خبرگزاری کار ایران

جلالی در دیدار رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فنلاند:

تروریسم حد و مرز نمی‌شناسد/مبارزه با تروریسم نیازمند قطع کمک‌های مالی و تسلیحاتی است

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فنلاند، بعدازظهر امروز (یکشنبه 22 فروردین) با رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایلنا، کاظم جلالی در ابتدای این دیدار با اشاره به سابقه مثبت روابط ایران و فنلاند و ظرفیت‌های مناسب دو کشور برای ارتقاء سطح همکاری‌های فیمابین،گفت: روابط دوستانه دو کشور در کنار قابلیت‌های بالای اقتصادی ایران و فنلاند در فضای جدید مناسبات متقابل که پس از توافق هسته‌ای ایران فراهم شده است، بسترهای لازم برای گسترش همکاری‌های دوستانه فیمابین را فراهم کرده است که باید از آن‌ها به نفع دو ملت استفاده کرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ساختار و وظایف مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی این نهاد را بدنه کارشناسی مجلس توصیف و اظهار کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مرکزی برای ارائه نظرات کارشناسی به نمایندگان پارلمان جهت کمک به طی روند علمی پروسه قانونگذاری است.

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از همکاری با نهادهای واجد ظرفیت ارائه خدمات مشاوره به مجالس در کشورهای اروپایی و به طور خاص فنلاند استقبال می‌کند و آمادگی تبادل تجربیات فیمابین را دارد.

جلالی در ادامه این دیدار فعالیت گروه‌های تروریستی را عامل بی‌ثباتی منطقه ارزیابی کرد و گفت: هر چند که گروه‌های تروریستی در منطقه خاورمیانه شکل گرفته و رشد کرده‌اند، ولی این پدیده حد و مرز نمی‌شناسد و اکنون این معضل شوم تهدیدی برای بشریت محسوب می‌شود.

وی مبارزه جدی با این پدیده را مستلزم مبارزه با ریشه‌های فکری تروریست‌ها و همچنین قطع کمک‌های مالی، تسلیحاتی و آموزشی آن‌ها دانست.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به جنایات عربستان در یمن و سکوت مجامع بین المللی غرب در قبال آن گفت: امروز ائتلاف به رهبری عربستان بزرگترین جنایات انسانی را در کشور ضعیف یمن و علیه مردم بی‌گناه انجام می‌دهد، درحالیکه ما شاهد هیچ عکس العملی از سوی نهادهایی که فریاد آن‌ها در حمایت از حقوق از بشر بلند است نیستیم.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا در همین راستا از معیارهای دوگانه غرب در خصوص حقوق بشر انتقاد کرد و خواستار توقف فوری کشتار انسان‌های بی‌گناه در یمن شد.

آنتی کایکونن، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فنلاند، نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران یکی از اهداف سفر خود را رایزنی با مقامات ایران و بررسی امکان گسترش همکاری‌های پارلمانی میان ایران و فنلاند عنوان کرد.

وی آشنایی هر چه بیشتر با فرهنگ، آداب، سنت‌ها و تاریخ یکدیگر را عامل مهمی برای تسریع همکاری‌های فیمابین ارزیابی کرد و تبادل هیات پارلمانی و سیاسی را در تحقق این امر مهم توصیف نمود.

در این جلسه علاوه بر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فنلاند، هری کمراینن سفیر این کشور در ایران، پرتی سالولایین نایب رئیس کمیته روابط خارجی و هفت تن دیگر از نمایندگان پارلمان فنلاند حضور داشتند که سوالات خود را در خصوص ساختار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نقش آن در قانونگذاری، فرایند انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، تحولات منطقه و راه‌های توسعه همکاری‌های فیمابین مطرح کردند و در این خصوص با رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

کد خبر : ۳۶۰۴۰۹