خبرگزاری کار ایران

معاون اول رئیس جمهور در جمع خبرنگاران:

نیروگاه‌های جدید هسته‌ای به کمک تامین آب و برق می‌آیند

asdasd
کد خبر : ۲۱۶۹۷۷

کشورهایی که درعرضه بیش از اندازه ورود پیدا کرده اند به همه کشورهای مسلمان آسیب می‌زنند لذا باید بدانند این روش با عکس العمل مردم مسلمان علیه آنها روبرو خواهند شد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: چنانچه بخواهیم نیروگاه هسته ای جدیدی احداثکنیم حتما باید یکی از کارهایش تامین آب شیرین باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در حاشیه همایش سالانه صنعت آب و برق با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص بدهی ۲۵ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو و اینکه در بودجه ۹۴ چه کمکی به کاهش بدهی این وزارت خانه خواهد شد گفت: آب و برق دو صنعت زیر ساختی و راهبردی کشورند و آحاد مردم نیز مصرف کننده آن هستند و در زندگی روزمره مردم نقش اساسی را داشته وزیر ساخت اصلی توسعه کشور نیز محسوب می شوند.

وی ابراز امیدواری کرد: کشور را به نحوی توسعه دهیم که زیر ساختها آماده و امکان استفاده و در دسترس بودن آب و برق برای همه فراهم باشد.

جهانگیری با ابراز تاسف از خشکسالی های ممتد خاطر نشان کرد: منابع آب کشور به شدت محدود است لذا نیازمند مدیریت جدی در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه مدیریت منابع آب به عهده وزارت نیرو است تصریح کرد: خوشبختانه وزارت نیرو برنامه کاملی برای بخشهایی که با کمبود آب روبرو هستند و همچنین آبهای زیر زمینی تدوین کرده است.

جهانگیری همچنین گفت: باید برای دریاچه های مهمی مانند دریاچه ارومیه و زاینده رود که جزء مهمترین مراکز زیست محیطی کشور هستند برنامه های مدونی برای نگه داری داشته باشیم.

وی در خصوص منابع مورد نیاز صنعت آب و برق گفت: در سال ۹۲ و اوایل سال ۹۳ از محل صندوق توسعه ملی منابع مورد نیاز این دو صنعت را تامین می کنیم و اجازه داده شده در مدت چهارسال ۱۰ میلیارد دلار در طرح های مهم تامین آب و خاک وزارت نیرو و جهاد کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: دربخش کشاورزی حتما باید بهره وری را بالا ببریم و با آب کمتری محصول بیشتری تولید کنیم که لازمه این کار استفاده از روشهای مدرن آبیاری است لذا در سال جاری حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان منابع برای مدرن کردن شبکه های آبیاری پیش بینی شده است.

وی با تاکید براینکه مردم باید به محدودیت منابع آب به صورت جدی توجه کنند ادامه داد: در بخش صنعت باید کار جدی برای مصرف آب صورت گیرد ضمن اینکه در بخش شرب نیز باید مصرف را به صورت جدی کنترل کنیم.


وی با بیان اینکه در شمال وجنوب کشورمان دریاهای مهمی وجود دارد افزود: در تمام دنیا از آب دریاها استفاده می کنند در کشور ما نیز وزارت نیرو طرح های خوبی برای استفاده از آب دریاها در دست اقدام دارد.

وی تاکید کرد: در سواحل جنوب کشور باید نیروگاهها به قصد تامین برق و همچنین آب ایجاد شود و چنانچه بخواهیم نیروگاه هسته ای جدیدی احداثکنیم حتما باید یکی از کارهایش تامین آب شیرین باشد.

جهانگیری با بیان اینکه برای انتقال بین حوزه ای آب امکان زیادی نداریم تصریح کرد: باید به سمت انتقال آب از دریاهای جنوب وشمال حرکت کنیم که شیرین کردن آب یکی از این اقدامات است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه به بخش برق اشاره و اظهار داشت: محدودیت عمده این بخش منابع است لذا در سال جاری بخشی از فرصتی که در اختیار دولت بود مقررشده ۲۵۰۰ میلیارد تومان سهام تهاتر شود و بدهی وزارت نیرو به شرکتها و همچنین اجازه فروش ۶۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت داده شد همچنین ۱۶۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی اجازه برداشت داده شده است.

وی ادامه داد: در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها هزار میلیارد تومان سهم پرداخت شرکتهای وزارت نیرو نسبت به مرحله اول کاهش یافته است ودر مرحله دوم هیچ ریالی جدیدی از محل هدفمندی یارانه ها از شرکتهای برق گرفته نشده است و به علاوه فاینانسهایی که از کشورهای مختلف قابل استفاده در بخش نفت وگاز است استفاده می کنیم که به کمک دولت بیاید.

جهانگیری یادآورشد: کشور ما به لحاظ ساخت نیروگاه شبکه و سد بزرگترین ظرفیتها را داراست و در دیگر کشورها نیز اقدام به ساخت خواهد کرد و فاینانسهایی که از کشورهای دیگر تامین می کنیم فقط برای تامین مالی است که در داخل کشور امکان تامین وجود ندارد.

وی درباره مصوبه‌ی دولت برای قطع آب مشترکان پرمصرف نیز گفت: هنوز قانونی در خصوص قطع آب مشترکان پرمصرف صادر نشده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو اختیار قانونی برای قطع آب مشترکانی که بیش از الگو، مصرف کنند را دارد، افزود:: ‌ دولت هنوز مصوبه‌ای برای افزایش نرخ‌ها و جریمه مشترکان پرمصرف تصویب نکرده است.

جهانگیری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا در سفر مقامات عراقی به کشورمان تصمیمی در خصوص قیمت نفت گرفته شد یا خیر، گفت: ما با همه کشورهای دوست در اوپک صحبت کردیم چرا که میزان کاهش قیمت نفت در ماههای اخیر غیر طبیعی است.

وی افزود: کاهش قیمت نفت بیش از اینکه طبیعی و یا برپایه عرضه و تقاضا تلقی شود، سیاسی است.

جهانگیری تصریح کرد: کشورهایی که درعرضه بیش از اندازه ورود پیدا کرده اند به همه کشورهای مسلمان آسیب می زنند لذا باید بدانند این روش با عکس العمل مردم مسلمان علیه آنها روبرو خواهند شد.

وی تاکید کرد: امیدواریم این کشورها به خود بیایند و عرضه را کم کنند.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص اینکه آیا پیشنهاد نشست اضطراری در اوپک داده شده یاخیر، گفت: فعلا فقط ونزوئلا پیشنهاد نشست اضطراری را داده و باید ببینیم در آینده چه پیش می‌آید.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز