خبرگزاری کار ایران

افتتاح خط تولید شمش نیکل با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

asdasd
کد خبر : ۶۲۴۷۸۵

کاتالیست های مورد نیاز در صنعت نفت تا پیش از این از شرکت جانسون متی انگلستان و شرکت تاپسو دانمارک وارد می شد. تولید گروه کاتالیست های بیس متال در کشور بالای 200 میلیون دلار صرف جویی ارزی برای کشور را به همراه دارد.نیکل یکی از فلزات پراهمیت برای تولید کاتالیست ها در کشور محسوب می شود.

به گزارش ایلنا، امروز یکشنبه سی ام اردیبهشت ماه، خط تولید شمش خالص نیکل در کارخانه گسترش فناوری خوارزمی با حضور سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رئیس جمهور افتتاح شد.

شمش نیکل از محصولات مهم در تولید کاتالیست در صنایع کشور است که با تولید آن گام بلندی در خودکفایی وصرفه جویی ارزی برای تولید کاتالیست های مورد نیاز صنعت نفت و سایر صنایع کشور برداشته شد. کارخانه خوارزمی هم اکنون  بخش مهمی از کاتالیست های مورد نیاز در چند واحد پتروشیمی از جمله پتروشیمی  کرمانشاه، خوزستان و صنایع فولاد را تامین می کند.

سورنا ستاری در حاشیه افتتاح این خط  تولید به خبرنگار ایلنا گفت: میزان استفاده از محصولات دانش بنیان تولید داخل در صنعت نفت و جایگزینی آنها با محصولات خارجی رو به رشد است. ساختار در صنعت نفت به گونه ای است که در صورت استفاده از محصولات داخلی شرایط برای بازگشت کالای خارجی غیر ممکن می شود.

ستاری در ادامه افزود: مهم ترین مشکل ما در این مورد استانداردهای API است که البته با تلاش هایی که در حال انجام  است، این مشکل نیز رفع خواهد شد. در مورد ده گروه کالای اصلی هم اکنون شاهد پیشرفت های خوبی در تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت هستیم.

جلیل سبحانی مدیرعامل اسپک ( شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات صنایع پتروشیمی) در مورد افتتاح این خط تولید گفت: تولید کاتالیست در کشور در سه بخش انجام می شود. کاتالیست های پایه فلزات گران بها در زیر مجموعه شرکت اکسیر و در 62 مدل تولید می شود. این نوع کاتالیست برای تولید بنزین و گازوئیل یورو 5 مورد استفاده می شود. کاتالیست های بیس متال در 44 کد و چهارده گروه برای سنتز متانول، استیم ریفورمینگ و واحدهای اوروآمونیاکی و پتروشیمی کشور  در کارخانه خارزمی تولید می شود.

سبحانی در ادامه گفت: تولید این نوع کاتالیست که مورد نیاز در صنعت اوره و آمونیاک در پتروشیمی، مصارف پالایشگاهی و همچنین فولاد کشور است، به صورت کامل بومی سازی شده است.

سبحانی در ادامه گفت: نیکل از جمله فلزات ارزشمند در تولید کاتالیست محسوب می شود. خط شمش نیکل امروز با حضور دکتر ستاری افتتاح شد. برنامه آتی ما این است که در ظرف شش ماه آینده از محل ضایعات معادن کشور که به صورت رایگان در اختیار شرکت های خارجی قرار می گیرد، منگنز، کوبالت، نیکل تولید کنیم و با استفاده این مواد اولیه به سمت باتری هیبریدی و انرژی خورشیدی حرکت کنیم.

سبحانی در ادامه افزود: کاتالیست های مورد نیاز در صنعت نفت تا پیش از این از شرکت جانسون متی انگلستان و شرکت تاپسو دانمارک وارد می شد. تولید گروه کاتالیست های بیس متال در کشور بالای 200 میلیون دلار صرف جویی ارزی برای کشور را به همراه دارد.نیکل یکی از فلزات پراهمیت برای تولید کاتالیست ها در کشور محسوب می شود. با فناوری بکاربرده شده در این خط تولید  با استفاده از فناوری بازیافت، شمش خالص نیکل از کاتالیست های مستعمل و از کار افتاده تولید و در کاتالیست های جدید مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته حسن آوایی مدیرعامل کارخانه فناوری خوارزمی افتتاح این خط تولید، دو میلیون و پانصدهزار دلار صرفه جویی ارزی برای برای این کارخانه و کشور بدنبال دارد.

به گفته آوایی ظرفیت تولید نیکل و مشتقات آن در کارخانه خارزمی بالغ بر 7 تن در ماه است. وی همچنین ظرفیت این کارخانه در تولید نانوکاتالیست های کشور را 3000 تن در سال عنوان کرد.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز