خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله غروی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

جامعیت روحانیون با جناحی کردن منبر عزاداری زیر سوال می‌رود

عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن بیان این که دستگاه های ذیربط برای جلوگیری از سیاسی شدن مجالس عزاداری مسئولیت دارند، گفت: جامعیت یک روحانی با سیاسی کردن منبر عزاداری زیر سؤال می‌رود.

آیت الله سیدمحمد غروی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در قم، در خصوص سوءاستفاده احتمالی برخی خطیبان و مداحان از تریبون مجالس عزاداری امام حسین (ع) برای اهداف سیاسی و منافع جناحی، اظهار داشت: مجالس عزاداری امام حسین (ع)، در عین حال که باید نقش روشنگری در درون خود داشته باشد، اما نباید دستاویزی برای مسائل جناحی و سوءاستفاده‌های سیاسی باشد.

وی افزود: در مجالس عزاداری، باید تحلیل و بررسی جریان عاشورا مطرح شده تا زمینه‌های روشنگری مردم فراهم شود٬ اما اینکه به مسائل جناحی و سیاسی روز پرداخته شود، زمینه تشتت و اختلاف در میان جامعه و مردم پدید می‌آید و این اقدام، کار خوبی نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به آسیب‌های سوءاستفاده سیاسی از منبرهای مجالس عزاداری، گفت: اولین اثر سیاسی کردن مجالس عزاداری این است که آثار و برکات معنوی این جلسات و همچنین اثر سخنان خطیب در میان مردم کم می‌شود.

وی افزود: مردم هم انتظار ندارند در مجلس عزای امام حسین (ع) چنین مسائلی مطرح شود، بلکه انتظار این است که معارف اهل بیت (ع) و جریان‌های کربلا مطرح شود؛ همچنین تجارب تاریخی که در رابطه با کربلا وقوع پیدا کرده و خودش می‌تواند تجربه‌ای برای همیشه باشد، مطرح شود؛ اما اگر خدای ناکرده در این جلسات مقدس، مسائل جناحی دامن زده شود کار خوبی نیست و آثار خوبی هم ندارد.

آیت الله غروی خطاب به مبلغان، خطیبان و مداحان مجالس عزاداری امام حسین (ع) در سراسر نقاط کشور، گفت: خطبا و مبلغان و همچنین مداحان باید حقایق دینی، معارف الهی و اسلامی، و اهداف قیام امام حسین (ع) را، به دور از اینکه این جلسات از نظر مسائل سیاسی و جناحی به سمت و سویی کشیده شود، بیان کنند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور، با بیان اینکه باید از بیان مسائل سیاسی در مجالس عزاداری پرهیز کرد تا همه مردم با رغبت در این مجالس شرکت و بهره معنوی خود را ببرند، گفت: مبلغان و خطیبان باید بدانند که اگر بخواهیم در منابر مجالس عزای امام حسین (ع) برخوردهای سیاسی و جناحی کنیم، عده‌ای از مردم اصلا در این گونه مجالس حضور پیدا نمی‌کنند و در نتیجه خودمان به عنوان یک روحانی که باید محل رجوع مردم باشیم، نمی‌توانیم برای همه افراد جامعیت داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه در جلسات عزاداری معارف الهی و تاریخ اسلام، آن طور که هست باید بیان شود، گفت: باید اهداف حرکت و قیام امام حسین (ع) و سیره ایشان، و دیگر ائمه معصوم(ع) و به‌ویژه کارکردهای اخلاقی و معنوی قیام کربلا تبیین شود، تا شاهد ایجاد زمینه رشد افراد و اشخاص در عرصه‌های مختلف، باشیم.

آیت الله غروی با اشاره به سابقه اهانت و فحاشی به برخی از شخصیت‌های سیاسی در برخی از مجالس عزاداری سال‌های گذشته و احتمال تکرار آن در این ایام، گفت: آن کارهایی که قبلا اتفاق افتاد به هیچ وجه کار درستی نبود٬ چراکه این اقدامات، دوری مردم از مجالس عزاداری و همچنین زمینه تشتت و اختلاف را در جامعه ایجاد می‌کند.

عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تصریح کرد: دستگاه‌های ذیربط در این‌باره مسئولیت دارند و باید دائما تذکر دهند و نگذارند زمینه چنین کارهایی مجددا ایجاد شود.

کد خبر : ۳۱۴۱۴۱