خبرگزاری کار ایران

نوبخت در گفت‌وگوی ویژه خبری:

همدلی به معنای تحمیل تصمیم یکی از قوا به دیگری نیست

سخنگوی دولت گفت: هدف دولت و مجلس، تقویت نظام، خدمت به مردم و پیشرفت کشور است.

به گزارش ایلنا به نقل از صداوسیما، محمدباقر نوبخت با بیان این‌که «فرجام همدلی و همزبانی مجلس نهم و دولت یازدهم بهتر از آغاز آن است» افزود: حتی با وجود سؤال‌هایی که نمایندگان مجلس از دولت دارند و علیرغم اینکه برخی از وزرای پیشنهادی نیز رأی نیاوردند، اما می‌توان همدلی و همزبانی را میان مجلس و دولت دید.

وی با بیان این‌که «همدلی و همزبانی نباید به معنای نادیده گرفتن وظایف هر یک از قوا باشد و همدلی به معنای تحمیل تصمیم یکی به دیگری نیست.» افزود: سؤال از وزرا نباید به معنای نبود همدلی میان دولت و مجلس تلقی شود.

وی با مهم خواندن حفظ همگرایی بین دولت و مجلس و ادامه روند جلسات هیئت رئیسه مجلس برای مدیریت برخی رفتارهای نمایندگان گفت: رئیس‌جمهور همیشه برای افزایش کارایی و همدلی به اعضای دولت مطالبی را یادآور می‌شود.

سخنگوی دولت تصویب بودجه سال 93 و 94 را از جمله نمونه‌های همکاری دولت و مجلس برشمرد و ادامه این روند را در بررسی برنامه ششم و بودجه سال 95 از طرف مجلس خواستار شد و افزود: در اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی باید سریع‌تر از آن‌چه که انجام می‌دهیم، نتایج را برای مردم منعکس کنیم.

وی یادآور شد: سازوکاری از طرف رئیس‌جمهور به دولت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی درباره اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده است که آثار اجرای بخشی از آن در رونق بخش کشاورزی از جمله افزایش تولید و تراز مثبت صادرات به واردات محصولات کشاورزی دیده می‌شود.

وی درباره این سؤال که گفته می‌شود دولت بیشتر توجه خود را معطوف مذاکرات هسته‌ای کرده است، افزود: نمی‌توانیم به ظلم بزرگی که به ملت ایران روا شده است، بی‌تفاوت باشیم و این نکته قوت دولت است. در برنامه‌ریزی بودجه منابعی را که مشخص کرده‌ایم بدون نگاه به جنبه‌های مثبت مذاکرات است. دولت با توجه به شرایط کنونی در پی مهار تورم و مشکلات مردم است.

باهنر: رفتار دولت یازدهم؛ متین و منطقی است

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این‌که «رفتار عمومی دولت یازدهم؛ متین، قابل قبول، عقلایی و منطقی است». افزود: رفتار عمومی مجلس شورای اسلامی نیز در این مدت این گونه بوده است و مجلس؛ نظم و اقتدار را می پسندد و از آن تمکین می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: آغاز همکاری مجلس نهم و دولت یازدهم خوب و منطبق بر آمار و کار تطبیقی است. معدل رأی وزرای دولت یازدهم از مجلس شورای اسلامی بالاترین معدل رأی بود. به جز بحث درباره وزیر علوم و چالش‌هایی که در این زمینه ایجاد شد، مقطع مشترک دولت یازدهم و مجلس نهم طلایی است.

وی اظهار کرد: برخی گره‌ها و مشکلات کشور که از بی‌تدبیری، استفاده نکردن از خردجمعی و بدون توجه به حرکت علمی بوده قابل حل شدن است. این همدلی و همزبانی را می‌توان با قدرت بیشتر ادامه داد. باید با محوریت اقتصاد مقاومتی و مشخص شدن مشکلات، دولت و مجلس با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «دولت و مجلس باید برای حل مشکل بیکاری فکری کنند» گفت: پذیرش برخی از لوازم اقتصاد مقاومتی سخت است و باید در این زمینه کار شود.

وی با بیان این‌که «چرا دولت حذف برخی از یارانه‌بگیران را به کندی انجام می‌دهد؟» افزود: جدول برنامه‌ریزی‌ها درباره اقتصاد مقاومتی باید زودتر طراحی شود و راه تامین منابع یارانه‌ها دغدغه جدی است.

وی با اشاره به این‌که «رسانه ها باید از دولت و مجلس بخواهند که کارهای‌شان را بگویند» گفت: زمانی که درآمد نفتی دولت در یک سال به نصف کاهش می‌یابد و دولت کشور را اداره می‌کند در سال آینده نیز می‌توان با صرفه‌جویی و این میزان درآمد برای کشور برنامه‌ریزی کرد. کمبود منابع مشکل است اما نباید برای ما بن بست ایجاد کند. کمبود منابع را می‌توانیم از راه‌های گوناگونی ازجمله اجرای اقتصاد مقاومتی جبران کنیم.

باهنر افزود: بودجه سال 94 مبتنی بر واقعیات موجود کشور است اما اگر گشایشی در مذاکرات ایجاد شود، باید برای افزایش درآمدهای کشور برنامه‌ریزی داشته باشیم.

کد خبر : ۲۸۰۱۸۲