خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت در جمع سفر و نمایندگان خارج از کشور:

ایران در برخی زمینه‌های سلامت بی‌رقیب است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل کشور در حوزه سلامت کمبود زیرساخت‌هاست، گفت: همه باید تلاش کنیم کار نیمه تمام تیم هسته‌ای با ایجاد سرمایه‌گذاری‌ موثر و متقابل در حوزه سلامت تکمیل شده و منجر به تحول در اقتصاد کشور شود.

به گزارش ایلنا، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در نشست مشترک مسئولان نظام سلامت با سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد٬ ضمن پاسداشت یاد و خاطره شهدای دیپلمات فاجعه حج امسال خاطرنشان کرد: در حادثه منا و پیگیری‌هایی که در این ماجرا انجام دادم متوجه شدم وزارت امور خارجه مهم‌ترین وزارتخانه‌ای است که عملکرد آن می‌تواند تأثیر فراوانی در سرنوشت کشور‌ها داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه در دو سال گذشته با رهنمودهای رهبری و هدایت رئیس جمهور از یکی از گردنه‌های سخت انقلاب عبور کرده است، تاکید کرد: بدون شک آیندگان در مورد برجام قضاوت می‌کنند. به لطف الهی، آنچه که به مصلحت مردم بود با واقع‌بینی رخ داد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه باید از تلاش‌های صورت گرفته توسط وزارت خارجه استفاده کرد گفت: در ادامه زحماتی که این وزارتخانه در مذاکرات انجام داده است مجلس، دولت و دستگاه‌های مختلف باید تلاش کنند تا این زحمات بر زمین نماند.

هاشمی با اشاره به بیمه شدن تمام ایرانیان براساس طرح تحول نظام سلامت و برنامه‌های انتخاباتی رئیس جمهور اظهار کرد: براساس این طرح، دسترسی‌ها افزایش و هزینه‌ها کاهش یافت.

هاشمی افزود: در تلاشیم با وجود مشکلات مالی زیرساخت‌ها را توسعه دهیم و پیش بینی می‌کنیم از ابتدای سال آینده، شرایط تغییر در دستگاه‌ها ایجاد شود.

هاشمی با اشاره به توزیع ۷ هزار پزشک در شهرهای زیر بیست هزار نفر براساس طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد: همچنین تعداد زیادی پزشک عمومی و متخصص در سراسر کشور توزیع و دو هزار خانه بهداشت نیز ایجاد شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کاهش بار هزینه‌های سلامت و پرداخت از جیب مردم تا ۶ درصد برای شهر‌ها و تا ۳ درصد برای روستاییان گفت: دولت تاکنون مبالغ هنگفتی را برای این موضوع هزینه کرده است. در مجموع تمام مجموعه دولت از جمله شخص رئیس جمهور مدام در حال مراقبت هستیم که این طرح بزرگ به سرنوشت طرح‌های مشابه دچار نشود.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین مشکل حوزه سلامت، کمبود زیرساخت است، اظهار کرد: کشور به ۱۰۰ هزار تخت بیمارستانی نیاز دارد و برای توسعه زیرساخت‌ها می‌توان در ارتباطی متقابل از سرمایه‌گذاران کشورهای خارجی بهره برد و زیرساخت‌های سلامت کشور را تأمین و تجهیز کرد.

هاشمی با اشاره به اینکه کشوری همانند ترکیه ۱۸ درصد پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت دارد، گفت: این عدد برای ایرانیان در آغاز به کار دولت ۶۰ درصد بود.

وی با اشاره به اینکه ایران در برخی زمینه‌های سلامت بی‌رقیب است، عنوان کرد: این موضوع نه تنها دز زمینه کاهش درصد پرداخت بلکه از نظر توان تجربه و علم نیز صادق است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به امکان اعزام نیروی انسانی متخصص در حوزه پزشکی به کشورهای علاقمند خاطرنشان کرد: بدون شک سفرا و رؤسای نمایندگی‌های کشور نیز مانند ما علاقه دارند که این سرمایه‌گذاری‌ها در راستای وابستگی نباشد. لذا باید سرمایه‌هایی را به کشور وارد کرد که علاقمند به ماندگاری باشند این امر با توجه به اینکه ایران از نظر تعداد نیروی جوان و متخصص وضعیت مطلوبی را دارد، امکان پذیر است.

هاشمی با تاکید اینکه باید برای اتمام کار نیمه تمام تیم هسته‌ای تلاش کنیم، عنوان کرد: کامل کردن این روند با تلاش در عرصه اقتصادی کشور و تغییر در وضعیت رفاه مردم به واسطه سرمایه‌گذاری و تعریف پروژه‌های موثر امکان پذیر است.

وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در پایان با تاکید بر اینکه نگاه ما برای توسعه در حوزه سلامت نگاهی منطقه‌ای و نه ملی است خاطرنشان کرد: در صورتی که نگاه عمیقی داشته باشیم با اشتراکاتی که ایران به خصوص با کشورهای مسلمان منطقه دارد، این امر امکان پذیر است.

کد خبر : ۳۲۰۱۵۰