خبرگزاری کار ایران

ظریف در نشست خبری مطرح کرد؛

بررسی همکاری‌های انرژی٬ اقتصادی و راه و شهرسازی در دیدار با هیات یونانی

وزیر خارجه کشورمان از بررسی همکاری‌های انرژی٬ اقتصادی و راه و شهرسازی در دیدار با هیات یونانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایلنا٬ محمدجواد ظریف که در نشست مشترک خبری با نیکوس کوتزیاس وزیر خارجه یونان شرکت کرده بود٬ با اشاره به سفر هیات یونانی به ایران٬ از دلایل این سفر گفت و خاطرنشان کرد: همکاری‌های راه و شهرسازی و همکاری‌های اقتصادی در سفر دور روزه آقای اوربان و هیات همراه بررسی خواهد شد.

وزیر خارجه کشورمان افزود: متاسفانه در دوران تحریم‌ها مشکلات اقتصادی زیادی پیش روی ما بود و ما در این ملاقات٬ همکاری دو کشور در حوزه انرژی را بررسی می‌‌کنیم و در مورد آن تبادل نظر خواهیم کرد.

ظریف با بیان اینکه ایران و یونان بنای همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی دارند٬ تاکید کرد: در ملاقات بنده با آقای کوتزیاس توافق شد همکاری‌های بیشتری داشته باشیم که یکی از آن مسائل٬ مسئله سوریه و حل بحران‌های منطقه است.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان این نکته که زمینه همکاری بین ایران و یونان گسترده است و می‌تواند موضوع همکاری دو کشور باشد٬ گفت: امیدواریم در آینده نزدیک میزبان نخست‌وزیر یونان باشینم تا زمینه همکاری‌های دو کشور به یک نتیحه نهایی نزدک شود.

وی افزود: موضوع مسایل گذشته هیچ بعد نظامی نداشته است که اسم خاصی به آن اطلاق شود همانطور که در برنامه جامع اقدام مشترک نیز اسم آن مسایل گذشته و حال است. یقین داریم که باید با جدیت مسایل گذشته و حال در قطعنامه شورای حکام که در هفته‌های آتی ارائه خواهد شد بسته شود لذا امیدواریم گزارشی که آقای آمانو در روزهای آینده ارائه خواهد داد به بسته شدن این موضوع کمک کند چراکه اگر گزارش واقعی باشد و واقعیات را مطرح کند باتوجه به همکاری تایید شده ایران و آژانس، باید به این سمت حرکت کند.

وی افزود: همانطور که بار‌ها اعلام کردیم و در دستورهای مقام معظم رهبری نیز عنوان شده بسته شدن پرونده مسایل گذشته لازمه ادامه اجرای برجام است. البته این نکته به عنوان تعهد برجام است که این پرونده را مختومه کنند.

ظریف با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای صحیح برجام است، افزود: امیدواریم شاهد آن باشیم و توقع ما هم از کشورهای ۱ + ۵ عمل به تعهدات است که عمل به آن منجر به این می‌شود که برجام با پایه محکمی به منظور تقویت آینده بهتر برای همه طرف‌ها و ورود به موضوعاتی که نیاز به همکاری دارد مثل تروریسم مطرح شود.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران به هیچ وجه بعد نظامی ندارد، گفت: امیدواریم گزارش یوکیا آمانو در چند هفته آینده واقعی باشد و به بسته شدن مسائل گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران کمک کند.

ظریف افزود: ما یقین داریم که مسائل گذشته و حال برنامه هسته‌ای ایران باید در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای با جدیت حل شود. همانطور که در نامه مقام معظم رهبری به رئیس جمهور آمد بسته شدن موضوع پی‌ام دی لازمه اجرای برجام است و این موضوع، تاکیدی بر اجرای صحیح برجام است.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه نشست مشترک خبری با همتای یونانی خود گفت: جمهوری اسلامی ایران اقدامات احتیاطی لازم را هم انجام داده است برای اینکه مطمئن شود که امریکا خلف وعده نکند و امیدواریم امریکایی‌ها هم واقع بینی و آینده نگری کافی را داشته باشند که از خلف وعده اجتناب کنند به خاطر اینکه مردم ایران در برابر خلف وعده پاسخ مناسب را خواهند داد.

ظریف در خصوص اخذ تضمین‌های کتبی از مقام‌های آمریکایی و ۱+۵ در مورد موضوع هسته‌ای و برجام گفت: نامه مقام معظم رهبری درباره ضرورت اقداماتی است که آمریکا و اتحادیه اروپا باید در روز تصمیم، در قالب برجام اخذ کنند و تعهد می‌کنند که تمام تحریم‌ها در روز اجرایی شدن برداشته شود، برای اینکه ما شروع کنیم به اقداماتمان و تعیین کنیم که باید امریکایی‌ها اقداماتی را در روز تصمیم اتخاذ کنند. آمریکا و اتحادیه اروپا این اقدامات را به اشکال مختلف انجام دادند و به همین دلیل هم روند این رابطه در کمیته هیات نظارت تصمیم گیری و شروع شده است، اما این به این معنا نیست که اقداماتی که آمریکا یا اتحادیه اروپا انجام داده و باید تا روز اجرایی شدن، این اقدامات به نتیجه برسد کافی است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ما پیگیری می‌کنیم ضمن اینکه برای شروع اجرا معتقدیم که زمینه کامل آماده بوده است که اقدامات اجرایی ما شروع شود اما اعتقاد داریم تا روز اجرایی شدن، امریکا باید کماکان اقدامات بیشتری را انجام دهد از جمله دستورالعمل‌هایی که باید به دستگاه‌های مختلف خود ابلاغ کند، مانند متوقف کردن مزاحمت‌هایی که دستگاه‌های ایالتی امریکا برای بانک‌ها ایجاد می‌کنند همچنین اقداماتی از همین جنس که باید وزیر امور خارجه امریکا در اجرای دستور رئیس جمهور انجام دهد. همان طور که می‌دانید آقای اوباما در دستوری که در روز تصمیم به وزرای خارجه، انرژی، بازرگانی و خزانه داری خود صادر کرده، دستور داده است که کلیه اقدامات لازم را برای اجرای تعهدات آمریکا انجام دهند.

وزیر امورخارجه افزود: رئیس جمهور امریکا در این دستور تضمین داده که آمریکا تمام تعهدات خود را بلافاصله بعد از روز اجرایی شدن یا‌‌ همان روزی که آژانس اعلام می‌کند که ایران اقدامات خود را انجام داده است، به صورت خودکار انجام خواهد داد. این دستوری که رئیس جمهور آمریکا داده، منطبق بر برجام است اما اقداماتی که باید وزیر امور خارجه و وزیر امور خزانه داری انجام دهد باید حتماً تا قبل از روز اجرایی شدن عملیاتی شده باشد همانطور که در برجام دیده شده است. در این زمینه هنوز با وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مسئولان این کشور در حال مذاکره هستیم که تعهدات خود را در قالب برجام کاملاً اجرا کنند.

ظریف اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات احتیاطی لازم را هم انجام داده است برای اینکه مطمئن شود که امریکا خلف وعده نکند و امیدواریم امریکایی‌ها هم واقع بینی و آینده نگری کافی را داشته باشند که از خلف وعده اجتناب کنند به خاطر اینکه مردم ایران در برابر خلف وعده پاسخ مناسب را خواهند داد.

وزیر امور خارجه از تبادل نظر با وزیر خارجه یونان برای گسترش همکاریهای اقتصادی دو کشور شامل همکاریهای بانکی، نفتی، صنعتی، شهرسازی و برقراری پرواز میان دو کشور خبر داد.

ظریف گفت: دو کشور تمدنی بسیار کهن دارند که می‌توانند به عنوان پلی برای گفتگو و تعامل فرهنگی ایفای نقش کنند. به ویژه در این دوره که گرایش‌های افراطی و تندروی‌ها به تخاصم و درگیری‌ها دامن می‌زند دو کشور می‌توانند به عنوان منادی گفتگو، میانه روی و تعامل سازنده بر مبنای احترام متقابل عمل کنند.

ظریف گفت: ایران و دولت کنونی یونان روابط بسیار نزدیک سیاسی و دیدگاههای مشترک در موضوعات مختلف دارند و ارتباطات گسترده‌ای با دولت یونان برای روابط دو جانبه و در چار چوب روابط با اتحادیه اروپا داشته‌ایم و اکنون نیز این روابط بسیار خوب است.

وی افزود: دو معاون وزیر صنعت و تجارت خارجی و هیئتی عالی رتبه از بخش خصوصی و شرکتهای مهم یونانی وزیر خارجه این کشور را در سفر به تهران همراهی می‌کنند و زمینه‌های گسترده‌ای برای همکاریهای دو کشور در حوزه‌های اقتصادی فراهم است که در سفر دو روزه آقای نیکلاس گوتزیاس در دیدار با مقامات مختلف کشورمان در این زمینه‌ها تبادل نظر می‌شود.

وزیر امور خارجه گفت: حوزه انرژی از دیگر زمینه‌های همکاری دو جانبه است که متاسفانه به علت تحریم‌ها متوقف شده بود و می‌تواند با سرعت بیشتر برقرار شود. دو کشور در مسائل منطقه‌ای زمینه همکاری و همفکری دارند و امروز توافق کردیم که در این حوزه گفت‌وگو‌های نزدیکتری داشته باشیم.

ظریف گفت: وضع کنونی در سوریه و افراط گرایی در این کشور که به موج پناهندگی ملت سوریه در اروپا انجامیده از مسائلی است که می‌توان درباره آن تبادل نظر کرد.

رییس دستگاه دیپلماسی ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک میزبان نخست وزیر یونان باشیم تا تصمیم گیری‌ها و هماهنگی‌ها برای همکاریهای دو جانبه میان وزرات خارجه و دیگر وزارتخانه‌های دوکشور به نتیجه نهایی نزدیک شود.

کد خبر : ۳۲۶۰۸۴