خبرگزاری کار ایران

سیاری در خطبه‌های نمازجمعه:

«توسعه سواحل مکران» و «اقتدار دریایی» دو دستورکار برای اجرای نظریه بازگشت به دریا

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نظریه بازگشت به دریا را از موضوعات اصلی کشور دانست و بر آبادانی سواحل مکران و اقتدار دریایی کشورمان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران، درخصوص علت نام‌گذاری روز نیروی دریایی راهبردی ارتش در هفتم آذرماه، گفت:‌ در شروع جنگ تحمیلی دشمن با نگاه به این‌که در نیروی دریایی آمادگی لازم برای دفاع از مرزهای آبی وجود ندارد، هجوم خود را در دریاها آغاز کرد تا ما را از خلیج همیشه فارس بیرون کند و بر این آب‌ها سیادت داشته باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در آن زمان فرزندان انقلاب به دستور امام (ره) تجهیزات خود را آماده کرده و روانه دریا شدند و حماسه آفریدند و در هفت آذرماه ۵۹ درحالی که فقط ۶۷ روز از جنگ گذشته بود، حماسه‌ای به نام «عملیات مروارید» آفریدند که نتایج ارزشمندی در پی داشت.
 
او با اشاره به نتایج این عملیات یادآور شد: کشور ما کشوری دریایی است و سواحل گوناگونی داریم و مهمترین ساحل ما در کشور، سواحل مکران است؛ چرا که از این سواحل به دریاهای آزاد راه پیدا می‌کنیم  و به فرموده مقام معظم رهبری از این سواحل با چهار گوشه جهان ارتباط پیدا می‌کنیم.

سیاری با تاکید بر اینکه ما منافع و منابع مهم و متعددی در دریا داریم، تصریح کرد: در سال‌های پیش از انقلاب به علت حاکمیت تفکر استعماری بر کشور و وجود حاکمان بی‌لیاقت هیچ‌گاه به این فکر نبودند که از این منابع برای پیشرفت کشور استفاده کنند و همه منابع در اختیار بیگانگان بود اما به تدبیر مقام معظم رهبری و به فرمان ایشان در سالیان گذشته توجه مردم و مسئولان به این سواحل جلب شد تا بتوانیم از این منابع برای پیشرفت دریامحور کشور استفاده کنیم.

او با بیان این‌که موضوع اصلی نظریه بازگشت به دریا است اما مهمترین ساحل ما از تراکم جمعیت خالی است، خاطر نشان کرد: برای اجرا شدن این تدبیر و بهره‌بردن از این منابع دو دستورکار به فرمان مقام معظم رهبری به دولت ونیروهای مسلح و نیروی دریایی راهبردی ارتش داده شد و در دستور کار آن‌ها قرار گرفت که عبارت‌اند از اول توسعه سواحل مکران و دوم اقتدار دریایی.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه اظهار کرد: برای توسعه سواحل مکران باید کرانه‌ها آباد شود و مشاغل و امکانات در آنجا به وجود بیاید. توسعه سواحل مکران به توسعه دریامحورکشور اثر دارد. در این رابطه دو کار مهم انجام می‌شود اول کار دولت در رابطه با ساخت زیرساخت های کلان و عمده و دیگری کار نیروی دریایی است که باید زیرساخت‌های مورد نیاز خود را در سواحل مکران ایجاد کند.

سیاری با بیان اینکه نیروی دریایی امروز به عنوان پیشران توسعه در سواحل مکران ده‌ها هزار از نیروهای خود را در این سواحل استقرار داده، اعلام کرد:‌ موضوع دیگر اقتدار دریایی است که هر اقدام آبادانی برای آبادی سواحل مکران، زیرسایه امنیت است و در صورت وجود امنیت می‌توان برای آبادانی اقدام کرد.

او خاطر نشان کرد: امروز شمال اقیانوس هند و شمال دریای عمان از مهمترین جاهای دنیا است که همه کشورهای دنیا به آن نظر دارند و گلوگاهی برای جمهوری اسلامی ایران از نگاه اقتصادی محسوب می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: شمال اقیانوس هند، دریای عمان، خلیج عدن و باب المندب مناطقی است که یک سوم تجارت جهانی در آنجا انجام می‌شود و مسیر عبور خطوط انتقال انرژی جهان است بنابراین امنیت آن برای جهان و قطعا جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است که به تدبیر مقام معظم رهبری نیروی دریایی امروز با اقتدار در شمال اقیانوس هند استقرار پیدا کرده و امنیت این منطقه را برقرار است.

سیاری با بیان اینکه نیروی دریایی تاکنون برای مقابله با تهدید دزدان دریایی اقدامات موثری انجام داده، تصریح کرد: ظرف هشت سال گذشته تمام کشتی‌های تجاری و نفت‌کش های جمهوری اسلامی ایران از مسیر خلیج عدن و باب المندب به سمت غرب و یا بالعکس با امنیت عبور کردند و اجازه ندادیم کوچکترین خسارتی به اقتصاد کشور در بحث واردات و صادرات وارد شود که این توانمندی نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران را نشان می دهد که در اجرای فرمان فرمانده معظم کل قوا عمل کرده است.

او ادامه داد: امروز توان نیروی دریایی تا جایی است که ناوهای این نیرو در بندر دوربان آفریقای جنوبی استقرار دارند. پس از دور زدن دماغه امید نیک و حضور در اقیانوس اطلس در بندر آفریقای جنوبی قرار گرفتند که این نشان از اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش درخصوص مزایای حضور بین‌المللی نیروی دریایی گفت:‌ جلوگیری از ایران‌هراسی،‌ به نمایش گذاشتن توان و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و حفظ و توسعه ارتباطات سیاسی از مزایای حضور نیروی دریایی راهبردی به شمار می‌رود.

سیاری در پایان تصریح کرد: امروز نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه پاسداران تمام تحرکات در خلیج فارس،‌ تنگه هرمز و دریای عمان و شمال اقیانوس هند رصد می‌کنند و تمام تحرکات کشورهای منطقه و فرامنطقه موردنظر است و اجازه نمی‌دهد هیچ شناوری به مرزهای جمهوری اسلامی ایران نزدیک شود یا به منابع و منافع ما آسیبی وارد کند و ما از هیچ تهدیدی هراس نداریم.

کد خبر : ۴۳۳۸۱۸