خبرگزاری کار ایران

سرپرست پزشکی قانونی آذربایجان غربی اعلام کرد؛

کاهش 6 درصدی آمار مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی

asdasd
کد خبر : ۳۲۸۴۶۲

سرپرست پزشکی قانونی آذربایجان غربی از کاهش 6 درصدی آمار مراجعین صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، دکتر رسول روشنی سرپرست پزشکی قانونی استان آذربایجان غربی ضمن بیان این مطلب گفت: در هفت ماه ابتدایی امسال۱۶ هزار و ۷۲۷ نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل کاهش ۶ درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: از کل مراجعین نزاع در هفت ماه امسال ۳ هزار و ۹۷۰ نفر زن و ۱۲ هزار و۷۵۷ نفر مرد بودند واین در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۱۳ هزار و۵۴۱ نفر از مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مرد و ۴ هزار و ۲۶۸ نفر زن بودند.

وی اظهار داشت : باید بدانیم عصبانیت می تواند منجر به بروز اتفاقات ناگواری مثل ضرب وشتم و آسیب رساندن به خود یا دیگران و حتی قتل شود. پس همیشه به هنگام مواجهه با هر اتفاقی به این فکر کنیم که این مسئله ارزش این عواقب شوم را ندارد.

دکتر روشنی در ادامه بیشترین مراجعات به پزشکی قانونی را نزاع عنوان کرد و از مردم خواست با رعایت نکاتی چون تقویت آستانه تحمل خود دربرابر ناملایمات، کنترل خشم خود، حمل نکردن سلاح سرد وگرم با خود، حفظ خونسردی و سبب عصبانیت دیگران نشدن و ازهمه مهمتر با رعایت اصول اخلاقی ومذهبی وترویج آن در بین خانواده و با ایجاد و حفظ فضای صمیمی و دوستانه در خانه از بروز اتفاقات ناگوار ودرگیری های خونین جلوگیری کنند.

وی اشاره کرد مراجعه کننده برای موضوع نزاع باید برخی نکات را به هنگام مراجعه به کارشناسان این مجموعه در نظر داشته و مورد توجه قرار دهند.

مراجعین نزاع در هنگام مراجعه به پزشکی قانونی باید به خاطر داشته باشند که:

۱- ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیق ‌تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.

۲- همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمی‌شود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.

۳- برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.

۴- در مواردی برای بررسی دقیق تر جراحات و یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم. این امر برای حفظ حقوق مراجعین و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعین را می طلبد.

۵- در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.

۶- صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش. در دیه “که مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده‌ است. اَرش نیز “دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تآثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند.” لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت مُجنی علیه و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش می کنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز