خبرگزاری کار ایران

قائم مقام وزیر نیرو در گفت‌وگو با ایلنا:

احداث واحد جدید صنعتی باید با هماهنگی وزارت نیرو باشد/ صرف گرفتن مجوز بدون درنظر گرفتن منابع آب مسئله را حل نمی‌کند

جاهایی که امکان دایر شدن صنعت وجود دارد را به وزارت صنعت اعلام کرده ایم یعنی جاهایی این وزارت خانه برای احداث واحد صنعتی درنظر می گیرد باید با سیاست های وزارت نیرو به لحاظ منابع آبی منطبق باشد و جاهایی که انطباق وجود ندارد باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه احداث واحد های صنعتی آب بر در مناطقی که به لحاظ مسئله آب با مشکل مواجه هستن چه توجیهی دارد، گفت: بخشی که کمترین آب را مصرف می کند صنعت است که البته بیشترین میزان اشتغالزایی را نیز ایجاد می کند اما دو موضوع احداث صنایع کم آب بر و تصفیه پساب حتما باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: لذا صنایع باید کم آب بر باشند و پساب شان نیز حتما تصفیه شود چون فاضلاب های صنعتی با دیگر فاضلاب ها مثل خانگی و زه آب‌های کشاورزی متفاوت است و ضروت بیشتری به تصفیه دارند و حتی گاها نیاز است که در دو مرحله تصفیه شوند تا عناصر و موادی که در داخل آن ها موجود است وارد چرخه محیط زیست نشود.

 محمودی تصریح کرد: ما جاهایی که امکان دایر شدن صنعت وجود دارد را به وزارت صنعت اعلام کرده ایم یعنی جاهایی این وزارت خانه برای احداث واحد صنعتی درنظر می گیرد باید با سیاست های وزارت نیرو به لحاظ منابع آبی منطبق باشد و جاهایی که انطباق وجود ندارد باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی آب نیست صرف گرفتن مجوز مسئله را حل نمی کند اگر مجوزی هم داده شود و صنعتی هم دایر شود وقتی آب نباشد باید از جاهای دیگر داده شود که مشکلات را دوچندان می کند.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: در سال های اخیر احداث واحدهای صنعتی بر اساس مطالعات بوده است و مسئله آب را درنظر گرفته شده مثلا در جنوب خراسان بخش خصوصی برای احداث واحد صنعتی مسئله تامین آب را درنظر گرفته و اعلام کرده که با هزینه خودشان آب را از دریای عمان انتقال داده و شیرین می کنند و در این خصوص سرمایه گذاری کرده اند.

وی یادآور شد: ما با وزارت صنایع در زمینه احداث واحد صنعتی منطبق بر منابع آبی ناهماهنگی نداریم اما اگر بصورت پایلوت جایی برای احداث واحد صنعتی در نظر گرفته شده در جریان نیستیم.

به گزارش ایلنا هفته گذشته عملیات ساخت طرح توسعه کارخانه ذوب فولاد و کارخانه تولید کک در شهرستان شاهرود آغاز شد و این در حالی است که استان سمنان از جمله استان های بحرانی به لحاظ منابع آبی است.

کد خبر : ۲۷۳۸۸۱