خبرگزاری کار ایران

در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح شد؛

برون سپاری و تسهیل فضای کسب و کار در اولویت است

asdasd
کد خبر : ۱۴۵۲۵۸۹

تاکید بر تفویض اختیار حوزه گیاهان دارویی به استان

هفتاد و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با حضور استاندار ، رئیس اتاق بازرگانی فارس، سرپرست اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو و اعضای دولتی و بخش خصوصی شورای گفتگوی استان و همچنین مدیران کل دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی برگزار شد.

 به گزارش ایلنا، محمد صادق حمیدیان گفت: با توجه به ظرفیت های بی بدیل استان فارس در تنوع گونه های گیاهی و فعالیت تعدادزیاد اعضای هیات علمی مستعد در حوزه فرآورده های دارویی طبیعی، سنتی، مکمل و همچنین به منظور حمایت از متقاضیان فعالیت در زمینه تولید فرآورده های طبیعی از طریق تسهیل روند صدور مجوزهای لازم در استان صدور، تمدید و اصلاح پروانه های مرتبط با بسته بندی گیاهان دارویی و مکمل اعم از پروانه ساخت، تاسیس و مسئول فنی و همچنین صدور و اصلاح پروانه تاسیس و مسئول فنی شرکت های تولیدی شیرخشک و غذای کودک تا پایان شهریور ماه سال 96  به دانشگاه علوم پزشکی شیراز تفویض شد.

وی افزود: از آنجا که تفویض صورت گرفته صرفا بخشی از فعالیت های حوزه طبیعی، سنتی و مکمل را پوشش می داد و حتی در موارد تفویض شده امکان صدور پروانه به صورت مستقل توسط دانشگاه به دلیل عدم دسترسی به سامانه ها مربوط اعم از TTAC (کنترل ردیابی و احراز هویت) و IRC (کد ثبت ایران) و عدم امکان صدور شماره پروانه تاسیس وجود ندارد، مجددا درخواست شرکت های متقاضی تولید در فاز نهایی می بایست با سازمان ارجاع گردد و این مسئله امر تولید در حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل استان را با چالشی بزرگ روبرو کرده است.

حمیدیان اظهارداشت: همواره تغییر روندهای قانونی، فرآیند صدور مجوز ها و پروانه های لازم با حوزه مواد غذایی و دارویی باعث شده تا علیرغم ظرفیت و پتانسیل بالای استان فارس در بخش گیاهان دارویی و تولید دارو های گیاهی متاسفانه نتوانسته آنطور که باید از این ظرفیت در حوزه تولید و فرآوری بهره برد و تولید این گونه محصولات و کارخانه های تولیدی با محوریت استان های دیگر شکل گرفته است.

وی با تاکید بر ظرفیت گیاهان دارویی در کشور و استان و استفاده گسترده از آن در حوزه درمان اضافه کرد: درخواستی مبنی بر تفویض اختیار صدور مجوزها و پروانه های لازم در حوزه وزارت بهداشت به استان داده شده که تاکنون از سمت وزارتخانه این مهم اتفاق نیافتاده است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: مطالبه فعالان بخش خصوصی فارس تفویض اختیار صدور و تمدید مجوز پروانه های تاسیس، بهره برداری، ساخت، صادرات و واردات، پروانه مسئول فنی و بسته بندی محصولات نیمه فرآوری شده گیاهان دارویی، مکمل ها، فرآورده های طبیعی و محصول نهایی به استان است.

حمیدیان عنوان داشت: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز شرایط لازم جهت پروانه های واحدای تولیدی در حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل را و از سویی در دهه 90 این تفویض به این دانشگاه ها بارها داده شده است، به منظور حمایت از امر تولید و تسهیل صدور مجوزهای این حوزه و رفع مشکلات و موانع موجود، واگذاری تمام مراحل صور مجوزهای مربوطه از سازمان غذا و دارو به دانشگاه علوم پزکی شیراز در خصوص تولید مکمل ها و بسته بندی گیاهان دارویی و تفویض تمام مراحل صدور مجوزهای بهداشتی فرآوری گیاهان دارویی اعم از عصاره گیری و اسانس گیری، تولید فرآورده های طب سنتی، تولید فرآورده های طبیعی و داروهای گیاهی، پخش فرآورده های طبیعی، ستی و مکمل و دسترسی به سامانه TTAC و سامانه صدور IRC و ایجاد امکان صدور شماره پروانه ها توسط دانشگاه را به منظور حمایت از تولید استانی صادر شود.

تاکید بر ضروری بودن تفویض اختیار به استان

در ادامه محمدمهدی رزمجو مدیر کل استاندارد استان فارس نیز گفت: در زمینه صدور مجوزها، نکته اینکه موارد مربوط به حوزه غذا می شود و یا حوزه مکمل ها که در صورتی که زیر مجموعه مکمل ها باشد وارد حوزه دارو می شود و برخورد و بررسی آنها با حساسیت بیشتری پیدا می کند.

وی افزود: در حالی که موارد گیاهان دارویی حساسیت به میزان دارو ندارد و این مستلزم ارزیابی و تفکیک به جا و مناسب موضوعات این حوزه است. پیش از این مباحثی در جهت تشکیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان مطرح بوده و همچنان هم در جریان است که به نتیجه رسیدن آن در موضوعاتی از جمله مواد اولیه جهت تولید گیاهان دارویی و داروی گیاهی و موارد مرتبط با کشت قراردادی در خصوص حمایت از کشاورزان داخلی و هماهنگی جهت واردات مواد اولیه که قرار است از خارج تهیه شود، کمک بزرگی به این حوزه می کند.

رزمجو با تاکید بر ضروری بودن تفویض اختیار به استان اظهارداشت: در بحث گیاهان دارویی متاسفانه قاچاق و خام فروشی تاکنون بیشتر از تولید و فرآوری و ایجاد ارزش بیشتر تحت عنوان طرح های سرمایه گذاری واحدهای تولیدی اتفا نیافتاده که امیدواریم در این زمینه اتفاقات مثبت رقم بخورد.

برون سپاری و تسهیل فضای کسب و کار اولویت جدی  است 

در ادامه این جلسه علیرضا رستمی سرپرست اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو که به صورت وبینار در این جلسه حضور داشت، با تاکید بر حمایت از گیاهان دارویی و تولیدات داخلی گفت: در بحث برون سپاری تفویض اختیارات اعم از واگذاری ها به دانشگاه ها و یا شرکت های واسط و یا نهادهای دانشگاهی اعتقاد داریم که هر اقدامی که بتواند بار اجرایی و تصدی گری دولت را کاسته و توسعه بخش سیاست گذاری و نظارت را به دنبال داشته باشد، راهگشاست و استقبال می کنیم.

وی افزود: ما به بحث برون سپاری تفویض اعم از اینکه به دانشگاه ها شود و به شرکت های واسط و یا نهادهای دانشگاهی اعتقاد داریم و هر چیزی بتوانیم بار اجرایی و تصدی گری دولت را کمتر کنیم و بار سیاست گذاری و نظارت را توسعه دهیم به سمت اهدافمون حرکت کردیم لذا نه با شعار بلکه با اعتقاد قلبی به این موضوع اعتقاد داری و هداف ما است.

رستمی اضافه کرد: برون سپاری و تسهیل فضای کسب و کار اولویت جدی ما در این بخش است که این مهم را به صورت عملیاتی، نتیجه محور و عمل گرا پیگیری می کنیم و در این زمینه تصمیم های کلان و ظرفیت های استان ها را نیز  در نظر می گیریم.

وی ادامه داد: این درحالی است که تفویض اختیارات باید منجر به تسهیل امور شرکت ها و فعالیت بخش صنعت شود که در این زمینه نیز وجود امکانات و زیرساخت های مود نیاز لازم وضروری است و باید مورد توجه استان ها باشد.

در این جلسه پس از بحث و بررسی موارد زیر مصوب شد:

  • کمیته‌ای متشکل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سازمان جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی، اداره استاندارد و اتاق بازرگانی جهت هم افزایی توانمندی های این دستگاه های در صدور مجوزهای مربوطه تشکیل شود.

  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری اداره استاندارد نسبت به پیش نویس را تهیه اقدام تا درخواست تفویض اختیار و صدور و تمدید مجوزهای مربوط به حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل با توجه به دستور ریاست محترم جمهور در سفر اخیر به استان فارس، با سازمان غذا و دارو مکاتبه کنند.

  • دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در مکاتبه ای با وزارت بهداشت موضوع تفویض صدور مجوزاتی که در راستای تسهیل فرآیند فعالیتهای بخش خصوصی در حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل با توجه به سوابق تفویضات قبلی درخواست کند.

  • با توجه به اینکه در حال حاضر تنها استعلامات اصناف و بهداشت محیط وزرات بهداشت از طریق درگاه ملی صدور مجوزها قابل پیگیری است، دفتر استاندار طی مکاتبه ای با وزارت بهداشت، صدور مجوزهای وزارت بهداشت از طریق درگاه ملی صدور مجوزها درخواست کند.

  • در خصوص تفکیک استعلامات غذایی و دارویی و بسته بندی گیاهان دارویی در صدور جواز تاسیس توسط سازمان جهاد کشاورزی، مکاتبه ای از دفتر استاندار با وزیر بهداشت و سازمان غذا و دارو صورت گیرد و موضوع توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیگیری شود.

  • تشکیل میز ملی گیاهان دارویی به تصویب رسید و مقرر شد درخواست قانونی آن برای اخذ مصوبه ملی از طریق وزارت کشور پیگیری شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز