خبرگزاری کار ایران

ترکان در پاسخ به ایلنا خبرداد:

فسخ ۱۵۴قرارداد زمین‌خواری در دولت گذشته در کیش

دبیرشورای عالی مناطق آزاد از باز پس گیری ۱۵۴ قرارداد واگذاری در دولت گذشته که جنبه واقعی نداشت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اکبر ترکان در حاشیه مراسم بهره‌برداری از چهار پروژه عمرانی در جزیره کیش در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی براینکه تکلیف اراضی تصرف شده در دولت گذشته به بهانه اجرای پروژه‌های عمرانی چه شد؟، گفت: ‌طبق گزارش‌های مدیرعامل منطقه‌ آزاد کیش، تاکنون ۱۵۴ قرارداد اعطای اراضی برای اجرای پروژه‌های عمرانی که هیچ اقدامی در این اراضی انجام نشده، در دولت یازدهم فسخ شد. 

وی ادامه داد: ‌این قرارداد‌ها از قراردادهای واگذاری زمین بودند که جنبه واقعی نداشتند و طی دو سال گذشته تمام این قرارداد‌ها لغو شدند اما همچنان دولت از سرمایه گذارانی که به قصد سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد می‌آیند، حمایت می‌کند. 

ترکان با اشاره به راهاندازی و توسعه شهرک‌های فناوری و دانش بنیان اظهار کرد: در جغرافیای ایران به ویژه مناطق آزاد فرصت‌های مناسبی برای راه‌اندازی پروژه‌های دانش بنیان و فناوری محور وجود دارد اما از آنجایی که کسب و کار در مناطق آزاد از رونق بیشتری برخوردار است در این مناطق می‌توانیم اقدامات بیشتری انجام دهیم. 

وی با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات در مناطق آزاد گفت: قرار بر این است که سرعت اینترنت و پهنای باند در مناطق آزاد به استاندارهای روز دنیا برسد تا این کسب و کار‌ها مانند مدیاسنتر‌ها در این مناطق راه اندازی شود. 

ترکان تاکید کرد: بسیاری از محصولاتی که بواسطه این فناوری‌ها تولید می‌شود نقل و انتقالات آن باید توسط شبکه‌های اینترنتی با ظرفیت و سرعت بالا انجام شود. 

دبیرشورای عالی مناطق آزاد هچنین درباره میدان گازی کیش و اقدامات انجام شده برای استفاده از فراوری‌های آن اظهار کرد: انجام عملیات اجرایی درباره میدان گازی کیش دست ما نیست و وزارت نفت اجرا کننده این پروژه‌ها است. میدان گازی کیش دارای سه فاز است که یک فاز آن در جزیره کیش واقع شده است. 

ترکان افزود: در حال حاضر در محوطه فاز یک چاه‌هایی حفر شده و ایجاد خط جمع‌آوری و انتقال گاز به بندر آفتاب مطرح است. 

وی درباره پالایشگاه بندر آفتاب نیز گفت: گازهای جمع‌آوری شده از طریق این خط وارد پالایشگاه بندر آفتاب و در آنجا لخته‌گیری و به شبکه سراسری تزریق می‌شود. 

ترکان با اشاره به فازهای دو و سه میدان گازی کیش ادامه داد: فاز دو و سه که سکوهای دریایی آن در مجاورت جزیره کیش واقع شده و حفاری‌های آن در عمق دریا انجام می‌شود که گاز استخراج شده، توسط خط جمع‌آوری و انتقال به بندر آفتاب منتقل شود. 

دبیرشورای عالی مناطق آزاد درباره وضعیت گردشگری جزیره کیش نیز گفت: آمار و ارقام گردشگری داخلی جزیره قابل قبول است اما هنوز برای رونق و جذب گردشگر خارجی پنجره‌ای گشوده نشده است. 

وی تاکید کرد: معتقدم در فضای جدید و با بازشدن فضای بین المللی باید این بخش نیز در اولین فرصت فعال شود. 

ترکان با بیان اینکه راه‌اندازی گردشگری حلال ابتکار جزیره کیش است، گفت: ‌امیدواریم گردشگری حلال فراگیر شود و خانواده‌های ایرانی نیز به دنبال گردشگری حلال هستند. 

دبیرشورای عالی مناطق آزاد در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه گردشگری ترکیه بر اثر اتفاقات اخیر دچار اختلال شده آیا این مسئله در افزایش آمار ورود مسافران به کیش تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: قطعا اگر بسترهای خوبی بوجود بیاید با توجه به اینکه جذابیت‌های فوق‌العاده‌ای در این جزیره وجود دارد می‌توان شاهد افزایش ورود گردشگران باشیم. 

ترکان با تاکید براینکه در حال حاضر مشکل گردشگری کیش قیمت‌ها نیست، گفت: موضوع اصلی کیفیت است و نه قیمت. قیمت‌ها پایین است اما آن چیز که گردشگران به دنبال آن هستند؛ افزایش کیفیت و خدمات رسانی است. 

وی در پایان درباره موضوع سازمان نظام مهندسی در مجلس گفت: چیزی که در مجلس مطرح شده تحقیق و تفحص از سازمان مهندسی نیست. سازمان نظام مهندسی یک نهاد عمومی و خصوصی است و مجلس تنها می‌تواند از دستگاه‌های دولتی تحقیق و تفحص کند. مجلس مافوق سازمان نظام مهندسی نیست.

کد خبر : ۲۹۹۵۳۱