خبرگزاری کار ایران

طراحی‌ الگوی جدید برای کاهش زمان توقف نمادها در بورس

asdasd
کد خبر : ۴۶۸۴۳۴

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس، از طراحی الگوی جدیدی در این سازمان خبر داد که بر اساس آن، زمان توقف نمادها بسیار کوتاه تر از گذشته خواهد بود.

به گزارش ایلنا و به نقل از سنا؛ محسن خدابخش با اعلام این خبر گفت: در مدل جدید سعی بر این خواهد بود که اگر نمادی را بستیم و اطلاعاتی از ناشر خواستیم، ناشر در اسرع وقت شفاف‌سازی کند تا اطلاعات آن روی کدال منتشر شود؛ اما اگر این شفاف‌سازی اتفاق نیفتد ما اقدام به افشای عدم پاسخگویی ناشر خواهیم کرد.

به گفته مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، این پیشنهاد البته هنوز نهایی نیست و برای عملیاتی شدن نیاز به تصویب هیات مدیره دارد.

وی افزود: آنچه در حال حاضر در دنیا مرسوم است، ارایه گزارشهای مدیریتی به جای پیش بینی های EPS است. یعنی پس از اینکه شرکتها گزارشهای مالی خود را ارایه دادند، این تحلیلگران بازار هستند که با توجه به این مفروضات اقدام به پیش بینی می‌کنند نه خود شرکت. به عبارت دیگر، شرکت فقط اطلاعات و مفروضاتی را که ممکن است در آینده با آن مواجه شود، اعلام می‌کند و پیش بینی نهایی بر عهده تحلیلگران است.

خدابخش با بیان اینکه این قضیه قطعا زمانبر خواهد بود اظهار داشت: از آنجا که سهامداران عادت کرده‌اند به اینکه یک EPS برای سال بعد اعلام کنند اما همواره نقدهایی در خصوص عدم تحقق این پیش بینی‌ها وجود داشته، ما قاعدتا بخش تحلیل‌گری بازار را تقویت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه تغییرات نامتعارف روی قیمتها چه بالا و چه پایین در کل دنیا وجود دارد، تصریح کرد: در چنین مواقعی که مثلا در عرض یک هفته کاری قیمتها 20 درصد نوسان دارد، به سراغ یک عامل بنیادی می‌روند و بعد هم به صورت خودکار نمادها بسته خواهد شد؛ بنابراین ما هم در اینجا به دنبال آن هستیم که این توقف یا بازگشایی به صورت خودکار انجام و شرکت موظف به شفاف‌سازی شود.

این مقام مسئول همچنین از مدل دومی سخن به میان آورد که برای مثال اگر ظرف 15 روز کاری 50 درصد یک سهم افت یا رشد کند، این هم حتما نیازمند شفاف‌سازی باشد و شاید در این فرض دوم، حتی نیاز به برگزاری کنفرانس مطبوعاتی از سوی هیات مدیره ناشران باشد.

خدابخش، پویایی بیشتر ناشران شرکت های بورس و فرابورس را از دیگر ویژگیهای مدل جدید برشمرد و گفت: سعی بر این خواهد بود که نمادها به خاطرعدم ارائه اطلاعات توسط ناشر بسته نماند. بلکه ما به عنوان بورس یا سازمان، اگر اطلاعات شفاف سازی خواستیم و شرکتی امتناع کرد، یا باید در کنفرانسی مطبوعاتی شفاف سازی کنند یا با حضور فعالان بازار اعلام کنند که دلیل افت یا رشد قیمت ها چه بوده است.

وی ادامه داد: به این ترتیب، اگر ما نمادی را می بندیم، در وهله اول از ناشر درخواست ارائه اطلاعات می کنیم. اگر این اطلاعات اعلام شد نماد باز خواهد شد؛ در غیر این صورت، ما اعلام خواهیم کرد که اطلاعات را خواستیم و ناشر امتناع کرد، آن وقت تصمیم با خود سهامدار خواهد بود که سهمی را بفروشد یا نگه دارد.

خدابخش با تاکید بر اینکه تمام راهکارها در سازمان در جهت جلوگیری از توقف طولانی مدت نمادها خواهد بود گفت: در مواردی هم که دستکاری در قیمت ها صورت بگیرد یا در جایی معاملاتی مبتنی بر اطلاعات نهانی انجام شود، ممکن است صرفا کدهای معاملاتی افراد دخیل با محدودیت هایی مواجه شود و به دنبال آن نخواهیم بود که به خاطر این قضیه کل نماد را متوقف کنیم.  

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس خاطر نشان کرد: اگر به مرور به این سمت برویم که گزارش های مدیریتی جایگزین پیش بینی های EPS شود، این خود کمک کننده خواهد بود که اصلا دیگر به خاطر مسایلی همچون تعدیل بالای 20 درصد EPS نمادها بسته نشود و در نهایت همه اینها به نقدشوندگی بازار کمک خواهد کرد.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز