خبرگزاری کار ایران

روحانی در فرودگاه مهرآباد:

اوضاع یمن بسیار تأسف بار است/ محکومیت تداوم حملات ‏عربستان به مردم بی‌گناه

رییس جمهور در پایان سفر رسمی شش روزه به سه کشور آسیای جنوب شرقی، عصر دوشنبه به تهران ‏بازگشت. ‏

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی در جریان این سفر با مقام‌های ارشد ویتنام، مالزی و تایلند دیدار و درباره راههای توسعه و تعمیق روابط تهران با این کشور‌ها، گفت‌و‌گو و تبادل نظر کرد. 

رییس جمهور همچنین در تایلند، در دومین اجلاس سران مجمع گفت‌و‌گوی همکاری‌های آسیا‎ (ACD) ‎که متشکل از ۳۴ کشور ‏آسیایی است، شرکت کرد و ضمن سخنرانی، مواضع کشورمان را تبیین کرد. 

نمایندگانی از بخش خصوصی کشورمان نیز که همزمان با سفر رییس جمهوری در این کشور‌ها حضور ‏داشتند، با همتایان تجاری خود گفت‌و‌گو و راه‌های توسعه همکاریهای مشترک را به بحث گذاشتند. 

رییس جمهور در بازگشت از سفر در نشست خبری با تشریح دستاوردهای سفر به سه کشور ویتنام، مالزی و تایلند گفت: این سفر بر مبنای استفاده از فضا و فرصت بعد از برجام برای شکوفایی اقتصاد کشور بود و همانطور که مردم ما مطلع هستند یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی، توسعه صادرات و همچنین به دست آوردن بازارهای منطقه‌ای و جهانی است و کشورهایی که امروز به عنوان اقتصادهای رو به رشد در منطقه آسیا مطرح‌اند می‌تواند هدف بسیار خوبی برای توسعه روابط ما با این کشور‌ها باشد. 

روحانی اضافه کرد: در شرق آسیا از هند گرفته تا آسیای دور بسیاری از این کشور‌ها می‌توانند هدف ما برای تحرک در اقتصاد مقاومتی باشند. در این سفر سه کشوری که عضو آ سه آن هستند یعنی تایلند، مالزی و ویتنام مورد هدف بودند. در این سه کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد و حجم تجارت خارجی هر یک از این سه کشور حدود ۴۰۰ میلیارد دلار در سال است و در سال‌های اخیر هم رشد بسیار خوبی داشتند، زمینه‌های بسیار خوبی وجود دارد، که ما بتوانیم سرمایه گذاری را از این کشور‌ها جذب بکنیم. حجم تجارت را بالا ببریم و همچنین از تجربیات یکدیگر به خوبی استفاده کنیم. 

رییس جمهور گفت: در ویتنام جلسه بسیار مفصلی آقای نخست وزیر گذاشته بودند. وزرای اقتصادی و همچنین عده‌ای از کارآفرینان ایرانی حضور داشتند بحث بسیار مفصلی شد در ظرفیت‌هایی که در دو کشور وجود دارد و باید استفاده بکنیم. ایران به عنوان هاب حمل و نقل منطقه‌ای و بین قاره‌ای و بین آسیا و اروپا مرکز انرژی و فضایی که برای جذب سرمایه گذاری دارد. 

روحانی خاطرنشان کرد: ویتنامی‌ها این تجربه را دارند که در بخش پتروشیمی سرمایه گذاری کردند و باز هم مایلند سرمایه گذاری کنند. بحث توریسم بسیار مهم است و آن‌ها آمادگی دارند برای تبادل توریسم و گردشگری که برای ما بسیار حائز اهمیت است و همچنین سیاست‌های مشابه‌ای که نسبت به مسایل جهانی و منطقه‌ای داریم بسیار اهمیت دارد و باید از آن استفاده کرد. 

رییس جمهور، مالزی را کشور مهمی توصیف کرد و گفت: در سال‌های اخیر عمدتاً به دلیل تحریم ما شاهد یک رکودی بین دو کشور در بخش اقتصادی، دولتی بودیم در این سفر دروازه‌ها باز شد. هم در ویتنام و هم در مالزی و تایلند یکی از مباحث مهم، روابط بانکی بود. در تفاهماتی که در هر سه کشور بوجود آمد برای ارتباطات بانکی، فعالیت کارگزاری و سرمایه گذاری ابتدا باید روابط بانکی در مسیر درست قرار بگیرد. به زودی کمیسیون مشترک بعد از سال‌ها بین ایران و مالزی تشکیل خواهد شد. 

روحانی افزود: تقریباً همه فضا‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. فضای بسیار خوبی در زمینه کشاورزی، شیلات و میوه‌هایی که در ایران داریم می‌توانیم صادر کنیم و میوه‌هایی گرمسیری که نیاز داریم را وارد کنیم. در زمینه ساختمان خیلی فضای خوبی وجود دارد ما می‌توانیم در بسیاری از مصالح ساختمانی و همچنین فولاد صادر کننده باشیم و آن‌ها استقبال می‌کنند. در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی آن‌ها به محصولات ایران نیاز دارند. 

رییس جمهور خاطرنشان کرد: زمینه‌های بسیار آماده‌ای وجود دارد ما باید از آسیا به خوبی استفاده مخصوصا از این کشورهایی که در سال‌های اخیر رو به رشد بودند. مثلا تایلند در زمینه خودرو پیشرفت خوبی دارند سالانه یک میلیون خودرو صادر می‌کنند. در قطعه سازی می‌توانیم همکاری کنیم و در بازار آن‌ها نقش داشته باشیم. 

رییس جمهور تاکید کرد: در هر سه کشور فضای بسیار خوبی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی وجود دارد ما و آن‌ها آمادگی دارند. 

روحانی افزود: در مالزی یک نشستی هم با علما، روشنفکران مالزی داشتیم و بحث‌های منطقه‌ای، سیاسی مطرح شد جلسه مهمی بود. جلسه‌ای هم با ایرانیان بود به نظر من ایرانیان در هر کشوری هستند می‌توانند واسطه بسیار خوبی مخصوصا برای بخش خصوصی و دولتی باشند ما از وجود آن‌ها باید به خوبی استفاده کنیم و البته در این سفر‌ها هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی ملاقات‌ها و تفاهماتی داشتند که بسیار مهم بود. 

رییس جمهور اضافه کرد: در تایلند هم دیشب در جمع شیعیان آنجا و در مراسم عزاداری آن‌ها برای سالار شهیدان حضور پیدا کردیم، مسأله ابی عبدالله الحسین و سالار شهیدان مخصوص شیعه و اسلام هم نیست در واقع همه آزادیخواهان جهان عاشق سالار شهیدان هستند و جلسه بسیار خوبی با آن‌ها بود. 

روحانی گفت: امروز اجلاس مجمع همکاری‌های آسیایی تحت عنوان آسیای واحد و تنوع توانمندی‌ها بود و سران و وزرای بعضی از کشور‌ها، ۳۴ کشور در این جلسه از آسیا شرکت داشتند و مباحث بسیار خوبی مطرح شد، ایران هم نقش خودش را در این مجمع ایفا می‌کند. می‌توانیم از وحدت آسیا و نزدیکی با کشورهای آسیایی در فضای اقتصاد مقاومتی حداکثر استفاده را داشته باشیم. 

رییس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اوضاع یمن اظهارداشت: اوضاع یمن بسیار تأسف بار است. یک ملت مظلوم و بی‌گناه که وضع اقتصادی خیلی خوبی ندارد، مدت دو سال است زیر بمباران‌های، دولت سعودی قرار دارد. 

روحانی افزود: واقعاً باور ناکردنی است که در ماه حرام، این‌ها بدون هیچ دلیلی به کشتار مردم برادر و مسلمان خودشان و زنان و کودکان ادامه می‌دهند و من امروز در سخنرانی‌ام به این نکته اشاره کردم که اگر ما در آسیا می‌خواهیم شاهد توسعه و پیشرفت باشیم، نمی‌تواند شرق آسیا از غرب آسیا فاصله داشته باشد. این دو منطقه آسیایی در هم تأثیرگذارند و همه ما باید از همه توانمان استفاده بکنیم برای اینکه منطقه غرب آسیا را امن بکنیم هم در مبارزه با تروریسم و هم در جلوگیری از تجاوزات غیرقانونی و خلاف اصول انسانی که امروز در این منطقه صورت می‌گیرد. 

روحانی اظهارامیدواری کرد از برکت ماه محرم، ابا عبدالله الحسین و فرهنگ عاشورا همه ما بتوانیم به نفع دنیای اسلام به نفع ثبات دنیای اسلام و به نفع پیشرفت هم جهان اسلام و هم قاره آسیای استفاده بکنیم.

کد خبر : ۴۱۸۵۱۵