خبرگزاری کار ایران

رئیس قوه قضاییه:

مردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیتشان را دارند

رئیس قوه قضاییه حضور پرشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا را نشانه پیوند مردم با آرمان‌های انقلاب و خط بطلانی بر توهم مربوط به جدایی مردم از انقلاب و ارزش های معنوی اعلام کرد.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با اعلام مراتب سپاس خود از حضور باشکوه قشرهای مختلف مردم در مراسم استقبال و تشییع شهدای غواص گفت: استقبال و تشییع باشکوه و تحسین برانگیز شهدا رابطه عمیق مردم را با ارواح طیبه شهدا، آرمان های انقلاب و تمام کسانی که در راه خدا و برای انقلاب گام برمی دارند و هزینه می کنند به خوبی نشان داد.

پیوند معنوی مردم با شهدا

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه با توجه به نص قرآن مجید شهدا زنده و حاضرند، برکت خون شهیدان و حضور باطنی آنان موجب توجه مردم و حضور باشکوه آنان در مراسم تشییع و تجلیل از آنان دانست و افزود: شهدا همانطور که در ایام حیات در دنیا در راه خدا گام برداشته‌اند و در راه رضای او عمل کردند در زمان ممات جسمانی نیز قلوب مومنین را به حضور و توجه جلب می کنند و بر همین اساس است که مردم با وجود گرمای شدید این چنین به صحنه می آیند و فضایی معنوی و عمیق پدید می آورند.

آملی‌لاریجانی با اشاره به اینکه حضور مردم در مراسم تشییع شهدا پیوند معنوی و عمیق مردم با شهیدان، راه امام و انقلاب و راه خدا را نشان داد تاکید کرد: پیام حضور مردم در این مراسم این است که دوستان و دشمنان باید از قوام و دوام جمهوری اسلامی ایران و پایمردی مردم در راه امام و شهدا درس عبرت بگیرند و بدانند که این نظام اساسش بر ارزش های الهی استوار است.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: معاندان این نظام و کسانی که به خیال خام خود خواب هایی برای این کشور می بینند باید بدانند که ملت ایران بر سر آرمان های خود ایستاده اند، معنویت راه اساسی و همیشگی این ملت است و مردم ما همه امور زندگی را در پرتو خدا می بینند.

وی اختصاص هزینه های هنگفت و برنامه ریزی هدفمند دشمنان ایران برای جدایی مردم از نظام و جدایی آنان از ارزش های دینی و معنوی را تلاش هایی بیهوده و بی نتیجه توصیف کرد و گفت: تلاش دشمنان ایران اسلامی برای جداسازی مردم از ارزش های معنوی و دینی و فاصله گرفتن آنان با آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی نتیجه معکوس دارد و موجب پیوند عمیق تر مردم با این ارزش ها و آرمان ها شده و می شود.

مردم ایران لایق بهترین خدمات

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه «مردم همیشه در صحنه ایران لایق بهترین خدمات هستند» گفت: مردم استحقاق هرگونه تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی، فرهنگی و اجتماعی را دارند و این باید در حافظه تمام مسئولان باقی بماند که به واسطه حضور این مردم است که مسئولان در مناصبشان قرار دارند و خدمت به مردم را باید در تمام مسیر سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند و از امور جناحی و گروهی و هواهای نفسانی بپرهیزند.

عبودیت خدا بالاترین رزق الهی

آملی‌لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی توفیق معنوی تمام مومنان در این ماه مبارک گفت: ماه مبارک رمضان می‌طلبد که همه ما به آنچه این ماه را به ماه ضیافت الهی تبدیل کرده توجه کنیم و با حضور قلب و توجه خالصانه در ضیافت خداوند که در واقع متناسب با خود خداوند است حضور یابیم و رزق حقیقی را که همان معرفت و عبودیت خداوند است کسب کنیم.

وی دستیابی به رزق مادی را پایین ترین سطح رزق الهی دانست و با اشاره به اینکه اولیاء و انبیای الهی به دنبال رزق حقیقی و برتر یعنی همان عبودیت خالصانه پروردگار هستند گفت: ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای رهایی از غفلت ها و کسب رضایت الهی است.

رئیس قوه قضاییه سپس به ذکر برخی روایات درخصوص اهمیت ماه مبارک رمضان و فرصت‌های بی نظیر این ماه برای خودسازی، خودشناسی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این ماه افضل ماه‌ها است به استناد روایتی از پیامبر اکرم (ص) در کتاب فضائل شهر رمضان شیخ صدوق گفت: پیامبر (ص) قبل از ماه مبارک رمضان برای مردم خطبه خواندند که:«أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ »، ای مردم ماه خدا با برکت، رحمت و مغفرت به سوی شما روی آورده است ماهی که عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ است وَ أَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ روزهایش بالاترین روزها وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی و شبهایش بالاترین شبهاست وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ و ساعات او افضل ساعات است.

رئیس قوه قضاییه در تشریح ادامه این روایت افزود: ماه مبارک رمضان ماهی است که در آن نفس هایمان عبادت و خوابمان هم عبادت است؛ هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ ماهی است که درآن به ضیافت خداوند دعوت شدیم وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّهِ و از اهل کرامت خداوند قرارگرفتیم و آنچنان شد که أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ و دعا در این ماه مستجاب است پس فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَةٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ خداوند را با نیات صالح و قلوب طاهر بخوانید تا أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ که همه ما را موفق کند به روزه این ماه وَ تِلَاوَةِ کِتَابِهِ و تلاوت کتاب خودش باشد تا در این ماه عظیم مورد غفران الهی قرار گیریم.

رئیس دستگاه قضا به روایت دیگری از پیامبر(ص) اشاره کرد که در آن فرموده اند «شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ» ماه مبارک رمضان ماه خداست و البته چون تعبیر ماه خدا تعبیر شایعی در میان ما است به ماهیت آن توجه نمی کنیم که واقعاً معنای ماه خدا چیست. ماهی که در آن «یُضاعِفُ اللّه‏ُ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَکَةِ و هو شهر الانابه و هو شهر التوبه و هو شهر المغفره و هو شهر العتق من النار والفوز بالجنة» یعنی ماه رمضان ماهی است که خداوند در آن حسنات را افزون می‌کند و بدی‌ها را محو می‌سازد، ماه مبارک رمضان، ماه برکت، ماه انابه، ماه توبه، ماه مغفرت، و ماه آزادی از آتش و نتیجه آن تحصیل بهشت است؛ البته لازمه اش این است که در این ماه از هر حرامی اجتناب کنید «وأکثروا فیه من تلاوة القرآن»، قرآن زیاد تلاوت کنید «واسئلوا فیه حوائجکم»، حوائجتان را از خدا بخواهید «واشتغلوا فیه بذکر ربکم»، اشتغال به ذکر خداوند داشته باشید «ولا یکونن شهر رمضان عندکم کغیره من الشهور»؛ و ماه مبارک رمضان پیش شما مثل بقیه ماهها نباشد همانگونه که «فإن له عند الله حرمة وفضلاً علی سائر الشهور»، ماه مبارک رمضان در نزد خدا دارای حرمت و فضلی برتر از بقیه ماه‌ها است.

رمضان، ماه دوری از غفلت

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه باید این توصیه‌های پیامبر (ص) را جدی بگیریم و حواسمان به حرمت و عظمت این ماه شریف باشد گفت: امیدواریم در این ماه همان مسیر غفلت و نسیان و عدم توجه به معنویات را طی نکنیم و با قلبی نقی و طاهر وارد این ماه بشویم و یقین داشته باشیم که رزق خداوند رزق دیگری است و خداوند متعال اگر به کسی توجه بکند بدون حساب به او روزی می بخشد،« فانک ترزق من تشاء بغیر حساب» یعنی اگر کسی در مسیر حق قرار گرفت و با خداوند انس یافت رزق خداوند بدون حساب برای او می‌رسد.

آملی لاریجانی گفت: «فانک ترزق من تشاء بغیر حساب» از آن آیات عجیب قرآنی است که نشان می دهد انس گرفتن با خداوند و تسلیم او بودن چه ثمرات شگرفی برای بنده خدا دارد تا آنجا که رزق خداوند بدون حساب برای او حاصل می شود و البته انسان باید به دنبال رزق معنوی باشد تا آنچه از او باقی می‌ماند اعمالی باشد که موجب سنگین شدن کفه توحید و عبودیت انسان بشود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به ذکر بخشی از روایت موسوم به معراج از کتاب ارشاد القلوب دیلمی پرداخت و افزود: در آنجا وارد است که پرسیده می‌شود میراث صمت چیست؟ و سپس می فرماید که «إنَّها تورث الحکمة وهی تورث المعرفة، وتورث المعرفة الیقین، فإذا استیقن العبد لا یبالی کیف أصبح ؟ بعسر أم بیسر ؟ فهذا مقام الراضین» انسانی که روزه می‌گیرد اگر با شرایطش باشد، هم کم صحبت می‌کند، هم کم غذا می‌خورد، بعد این کم صحبت کردن که در واقع از آن به میراث الصمت تعبیر شده است موجب حکمت و معرفت می‌شود و همین حکمت و معرفت هم موجب یقین می‌شود و آنگاه بنده‌ای که یقین پیدا کرد، دیگر برایش مهم نیست که شب را به سختی یا به آسانی به صبح می‌رساند و این مقام کسانی است که از حق متعال راضی می‌شوند و دیگر برایشان فرقی نمی‌کند که چگونه زندگیشان می‌گذرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه به ذکر برخی از اوصاف بندگان راضی از حق تعالی پرداخت و گفت: در ادامه این روایت آمده است که « فمن عمل برضای أُلزمه ثلاث خصال»: هر کس به رضای من عمل کند، برای او سه ویژگی خاص قرار خواهم داد که یکی از آنها «شکراً لا یخالطه الجهل» است یعنی شکری که در آن هیچ جهلی نیست و«ذکراً لا یخالطه النسیان» و یادی که در آن هیچ نسیانی نیست و «محبَّة لا یؤثر علی محبَّتی حبّ المخلوقین»، و محبت خود را به او ارزانی می‌کنم تا آنجا که بر محبت من حب هیچ مخلوقی را ترجیح نمی‌دهد فإذا أحبَّنی أحببته وقتی عبد من مرا دوست بدارد آنوقت من او را دوست دارم.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه افزود: حق متعال که تمام این عالم وجود به اوست و به او قائم است بشارت داد که اگرکسی را دوست داشته باشم «فإذا أحبَّنی أحببته وحبَّبته إلی خلقی»، او را پیش خلق محبوب می‌کنم «وأفتح عین قلبه إلی جلالی وعظمتی» و چشم قلبش را به عظمت و جلال خودم باز می کنم «ولا أُخفی علیه علم خاصَّة خلقیِ»، علم‌های خاصه خلقم را از او مخفی نمی‌کنم «وأناجیه فی ظلم اللیل و نور النَّهار»، در تاریکیهای شب و در روشنایی روز همه جا، همه وقت با او گفتگو دارم «حتّی ینقطع حدیثه مع المخلوقین» تا او گفتارش از مخلوقین قطع بشود «ومجالسته معهم، وأُسمعه کلامی وکلام ملائکتی وأُعرّفه سرّی الذی سترته من خلقی» کلامم را به او می‌شنوایانم و کلام ملائکه ام را و سری که از مخلوقین در حجاب داشتم، به او می‌شناسانم؛ تمام اینها مدارجی است که جز با تلاش و مجاهده بدست نمی‌آید و ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مناسبی است که انسان می‌تواند در آن مکث کند، با توجه باشد و خدای ناکرده طوری نشود که وقتی از این ماه بیرون برویم هیچ چیز بدست نیاورده باشیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به برخی از روایات با این مضمون که اگر «کسی در این ماه بخشیده نشد، دیگر بخشیده نمی‌شود تا سال بعد، مگر در روز عرفه» افزود: خداوند در این ماه سفره خودش را گسترانیده، ضیافت خودش را برای همه قرار داده و باید امیدوار باشیم و به این معنا باور داشته باشیم. خداوند در قرآن خطاب به پیامبرش فرموده «نَبِّیءْ عِبَادِی أَنِّی أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِیمُ » من غفور و رحیم هستم و به هر اندازه که بنده خداوند را اجابت کند قدمی او را جلو می‌برند و براین اساس امیدواریم خداوند تبارک و تعالی قلوب همه ما را برای فیوضات خاص خودش در این ماه آماده کند.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بر اساس آنچه گفته شد از همه مردم عزیز کشورمان می‌خواهم که بر حسب دستور پیامبر اکرم (ص) حرمت این ماه را نگاه دارند و هر شخصی به فراخور حال خویش شئونات این ماه را رعایت کند که این وسیله‌ای است برای استفاده بیشتر از فیوضات این ماه عزیز. جوانان ما توجه کنند که پاره‌ای رفتارها با حرمت این ماه سازگار نیست و همینطور بانوان گرامی توجه داشته باشند که با حفظ عفاف و حجاب خویش راهی به سوی حق متعال برای خود باز می‌کنند و در هر حال باید از خداوند متعال توفیق عبادت طلب کرد.

در ادامه این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت آمار وارده و مختومه پرونده ها به قوه قضاییه از سوی معاونان و روسای مراکز وابسته ارائه شد و راهکارهای تسریع در رسیدگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر : ۲۸۴۵۷۵