خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله هاشمی:

فرزندان انقلاب به جان هم افتاده‌اند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متأسفانه جبهه‌بندی بدی در کشور پیدا شده و گروه‌هایی که هر کدام فرزندان انقلاب هستند، به جان هم افتادند، اما حقانیت انقلاب به گونه‌ای است که با حمایت‌های مردمی به راه خویش ادامه می‌دهد.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: این لطف خداوند بود که برای حلّ معضل تحصیلات جوانان و بالا بردن اعتبار علمی کشور، به فکر تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی بیفتیم که امروزه علاوه بر حضور در سراسر کشور، در خارج از ایران نیز دفتر و واحد دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به حمایتی که امام راحل برای تبدیل نهال دانشگاه آزاد اسلامی به شجره طیبه داشتند، گفت: در آن مقطع به خاطر گسترش ادبیات مارکسیستی، رفتن به سمت بخش خصوصی، به ویژه برای دانشگاه یک تکفیرسیاسی بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، گرفتن استعدادهای بخش خصوصی را جنایتی دانست که کشورهای مارکسیستی آن را اشاعه می‌دادند و در همین رابطه افزود: متأسفانه در مقطعی از اوایل انقلاب ما نیز به آن سمت رفتیم و حتی چند مدرسهٔ بخش خصوصی زمان سابق را دولتی کردند که البته بعد‌ها برگشت.

وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی پیش‌قدم شدیم تا بخش غیردولتی را احیا کنیم و قید و بندهایی که جلوی پیشرفت کشور را می‌گرفت، برداشتیم.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تشریح اهداف پسوند «اسلامی» برای دانشگاه آزاد، گفت: انقلاب ما اسلامی است، آن همه شهید دادیم، مردم ما مسلمان هستند و اسلام در قلب مردم جای دارد، به همین خاطر جمهوری اسلامی را برگزیدند و ما نیز در دانشگاه، آن را آزاد اسلامی اعلام کردیم تا به تقویت محتوای اسلامی بپردازیم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش با اشاره به تفکری که در دوران مبارزه، تلاش برای برپایی حکومت در زمان غیبت امام زمان (عج) را، تلاش برای برافراشتن پرچم ضلال می‌دانستند، گفت: به آن گروه، ولایتیون می‌گفتند و به گونه‌ای تبلیغ می‌کردند که می‌خواستند بین امام (ره) و مراجع تقلید فاصله بیندازند که البته مردم، یاران و شاگردان امام (ره) نگذاشتند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اتفاق‌هلی ماه‌های آخر مبارزه، گفت: خداوند اجر نیروهای مجاهدی را که با احساس مسئولیت وارد میدان مبارزه شده بودند، داد و دل مردم را با انقلاب همراه کرد که توانستیم اداره کشور را از دست اجانب و استبداد بیرون بیاوریم.

او با یادآوری مجموعهٔ توطئه‌ها، شورش‌ها، تجزیه‌طلبی‌ها و نهایتاً جنگ تحمیلی، گفت: در همه این مراحل خداوند به خاطر خلوصی که در نیروهای پیشتاز انقلاب و شخص امام (ره) بود، به کمک مردم آمد تا از گردنه‌های سخت عبور کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: کشور بعد از جنگ در دوران سازندگی، در ریل توسعه اقتصادی افتاد و سپس دولتی آمد که در کنار ادامهٔ طرح‌های سازندگی، به توسعه سیاسی نیز می‌پرداخت که البته برنامهٔ آن در دولت سازندگی در قالب برنامه‌های اول، دوم، سوم و چهارمِ پنج ساله آمده بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خویش با اشاره به سیر تدریجی اتفاقات در دولت‌های پس از جنگ، گفت: در مقطعی، همان‌هایی که در زمان مبارزه به انقلاب معترض بودند، با قدیس‌سازی، دولتِ هشت سالِ قبل را بر کشور تحمیل کردند که همگان از اقدامات تخریبی آنان در ابعاد داخلی و خارجی خبر دارند که البته برای جلوگیری از گسترش نا‌امیدی در جامعه، مواردی را افشا می‌کنند.

او دولت تدبیر و امید را نتیجه هوشیاری سیاسی مردم دانست و گفت: مسئولیت اجرایی کشور به مسیر اصلی انقلاب برگشت.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به گسترش اختلاف‌های داخلی گفت: متأسفانه جبهه‌بندی بدی در کشور پیدا شده و گروه‌هایی که هر کدام فرزندان انقلاب هستند، به جان هم افتادند، اما حقانیت انقلاب به‌گونه‌ای است که با حمایت‌های مردمی به راه خویش ادامه می‌دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، توجه به مسائل اقتصادی، برگشت رونق تولید و حلّ مشکل بیکاری را از ضرورت‌ها دانست و خطاب به مدیران و مسئولان حاضر در جلسه، گفت: شما به عنوان تصمیم‌گیران مسائل مختلف در استان‌ها توجه داشته باشید که اگر نیروهایی مایل به همکاری هستند و می‌توانند خلاء‌ها را پر کنند، به آنان میدان بدهید.

رئیس هیأت امنا و هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر کم کردن بروکراسی‌های اداری، گفت: تلاش کنید از بین طبقات دانشجویان و استادانی که تفکرات و تحصیلات خوبی دارند، کادری علمی و قوی در دانشگاه آزاد تشکیل شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خویش به راهنمایی‌های مقام معظم رهبری در مورد کرسی‌های آزاداندیشی و اخیراً تعابیری که دربارهٔ انقلابی بودن داشتند، اشاره و تصریح کرد: وظیفه شما قشر دانشگاهی است که به تشریح و توضیح این مواضع بپردازید که متأسفانه تأکیدهای مقام معظم رهبری، مخصوصاً درباره کرسی‌های آزاداندیشی جدّی گرفته نشده بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان این جمله که «اسلام، دینی نیست که متحجّرین معرفی می‌کنند»، به نمونه‌هایی از فقه حکومتی و اجتهادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بانکداری امام راحل اشاره کرد و گفت: ما احتیاج داریم که با روشن‌بینی، احکام اسلام را متناسب با زمان و مکان تدوین کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به شش ویژگی و صفتی که رهبری نظام برای انقلابی بودن برشمردند، افزود: رعایت میانه‌روی و جلوگیری از تندروی، یکی از ضرورت‌هاست تا جوانانی با نشاط، محقق، باسواد و امیدوارِ به آینده داشته باشیم.

وی سند چشم‌انداز بیست ساله نظام را ترسیم آیندهٔ کشور بر محور دانش دانست و گفت: براساس آن سند بالادستی، شرکت‌های دانش بنیان را در دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس کردیم تا طرح‌های علمی استادان و دانشجویان به مرحلهٔ تولید انبوه و تجاری‌سازی برسند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اهمیت نگاه علمی به مسائل، به معضل آب در آیندهٔ کشور و توجه به آبیاری علمی تحت فشار و ترویج کشت‌های گلخانه‌ای اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با ۷۵۰۰ آزمایشگاه و ۳۵۰۰ کارگاه که در سراسر کشور دارد، می‌تواند به شکل می‌دانی وارد مسائل علمی شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این جمله که «دانشمندان جوان، اعتبار دانشگاه را بالا می‌برند»، گفت: امروز دنیا روی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان حساب باز کرده و این امر مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند.

وی در بخش پایانی سخنان خویش، با تشکر از همه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، به خصوص  میرزاده که دانشگاه را از فترت دو ساله نجات داده‌اند، گفت: پذیرفته شدن کلیهٔ رشته‌ها از سوی وزارت علوم از جمله اقداماتی است که با پیگیری‌های مسئولان به نتیجه رسیده که امیدواریم کامل‌تر شود.

در آغاز این دیدار حمید میرزاده، علوی فاضل، حسین‌زاده لطفی، رئیس و معاونین دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از عملکرد و برنامه‌های این دانشگاه ارائه کردند.

کد خبر : ۳۹۰۱۳۶