خبرگزاری کار ایران

رییس سازمان بورس؛

پیشرفت بازار سرمایه بدون توسعه صنعت حسابداری امکان پذیر نیست

asdasd
کد خبر : ۲۳۰۵۷۳

برای جذب سرمایه گذاری خارجی و بین المللی شدن بورس، باید همکاری دو جانبه بازار سرمایه و صنعت حسابداری تقویت شود تا به استانداردهای لازم دست یابیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه این بازار از سال گذشته با همکاری سازمان حسابرسی درصدد پیاده سازی استانداردهای بین المللی در بازار سرمایه است، گفت: برای جذب سرمایه گذاری خارجی و بین المللی شدن بورس، باید همکاری دو جانبه بازار سرمایه و صنعت حسابداری تقویت شود تا به استانداردهای لازم دست یابیم.

به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، علی صالح آبادی در همایش سالانه روز حسابدار با عنوان ' حسابداران، شفافیت اطلاعاتی، کارآیی اقتصادی ' در دانشگاه الزهرا(س)، اهمیت جایگاه حسابداران و حسابرسان در ارتقای شفافیت اطلاعاتی بازار سرمایه را تبیین کرد.

وی با اشاره به اینکه توسعه حرفه حسابداری در کشور ارتباط مستقیمی با افزایش کارایی اطلاعاتی بازار سرمایه دارد، گفت: امروز به هفتادمین سالگرد ورود صنعت حسابداری و حسابرسی به ایران رسیده ایم که این صنعت در طی سال های گذشته کمک های شایانی به بازار سرمایه کرده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مهم ترین اطلاعاتی که تصمیم گیران و تحلیلگران فعال در بازار سرمایه از آن استفاده می کنند صورت های مالی و اطلاعات حسابداری و حسابرسی است در این بین هر چه حرفه حسابداری توسعه باید، کارایی اطلاعاتی در بورس ارتقا می یابد.

صالح آبادی با بیان اینکه پیشرفت بازار سرمایه بدون توسعه صنعت حسابداری امکان پذیر نیست، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ شرکت سهامی عام(مشمول ثبت) در بورس تهران به ثبت رسیده اند که با در نظر گرفتن شرکت های تابعه، اطلاعات حدود ۳ هزار شرکت از طریق بازار سرمایه منتشر می شود که این موارد بدون کمک و حمایت حسابداران میسر نیست.

وی با اشاره به اینکه امروز جایگاه بازار سرمایه از جهت شفافیت اطلاعاتی قابل قیاس با چند سال قبل نیست، تاکید کرد: هر ارتقا و پیشرفتی که در صنعت حسابداری و حسابرسی اتفاق بیفتد، بورس هم به تبع آن با رشد و بالندگی مواجه می شود.

رییس سازمان بورس تصریح کرد: ذینفعان ما در بورس، سرمایه گذاران و طیف وسیعی از مردم هستند که از مجموعه بازار سرمایه تقاضای انتشار به موقع اطلاعات و شفافیت داده ها را دارند به این ترتیب نقش حسابداران و حسابرسان در ارتباط با مردم نیز قابل اهمیت بوده و هیچیک از اطلاعات بورسی بدون توسعه این حرفه اجرایی نمی شود.

صالح آبادی با اشاره به اینکه سازمان بورس از سال گذشته با همکاری سازمان حسابرسی درصدد پیاده سازی استانداردهای بین المللی در بازار سرمایه است، افزود: برای جذب سرمایه گذاری خارجی و بین المللی شدن بورس، باید همکاری دو جانبه بازار سرمایه و صنعت حسابداری تقویت شود تا به استانداردهای لازم دست یابیم.

رییس سازمان بورس در ادامه این همایش از راه اندازی سامانه XBRL در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: یکی از اتفاق های مثبت در حوزه شفافیت اطلاعاتی در بازار سرمایه راه اندازی سامانه XBRL یا زبان گزارشگری تجاری گسترش پذیر است به طوری که با اجرایی شدن این سامانه، اطلاعات وسیعی از بازار سرمایه، صنایع و شرکت های مختلف به راحتی در اختیار فعالان بازار قرار می گیرد.

صالح آبادی در این باره توضیح داد: طی سال های گذشته با بررسی نحوه اطلاع رسانی در بورس های بزرگ دنیا از جمله بورس نیویورک مشاهده کردیم که این بورس ها با استفاده از سامانه XBRL کیکی را متشکل از اطلاعات مهم از قبیل حجم دارایی و بدهی کل بازار سهام، حجم تسهیلات بانکی، مقایسه صنایع و حتی میزان کارایی صنایع با آمار و ارقام دقیق در اختیار فعالان بازارهای خود قرار داده اند. به این ترتیب به فکر ایجاد یک کیک در بازار سرمایه ایران همانند الگوی مذکور افتادیم که خوشبختانه کارشناسان در چند روز قبل از اتمام طراحی این کیک خبر دادند؛ با این تفاسیر بزودی حجم انبوهی از اطلاعات مهم بازار، صنایع و شرکت ها از طریق سایتی در اختیار فعالان بازار سرمایه ایران قرار می گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان بورس، تمام این رویدادهای اطلاعاتی به حسابرسی های دقیق نیاز دارد که در این بین XBRL توانایی های صنعت حسابداری و حسابرسی را بیش از گذشته نمایان می کند.

رییس سازمان بورس با اشاره به اینکه یکی از ضروریات صنعت حسابداری استفاده از تکنولوژی روز ارتباطات و اطلاعات همسو با روند جهانی است اظهار داشت: با همکاری بانک مرکزی صورت های مالی نمونه را از بانک های شروع کرده ایم که امیدواریم به نتایج مطلوبی در این زمینه برسیم.

صالح آبادی در پایان با اشاره به اینکه موسسات حسابرسی باید به سمت بزرگتر شدن و توسعه فعالیت هایشان بروند، گفت: با همراهی حسابرسان امکان راه اندازی ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه فراهم می شود به طوریکه ایجاد معاملات آتی و سلف موازی استاندارد که اکنون در بورس کالا و بورس انرژی فعال است، به کمک حسابرسان میسر شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز گفت: جایگاه حسابداران در افزایش کارایی اقتصادی در بخش های دولتی و خصوصی بی بدیل است به طوری که فعالان این حرفه در ارتباط اطلاعاتی میان دولت و مردم نقش بسزایی دارند.

شاپور محمدی افزود: دولت برای تنظیم رابطه خود با فعالان اقتصادی نیازمند ارتباط با حسابداران حرفه ای است تا بتواند اطلاعات کاملی از آمارهایی اقتصادی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ما حسابداری نقدی حاکم است و باید به سمت حسابداری تعهدی حرکت کنیم، تصریح کرد: براساس مکتب اتریش در حسابداری تعهدی می توان گردش اطلاعات و بدهی های موجود در بدنه دولت را به خوبی شناسایی کرد به این ترتیب باید زمینه های رسیدن به شفافیت آمارهای اقتصادی از طریق حسابداری تعهدی را فراهم کرد.

معاون وزیر اقتصاد گفت: هم اکنون مقدمات کار برای حرکت از حسابداری نقدی به تعهدی در حال انجام است که در صورت اجرای کامل آن، امکان مدیریت بهتر، افزایش کنترل داخلی و رشد تامین مالی فراهم می شود.

محمدی در پایان اظهار داشت: یکی از چالش هایی که در گذشته برای اجرای حسابداری تعهدی وجود داشت، بی انگیزگی بخش دولتی بود به طوریکه احساس نیازی برای انجام این کار وجود نداشت، اما در مقابل بخش خصوصی به دلیل برنامه ریزی و سرمایه گذاری بلند مدت به دنبال مدیریت بهتر و افزایش کنترل های داخلی بود و مشکلی برای اجرای حسابداری تعهدی ندارد؛ با این تفاسیر باید با تغییر نگرش در بخش دولتی زمینه های اجرای این طرح را فراهم کنیم که این اقدام کلید خورده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز