خبرگزاری کار ایران

محمد رضا خباز در گفت‌وگو با ایلنا:

هیچ کس نمی‌تواند حق آزادی بیان را محدود کند

asdasd
کد خبر : ۱۰۷۴۹۱

نباید کسی به صرف اظهار نظر درست، علمی و شرعی منتظر پرونده سازی و تبعات بعدی آن باشد. این فضای امنیتی که در هشت سال گذشته بوجود آمده بود باید برطرف و برای همیشه به فراموشی سپرده شود.

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: نباید کسی به صرف اظهار نظر درست، علمی و شرعی منتظر پرونده سازی و تبعات بعدی آن باشد.

محمدرضا خباز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در خصوص حق آزادی بیان و اندیشه گفت: دکتر روحانی با دید باز و اندیشه وسیعی در‌‌ همان زمان پیش از انتخابات به این نیاز واقعی و ضروری جامعه اشاره و اعلام کرد در صورتی که بعنوان رییس جمهور مردم ایران انتخاب شود آزادی بیان و اندیشه را بیش از گذشته و به اندازه‌ای که قانون اساسی این حق را برای مردم قائل شده است فراهم خواهد کرد.

وی گفت: باید زمینه را برای آزادی نشریات و اندیشه‌های متفاوت ایجاد کرد؛ در حال حاضر نخبگان و اهالی قلم نیز منتظرند هرچه زود‌تر زمینه‌ها برای آزادی بیان و اندیشه بیش از پیش فراهم شود.

نماینده اسبق مجلس ابراز داشت: یکی از نیازهای طبیعی هر جامعه این است که بدانند نگاه حکومت نسبت به آن‌ها چگونه نگاهی است؟ هر ملتی می‌خواهد بداند که دولتمردانش و کسانی که حاکمیت دارند آیا به آن‌ها نگاه ابزاری یا نگاه ارباب و رعیتی دارند یا آیا این نگاه بر اصل تساوی استوار است؟ و در ‌‌نهایت آیا ارتباط بین مردم و حاکمیت همانند جاده یک طرفه است یا دوطرفه؟ یعنی هم حکومت حقی برای مردم قائل است و هم مردم برای دولت حقوقی را متصور هستند؛ آیا مردم آزادی بیان و اندیشه دارند؟ آیا نسبت به حکومتی که سرنوشت آن‌ها را به دست گرفته ونسبت به حاکمانی که در راس امور هستند می‌توانند اظهار نظر کنند یا خیر؟ این آیا‌ها و ده‌ها پرسش دیگر در نهاد همهٔ مردم و بویژه مردم مسلمان و بلاخص امت شیعه وجود دارد و با توجه به فرهنگ اهل بیت که آزادی بیان و اندیشه را حق الهی خود می‌دانند، نباید این حق را از آن‌ها گرقت.

محمد رضا خباز افزود: در نگاه و تفکر شیعه این حق یک حق الهی است، همانطور که خداوند به ما وجود داده و همانطور که سایر نعمت‌ها را به ما اعطا کرده است نعمت آزادی بیان و اندیشه را نیز به انسان‌ها داده است و هیچ کس نمی‌تواند آنرا محدود کند. در فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به حقوق شهروندی اشاره شده و یکسری حقوق برای شهروندان مدنظر گرفته شده است و باید منشور حقوق شهروندی نبز در همین راستا تدوین شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: یکی از تفاوت‌هایی که مابین اصلاح طلبان و اصولگرایان وجود دارد همین بحثاعتقاد به وجود منشور حقوق شهروندی است. اصلاح طبان معتقدند که حقوق شهروندی کاملا طبق اصولی که در قانون اساسی آمده است باید به مردم داده شود و این چیزی نیست که از مردم مضایقه شود.

خباز خاطرنشان کرد: البته از روز انتخابات تا کنون فضای سیاسی بسیار بهبود پیدا کرده است ولی هنوز این شرایط ایده آل کامل نیست اما چیزی که واضح است نباید کسی به صرف اظهار نظر درست، علمی و شرعی منتظر پرونده سازی و تبعات بعدی آن باشد. این فضای امنیتی که در هشت سال گذشته بوجود آمده بود باید برطرف و برای همیشه به فراموشی سپرده شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: البته شعار‌ها و اندیشه‌های دکتر روحانی فضا را تا حدی اصلاح کرد و شرایط آزادی بیان را به وجود آورد ولی برای ماندگاری آن و برای اینکه اگر دولت آینده روی کار آمد نتواند آنرا محدود کند این حقوق باید نهادینه شود و این امر بسیار مهم است.

وی ادامه داد: فارغ از اینکه دولت بعدی چه گروه و فردی باشد نباید به خود اجازه دهد که فصل سوم قانون اساسی را نقض کند.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز