خبرگزاری کار ایران

افخمی تشریح کرد:

مقایسه آماری عملکرد تسهیلاتی بانک‌های توسعه‌ای در مقایسه با سایر بانک‌های کشور

مانده سپرده ها و تسهیلات در بانک های توسعه ای کشور به ترتیب ١٧ و ٣٦ درصد از کل نظام بانکی است در حالی که سرمایه این بانک ها تنها٢٢ درصد از سرمایه بانک های نظام بانکی را تشکیل می دهد.

به گزارش ایلنا، علی اشرف افخمی مدیرعامل بانک صنعت و معدن در دومین همایش نقش بانک های توسعه ای در توسعه و رونق اقتصادی کشور،با مقایسه ٥ بانک توسعه ای در کشورهای آلمان، ژاپن، چین،کره جنوبی و برزیل با بانک های توسعه ای کشورمان عنوان کرد؛ در حالی که میانگین نسبت کفایت سرمایه بانک های توسعه ای در کشورمان ٧.٤ درصد است این رقم در بانک توسعه ای آلمان ١٨.٤ ،ژاپن ١٦.٤ ،چین ١٢، کره جنوبی١٤ و برزیل ١٦ درصد گزارش شده است.

وی اضافه کرد: سرمایه ٥ بانک توسعه ای ایران ٣.٦ میلیارد دلار است در حالی که این رقم در بانک توسعه ای آلمان ٢٥ میلیارد دلار، کره جنوبی ٢٨.٥ میلیارد دلار، چین ١٠٤ میلیارد دلار،ژاپن ١١ میلیارد دلار و برزیل ١٢ میلیارد دلار است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن میزان دارای های ٥ بانک توسعه ای ایران را ٧٥ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این رقم در بانک چینی مورد گزارش یک هزارو ٥٧٦ میلیارد دلار،در بانک کره جنوبی ٢٦٠ میلیارد دلار،برزیل٨٧٧ میلیارد دلار،ژاپن ١٤٨ میلیارد دلار و آلمان ٥٦٤ میلیارد دلار است.

وی با مقایسه آماری کل دارایی های نظام بانکی کشورهای مورد اشاره سهم هر بانک در همان کشور را نیز تشریح کرد و گفت: سهم بانک توسعه ای برزیل ٤٦ درصد،ژاپن یک درصد،چین ٦ درصد، کره جنوبی٩.٤ درصد و آلمان٦.٥ درصد از کل دارایی های نظام بانکی همان کشور است. این سهم در میان ٥ بانک توسعه ای ایران به طور میانگین ٣.٢ درصد از کل دارایی های نظام بانکی کشورمان است.

افخمی با تاکید بر اینکه بانکهای توسعه ای با دارا بودن ٩٨هزار میلیارد ریال سرمایه و٣٥هزار و٧٠٠نفر کارمند در مقابل ٤٤٣هزار میلیارد ریال سرمایه و١٧٥هزار و٥٠٠کارمند کل بانکهای دولتی وخصوصی شده قرار دارند ،افزود: این در حالی است که مانده سپرده ها در بانک های توسعه ای ٩٥٨ هزار میلیارد ریال و مانده تسهیلات یک هزارو ٨٨٢ هزار میلیارد ریال در مقایسه با مانده سپرده ٥ هزارو ٦٢٨ هزار میلیارد ریال و مانده تسهیلات ٥ هزارو ٢٩٦ هزار میلیارد ریال کل بانک های دولتی و خصوصی شده کشورمان است.

وی ادامه داد: مانده سپرده ها و تسهیلات در بانک های توسعه ای کشور به ترتیب ١٧ و ٣٦ درصد از کل نظام بانکی است در حالی که سرمایه این بانک ها تنها٢٢ درصد از سرمایه بانک های نظام بانکی را تشکیل می دهد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه با توجه به آمارهای فوق و در راستای اثر بخشی بیشتر بانک های توسعه ای در تحقق اقتصاد مقاومتی ٥ راهکار را می توان پیشنهاد کرد، گفت: افزایش سرمایه، تأمین و تجهیز منابع بلند مدت و ارزان قیمت، استفاده از قابلیت های قانونی و مقرراتی سازمان های توسعه ای ، انطباق با استانداردها و مقررات بین المللی و افزایش اختیارات مدیریتی این ٥ راهکار را شامل می شود.

کد خبر : ۳۷۶۱۳۸