننده پلاکت به روش جدید داریم و بیش از ۶ هزار پلاکت ما به این روش تهیه می‌شود عنوان کرد: پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی نیز مشابه پیوند مغز استخوان و خون بند ناف عمل می‌کند و دارای ارزش است.

به گزارش ایلنا از همدان، افشین محمدی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال ۴۴ هزار واحد اهدای خون داشته باشیم گفت: نگرانی ما همواره در تامین پلاکت است چرا که پلاکت عمر کمی دارد اما پلاسما تا دو سال قابل نگهداری است.

وی با اشاره به اینکه ذخایر ما طوری تعریف شده که تا ۱۰ روز گلبول قرمز و خون را داشته باشیم اما پلاکت اینطور نیست ادامه دارد: مصرف پلاکت در استان بالاست و شاید این موضوع به فعال بودن بخش هماتولوژی استان نسبت به استان‌های دیگر برمی‌گردد چراکه بیماران از سایر استان‌ها برای درمان به همدان می‌آیند.

 مدیرکل انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه در روش آفرزیس، روش جدید تامین پلاکت، ۶ واحد جدا می‌شود و تاثیرگذاری آن بیشتر از پلاکتی است که در حالت عادی تامین می‌شود و به همین  خاطر بیماران درخواست این پلاکت را دارند افزود: افراد اهداکننده این پلاکت باید بیش از ۷۰ تا ۷۵ کیلو وزن داشته باشند.

محمدی با اشاره به اینکه پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی اقدام ارزشمندی است که در استان هم انجام می‌شود گفت: سازمان انتقال خون برای اولین بار می‌خواهد برای یک میلیون از نمونه‌های خود آزمایش NAT انجام دهد، از آنجا که هزینه‌ها بالاست فعلا این میزان واحد در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه صنعت پلاسما در برخی کشورها درآمدی معادل صنعت نفت دارد افزود: ایمونوگلوبین یا IVIG که در درمان بیماری‌ها تاثیر دارد را از پلاسما می‌گیرند.

با بیان اینکه در کشور بیش از ۲۰ هزار بیمار تالاسمی وجود دارد که معمولا ماهی دو بار خون می‌گیرند گفت: مصرف خون ما به خاطر بیماران تالاسمی بالاست و یک چهارم خون کشور برای این بیماران استفاده می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه همدان میزان بیماران تالاسمی کمی دارد و در کشور این موضوع عنوان شده به استان‌هایی که بیماران تالاسمی زیادی دارند، خون داده شود افزود: از ابتدای سال تاکنون قریب به ۹ هزار و ۵۰۰ واحد انتقال خون به استان تهران داشتیم و میزان اهدای خون استان نیز ۴۰ هزار واحد بوده است.

وی با بیان اینکه کیفیت کار مهم است و در این راستا به بیش از ۲۰ درصد اهداکنندگان اجازه اهدای خون نمی‌دهیم و برخی افراد را معاف دائم اهدای خون می‌کنیم گفت: روی خون‌ها آزمایش‌ هم انجام می‌دهیم که در کشورهای پیشرفته آزمایش به صورت NAT انجام می‌شود اما حتما از افراد هم رفتارهای پرخطر را می‌پرسیم تا اجازه انتقال آلودگی داده نشود.

محمدی با بیان اینکه پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال ۴۴ هزار واحد اهدای خون داشته باشیم گفت: نگرانی ما همواره در تامین پلاکت است چرا که پلاکت عمر کمی دارد اما پلاسما تا دو سال قابل نگهداری است.

مدیرکل انتقال خون استان همدان از اهدای ۴۰ هزار واحد خون در همدان طی امسال خبر داد و گفت: بیش از یک چهارم خون اهدایی به تهران ارسال می‌شود.

 

مدیرکل انتقال خون همدان با بیان اینکه ما امروز بیش از ۲۰ هزار واحد پلاسما تهیه می‌کنیم که به کشورهای دیگر ارسال می‌شود عنوان کرد: این پلاسما به صورت خام به شرکت‌های کشورهای توسعه‌یافته داده می‌شود و آنها چندین برابر قیمت داروی مشتق از پلاسما را به ما می‌فروشند که می‌طلبد خود شرایطی را فراهم کنیم تا این فراورده خام صادر نشود.

وی با اشاره به اینکه این شرکت‌ها در کشور و استان برای پذیرش پلاسما چندین روز بازرسی انجام می‌دهند که خوشبختانه ما تمام اصول را رعایت می‌کنیم خاطرنشان کرد: این اعتبار را داریم که کشورهای پیشرفته پلاسما را از کشور و استان ما دریافت کنند و داروی مشتقات پلاسما بسازند.

محمدی با بیان اینکه کشور زمانی پالایشگاه پلاسما داشت اما بنا به مسائلی تعطیل شد افزود: امروز عربستان به دنبال این پالایشگاه است که امیدواریم این مهم در کشور ما نیز بار دیگر راه‌اندازی شود.

 وی با بیان اینکه همدان از استان‌هایی است که از لحاظ کیفیت خون مورد تایید است گفت: همدان در شبکه خون‌رسانی کشور نیز نقش پررنگی دارد به طوری که بیش از یک چهارم خون ما به تهران ارسال می‌شود که یا خود مصرف می‌کند یا به استان‌‌هایی نظیر سیستان و بلوچستان ارسال می‌کند.

محمدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان گفت: برای شهرستان نهاوند مرکز ثابت خون دایر خواهد شد؛ در حال حاضر در شهرستان همدان و ملایر مرکز ثابت خون داریم و برای بقیه شهرستان‌ها در قالب تیم سیار فعال هستند.

وی در خصوص اهداکننده مستمر، باسابقه و بار اولی خون گفت: هر چه تعداد اهداکننده خون مستمر را بیشتر کنیم ریسک بار اولی کم می‌شود اما با توجه به بالا رفتن سن نیاز است که اهداکنندگان بخش‌های دیگر را تقویت کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز