خبرگزاری کار ایران

صادرات مجدد ایران به عربستان از طریق کویت و امارات

کد خبر : ۳۱۰۵۶۶

بنا بر اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان تبادلات تجاری بین ایران و عربستان در 5 ماهه اول سال جاری نسبت به سال قبل در همین مدت افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،در 5 ماهه اول سال جاری میزان صادارت ایران با 90 درصد افزایش نسبت به سال قبل 206 هزار دلار بوده است.

میزان واردات ایران از عربستان نیز 17 میلیون دلار بوده است که نسبت به سال گذشته در همین مدت زمان 49 درصد افزایش داشته است.

این در حالیست که رابطه تجاری دو کشور در طی 10 سال اخیر متاثر از تنش های سیاسی همواره سیر نزولی داشته است.

بنا بر آمار از سال 1383 حجم تجارت دو کشور روند نزولی به خود گرفته است.

عمده کالاهای صادر شده از سوی ایران به عربستان شامل شمش آهن،زعفران،پسته و سیمان وپلی اتیلن است.

این در حالی است که اجناس وارداتی ایران ازعربستان شامل روغن ذرت، مواد صنعتی، کتاب و بروشور بوده است.

البته اینها آماری است که ازطریق مبادی گمرکی وارد کشور می شود اما عمده واردات ایران از عربستان اجناس خرد است که توسط زائران خانه خدا به عنوان سوغاتی خریداری و وارد کشور می شود.این اقلام بیشتر ساخت کشور چین و در اصطلاح نوعی صادرات مجدد است.

با یک حساب سرانگشتی می توان این رقم را به دست آورد.بنا بر قانون جدید وزارت اقتصاد و دارائی به زائران عربستان 300 دلار ارز با نرخ تعادلی تعلق می گیرد و با احتساب اینکه هر سال 1میلیون نفر از ایران برای حج تمتع و عمره از کشور خارج می شوند این رقم به 300میلیون دلار می رسد.

300 میلیون دلار رقم حداقلی است که ایرانیان از عربستان سوغاتی خرید می کنند و بنا بر گزارش های میدانی این رقم خیلی بیشتر است که در واقع باید این رقم را به میزان واردات ایران از این کشور اضافه کرد که با احتساب این موضوع واردات ایران در این سالها افزایش پیدا کرده است و فقط تنش های سیاسی بر میزان صادرات ایران تاثیر گذاشته است.

در حال حاضر تنها رابط بین تجار دو کشور شورای اقتصادی ایران و عربستان است که ریاست آن به عهده علا میر محمد صادقی نایب رئیس اتاق تهران و اسدالله عسگر اولادی رئیس اتاق ایران و چین است.

هرچند به گفته رئیس این شورا در چند سال اخیر هیچ رابطه مستقیمی بین تجار ایرانی و عربستانی از طریق این شورا برقرار نشده است و عربستان کالاهای مورد نیاز خود را همچون زعفران و برنج را از کشورهای کویت و امارات تامین می کند.

عربستان دارای بیشترین ذخایر نفت در جهان و ششمین ذخایر گاز طبیعی بزرگ در جهان است و GDP آن در سال 2013 بر اساس اعلام بانک جهانی بیش از 745 میلیون دلار بوده است.

گزارش:بسیم لاله

نرم افزار موبایل ایلنا
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز