خبرگزاری کار ایران

عبدالرضا هاشم‌زائی:

«آتش به اختیار» فراتر از قانون عمل کردن نیست

asdasd
کد خبر : ۵۰۱۹۷۲

نماینده مردم تهران درباره عبارت «آتش به اختیار» توسط رهبر انقلاب می‌گوید: به نظر من مقام معظم رهبری یک اصطلاح را متذکر شدند و منظور این نیست که به عده‌ای گفته شده باشد شما فراتر از قانون عمل کنید.

عبدالرضا هاشم‌زائی در گفت‎وگو با رویداد۲۴ به ارزیابی عبارت «آتش به اخیار» که به تازگی از سوی مقام معظم رهبری به کار گرفته شده پرداخت؛ عبارتی که با تحلیل ها و تفسیرهای متقاوتی همراه شده است و حتی در این میان برخی با توسل به آن این اجازه را پیدا کرده اند که اقدامات فراقانونی خود توجیه کنند و به طور مثال خواستار ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه ها برای تماشای مسابقات والیبال شوند.

این در حالی است که این نماینده مجلس چنین رفتارهای را مغاییر با فرمایشات مقام معظم رهبری می داند. او راه کار جلوگیری از سوء استفاده از این عبارت را روشنگری می داند. هاشم زهی در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به حمله تروریستی داعش به مجلس و حرم مطهر امام (ره) تاکید می کند که این گروه تکفیری و تروریستی به نفس های آخر خود رسیده است.

نظر شما راجع به عبارت "آتش به اختیار" رهبر انقلاب چیست و آیا این امکان وجود دارد که برخی به دنبال سوء استفاده از این عبارت باشند؟

به نظر من مقام معظم رهبری یک اصطلاح را متذکر شدند و منظور این نیست که به عده‌ای گفته شده باشد شما فراتر از قانون عمل کنید. در بین امکان دارد عده‎ای که اغراضی هم دارند و به دنبال تضعیف رهبری هستند و یا معنی عبارت را خوب درک نکرده اند مسیر سوء استفاده را در پیش بگیرند که نمونه اش را با درخواست های عجیب برای جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه ها را مشاهده کردیم که یقینا این رفتارها مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری است.

برای جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی چه باید کرد؟

بهترین راه برای جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد، توضیح و روشنگری این عبارت از سمت دفتر مقام معظم رهبری است که خوشبختانه انجام گرفته است و متذکر شده‎اند که معنای این عبارت قانون‎گریزی نیست.

ارزیابیتان نسبت به حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و حرم حضرت امام(ره) چیست؟

ما اگر ماهیت گروه‎های تروریستی را از القاعده تا داعش نگاه کنیم می‎بینیم که پایه و اساس آن‎ها در عربستان است. بن لادن که از خانواده سلطنتی عربستان سعودی است در زمانی که روس ها افغانستان را اشغال کرده بودند به افغانستان می رود و برنامه های مبارزاتی خود را ترتیب می دهد. حتی بن لادن از طرف آمریکایی‎ها مسلح می شد که جلوی روس ها ایستادگی کند. اصولا تفکرات وهابی‎گری و افراطی در دانشگاه‎های عربستان مثل مدینه تدریس می‎شود. بسیاری از ترورهایی که در دنیا صورت می‎گیرد الهام گرفته از تفکراتی است که در عربستان دیده می شود. با توجه به سفر ترامپ به عربستان و فروش بالای اسلحه به این کشور باید بگویم اینکه گفته می شود انگشت اتهام ها به سمت عربستان است درست و منطقی به نظر میاد.

به نظر شما ایران به این دخالت‌ها پاسخ خواهد داد؟

ایران در رابطه با این موضوع باید خیلی عاقلانه و کارشناسانه رفتار کند. ما تحت هیچ شرایطی نباید در دام احساسات بیافتیم. ایران باید کشورهای همسایه را به تعامل دعوت کند و هرگز در اختلافات بین همسایگان غوطه ور نشود. این حمله تروریستی نشان داد که کشور در تمام حوزه ها و مخصوصا مراکز حساس باید ضریب امنیت خود را بالا ببرد.

با وجود این حمله تروریستی نقش ایران در نبرد با داعش در سوریه و عراق پررنگ‌تر از گذشته می‌شود؟

به نظرم حضور ایران در این دو کشور برای مبارزه داعش جدی تر از گذشته خواهد شد. مواضع داعش در عراق بسیار ضعیف شده و تصور من این است که به زودی نیروهای عملیاتی آن ها از عراق جمع خواهد شد. حالا امکان دارد به لحاظ تفکر در عراق حضور داشته باشند ولی قدرت نظامی خود را از دست خواهند داد. در سوریه هم داعش به مرور ضعیف خواهد شد و کم کم سوریه هم از وجود این گروه تروریستی پاکسازی خواهد شد. در مجموع می توان گفت که این گروه تکفیری و تروریستی به نفس آخر خود رسیده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز