خبرگزاری کار ایران

علم الهدی برادرزاده امام جمعه مشهد:

جوانان، ادبیات بعضی خطبای‌جمعه را نمی‌پسندند/ نماز جمعه نباید رنگ و بوی جناحی بگیرد

برادرزاده امام جمعه مشهد و از اساتید خارج اصول فقه حوزه علمیه قم، با بیان اینکه جوانان ما ممکن است ادبیات بعضی از خطبای جمعه را نپسندند، گفت: نباید نمازهای جمعه رنگ و بوی گروهی و جناحی به خود گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدصادق علم الهدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به سؤالی در مورد علت کاهش جمعیت نمازهای جمعه و به ویژه کاهش اقبال جوانان به این نهاد سیاسی-عبادی، اظهار داشت: در ابتدا باید دانست که خطیب جمعه نقش محوری در اقبال مردم نسبت به نماز جمعه دارد.

وی افزود: ‌خطیب جمعه باید در سخن گفتن، به نحوی عمل کند که برای اقشار مختلف مردم و به ویژه جوانان جذابیت ایجاد کرده، به گونه‌ای که همه اقشار و سلایق را به پای خطبه‌های نماز جمعه بکشاند.

این استاد خارج اصول فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه خطیب نماز جمعه باید با تعیین اولویت در جامعه هدف خود، یک نمازجمعه ایده‌آل و جذّاب را برای جامعه و اقشار مختلف مردم ترتیب دهد، گفت: البته عوامل محیطی و اینکه نماز جمعه در محیط مناسب برگزار شود و مردم در آن مکان احساس آرامش کنند و همچنین وجود وسایل ایاب و ذهاب در جذب مردم به نمازهای جمعه مؤثر است که باید به آن‌ها نیز توجه کرد.

وی درخصوص عواملی که باعث ایجاد دافعه برای حضور مردم و به ویژه جوانان در نماز جمعه می‌شود نیز گفت: اینکه خطبای نماز جمعه از ادبیاتی استفاده کنند که باعث بی‌رغبتی مردم نسبت به حضور در نماز جمعه شود، از عوامل کاهش مشارکت مردم در نماز جمعه است؛ باید توجه داشت که جوانان ما ممکن است ادبیات بعضی از خطبای جمعه را نپسندند؛ گاهی ممکن است یک خطبه نماز جمعه به جهت اینکه ادبیات سنتی دارد یا محتوای غیرقابل باوری برای جوانان دارد، باعث ایجاد دافعه در میان جوانان شود و این‌ها مواردی است که باید به آن‌ها توجه کرد.

حجت الاسلام و المسلمین علم الهدی با بیان اینکه نباید گروه‌های سیاسی به گونه‌ای رفتار کنند که نمازهای جمعه رنگ و بوی گروهی و جناحی به خود بگیرد، گفت: باید در نمازهای جمعه، محیطی عادلانه و سالم فراهم شود تا کسانی که در آن حضور پیدا می‌کنند، حس کنند نماز جمعه متعلق به همه است و در زمان حضور در نماز جمعه، حس بیگانگی به آنان دست ندهد.

وی افزود: باید مسئولان برگزاری نماز جمعه به گونه‌ای اقدام کنند که به اقشار مختلف شرکت کننده در نماز جمعه، حس غربت دست ندهد و حس کنند این مکان، واقعا محل برگزاری نماز همه مسلمین است، نه یک قشر خاص؛ یعنی شرایط به گونه‌ای باشد که همه به نماز جمعه بیایند و در زیر خیمه‌ای که به نام جامعه اسلامی برپاست و مورد تأیید رهبری معظم انقلاب نیز هست و از سوی دیگر می‌تواند پشتوانه محکمی برای نظام اسلامی باشد، نمایش وحدت‌آفرینی از خود نشان دهند.

کد خبر : ۳۶۸۱۱۰