خبرگزاری کار ایران

افزایش صادرات نفت ایران برای پنجمین ماه متوالی

asdasd
کد خبر : ۱۵۵۸۷۲

افزایش صادرات نفت به دلیل توافق اولیه بین قدرتهای جهان و ایران صورت گرفته است که سال گذشته با هدف کنترل برنامه هسته ای تهران انجام شد و در ازای آن فشار تحریم‌ها بر ایران تسهیل شد.

بر اساس اطلاعات منابعی که حرکت نفتکش‌ها را دنبال می‌کنند، صادرات نفت ایران برای پنجمین ماه پیاپی بالاتر از حد توافق شده بر اساس تحریم‌های غرب بوده و این نشانه دیگری در مورد تسهیل فروش نفت از سوی تهران هم راستا با توافق اولیه است.

به گزارش ایلنا، با تسهیل تحریم‌ها در پی توافق اولیه بین ایران و غرب، صادرات نفت ایران برای پنجمین ماه پیاپی افزایش داشته است.

بر اساس توافق اولیه، قرار بود صادرات نفت ایران در دوره شش ماهه که تا ٢٠ ژوئیه ادامه دارد، به طور متوسط یک میلیون بشکه در روز باشد؛ اما بر اساس داده‌های رهگیری نفتکش‌ها، از ماه نوامبر این مقدار فراتر رفته است.

دولت اوباما معتقد است که صادرات در ماه‌های آینده کاهش خواهد یافت و به طور متوسط به یک میلیون بشکه توافق شده در توافق اولیه که در ماه ژانویه اجرایی شد، خواهد رسید.

یکی از منابع رهگیری نفتکش‌ها در این باره گفت: صادرات نفت ایران در ماه مارس به روزانه یک میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه رسید که نسبت به صادرات روزانه یک میلیون و ۴٠٠ هزار بشکه ماه فوریه کاهش نشان داده است؛ با این وجود این مقدار همچنان نسبت به متوسط یک میلیون ١٠٠ هزار بشکه سال ٢٠١٣ بالاتر است.

منبع دوم رهگیری نفتکش‌ها می گوید صادرات ایران به جز ژاپن، به روزانه یک میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه در ماه مارس رسید و این مقدار شامل فروش به خریداران عمده نفت ایران از جمله چین، هند، کره جنوبی، ترکیه و هم پیمان اصلی ایران، سوریه می شود و این آمار صادرات پایدار ایران را تأئید می کند.

بر اساس این گزارش سوریه جزو کشورهایی که از طرف واشنگتن به دلیل استفاده از نفت ایران تحریم شده است، به حساب نمی آید.

یک منبع نزدیک به صنعت نفت نیز گفته است که صادرات به هند در ماه مارس تداوم داشته و به نظر می رسد که رشد اندکی داشته و به ٣٢۶ هزار بشکه در روز رسیده است که رشد ١۴ درصدی را نشان می دهد.

منبع سوم رهگیری نفتکش‌ها تخمین می زند که حمل نفت ایران، در ماه مارس، کاهش اندکی داشته اما همچنان بالاتر از یک میلیون ١٠٠ هزار بشکه است: در ماه مارس صادرات نفت ایران اندکی کمتر بوده و شاید این کاهش به دلیل فشار آمریکا بر برخی خریداران آسیایی باشد.

این افزایش صادرات نفت به دلیل توافق اولیه بین قدرتهای جهان و ایران صورت گرفته است که سال گذشته با هدف کنترل برنامه هسته ای تهران انجام شد و در ازای آن فشار تحریم‌ها بر ایران تسهیل شد.

منابع صنعتی بر این باورند که این مساله اشتیاق خریداران آسیایی را بالا برد و خطر سیاسی را برای مشتریان این کشور عضو اوپک کمتر کرد.

بر اساس اطلاعات بارگیری کشتیها که توسط رویترز اوایل ماه جاری منتشر شد، صادرات نفت ایران به جز سوریه را یک میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه اعلام کرد و بر ایت اساس صادرات نفت خام ایران در ماه فوریه نزدیک به یک میلیون و ۴٠٠ هزار بشکه بوده است.

اطلاعات آژانس بین المللی انرژی اوایل این ماه نشان داد که واردات جهانی نفت ایران شامل فرآورده های نفتی این کشور بیشترین مقدار دوره یک ساله در هر دو ماه ژانویه و فوریه و نزدیک به یک میلیون و ۴١٠ هزار بشکه در روز بوده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز