خبرگزاری کار ایران

لاریجانی در دیدار اعضای صنف کشاورزی قم:

الگوی کشت جایگزین و اجرای آبیاری تحت فشار بهترین راهکار برای حمایت از کشاورزان است

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کمبود آب در استان قم و مشکلات پیرامون این حوزه گفت: به طور حتم الگوی کشت جایگزین و اجرای آبیاری تحت فشار بهترین راهکار برای حمایت از کشاورزان است.

به گزارش ایلنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز با اعضای صنف کشاورزی، مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آب استان قم دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

لاریجانی در این دیدار ضمن استماع توضیحات مطروحه درباره وضعیت منابع آبی استان، نحوه استفاده از چاه‌های مجاز و غیرمجاز و طرح‌های پیرامون برای کنترل مصرف آب‌های کشاورزی گفت: به طور حتم استفاده از منابع تجدید پذیر ضایعه بزرگی را برای محیط زیست ایجاد می‌کند.

وی درباره طرح‌های مطروحه از سوی وزارت نیرو برای کاهش مصرف کشاورزان از چاه‌های مجاز کشاورزی افزود: این موضوع اقدامی درست است اما باید کاهش استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی به تدریج صورت گیرد زیرا کاهش عمده آن مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد می‌کند بنابراین می‌توان این کاهش را به صورت پله‌ای ظرف ۳ تا ۵ سال صورت داد.

لاریجانی بر لزوم توجه تمام مسئولان و مردم به ویژه کشاورزان به مسئله کمبود آب تأکید کرد و گفت: به طور حتم مسئله کشت جایگزین و اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار از مهم‌ترین اقدامات و طرح‌های پیش رو است که می‌بایست از سوی مسئولان انجام شود البته کشاورزان نیز در این میان باید پای این اقدامات بایستند.

رئیس مجلس تصریح کرد: در استان قم تمام اقدامات برای مدیریت آب مصرفی باید براساس حجم آب و نوع کاشت انجام شود از این رو اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار برای تولید محصولی بهتر با کمترین میزان مصرف آب بسیار ضروری است.

وی با اشاره به پیشنهادات مطرح شده برای خرید چاه‌های کشاورزی از سوی دولت گفت: به نظر من کار کشاورزی همواره باید مردمی باشد از این رو دولتی کردن این امر و خرید اراضی از سوی دولت و تبدیل آن به مراتع امری درست نیست.

لاریجانی ادامه داد: به نظر من چرخه اقتصادی بخش کشاورزی باید به درستی تعریف شود تا عملاً این کار برای کشاورزان صرف کند.

در این نشست همچنین طلایی، رئیس جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه در این استان حدود ۷۰ هزار هکتار زمین زراعی و حدود ۱۸ هزار باغ وجود دارد گفت: در شرایط کنونی کمبود آب مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی استان است البته در چند سال اخیر با اجرای طرح‌های مربوطه ۱۳ درصد مصرف آب دراستان پایین آمده است.

وی افزود: از طرفی دیگر وزارت نیرو اعتباری حدود ۲۳ میلیارد تومان را برای آبیاری تحت فشار در استان قم اختصاص داده که با این اعتبار در سال ۹۴ حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی تحت این طرح قرار گرفته است.

طلایی با اشاره به اهمیت مسئله بیمه محصولات کشاورزی گفت: متأسفانه تا کنون در سال جاری خسارات مربوط به محصولات کشاورزی از سوی سازمان مربوط پرداخت نشده است.

کد خبر : ۳۲۶۶۷۹