خبرگزاری کار ایران

علی لاریجانی:

وجدان ملی باید هوشیارانه به فقر، بیکاری و حاشیه نشینی نگاه کند

رییس مجلس با بیان اینکه با مبحث اقتصادی نباید برخورد سیاسی خرد کرد، گفت: وجدان ملی باید هوشیارانه به مسائلی همانند فقر، بیکاری و حاشیه نشینی نگاه کند و تا می‌توانیم باید خرج جاری کشور را کاهش دهیم.

به گزارش ایلنا، علی لاریجانی امشب در دیدار با آیت الله نورمفیدی گفت: دلمشغولی‌های نماینده ولی فقیه در استان گلستان کاملا متین است. ایران در حالتی قرار دارد که جنس تهدیداتش همجنس تهدیدات ابتدای انقلاب نیست و باید این تهدیدات را خوب شناخت و وفاق ملی پیرامون به وجود آورد که شاخص‌ترین تهدید در حوزه اقتصاد است که باید در مورد مشکل و حل آن به وفاق رسید. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های امنیتی از سپرهای ایمن برخوردار است، ادامه داد: مردم و علما برای شکل گیری امنیت کنونی تلاش کرده‌اند و همچنین معارف اهل بیت (ع) یک ظرفیت بزرگ بوده است. آنچه که در شرایط کنونی ضعف محسوب می‌شود این است که در حوزه اقتصادی باید فهم مشترک به وجود آید که نقش آن مشاهده می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه وقتی به بودجه نگاه می‌شود حدود ۲۰۰ هزار میلیارد بودجه جاری و ۲۰ هزار میلیارد بودجه عمرانی است، ادامه داد: ۹۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود که این سهم نمی‌تواند موتور محرک کشور باشد و این میزان بودجه عمرانی تسهیل کننده نیست. 

لاریجانی با بیان اینکه با مبحث اقتصادی نباید برخورد سیاسی خرد کرد، گفت: وجدان ملی باید هوشیارانه به مسائلی همانند فقر، بیکاری و حاشیه نشینی نگاه کند و تا می‌توانیم باید خرج جاری کشور را کاهش دهیم. متاسفانه بودجه جاری کشور مستمراً در حال فربه شدن است و بودجه عمرانی کشور صرف آن می‌شود. 

وی با اشاره به جمله‌ای از آیت الله صافی در ابتدای انقلاب ادامه داد: ایشان درخصوص نظام بودجه ریزی در سال ۱۳۶۱ نامه‌ای به رئیس مجلس وقت نوشته و مطلب مهمی برای بودجه ریزی بیان کردند که این مطلب عمیق است و بر این نکته تاکید کردند که اقدامات در حوزه اقتصاد باید به دست مردم صورت گیرد و خدمات دولت بر حسب نیاز انجام شود. 

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر حرف آیت الله صافی عملیاتی می‌شد، بودجه جاری کشور به اینجا نمی‌رسید و ایشان تاکید کردند که باید در سطح استانی و ملی وفاق ایجاد شده و خدمات حکومتی می‌بایست کم هزینه شود. 

لاریجانی با بیان اینکه برای هزینه بودجه باید فهم عمومی ایجاد شود، تصریح کرد: کار تولیدی و کارآفرینی باید در کشور ایجاد شود. خیل عظیم متخصصان ظرفیت بزرگی برای کشور هستند که از این ظرفیت باید برای توسعه و آبادانی کشور استفاده کرد. 

وی افزود: گاهی به محض اینکه از سرمایه گذاری خارجی صحبت می‌شود، نگاه‌ها منفی می‌شود، اما سرمایه‌های سرگردان در دنیا فراوان است و این سرمایه گذاران به دنبال امنیت هستند، لذا کشور هوشیار باید به این سرمایه‌ها چنگ بزند و آن‌ها را جمع کرده و بستر حضور این سرمایه‌ها را تسهیل کند که در این صورت کشور آمده جهش می‌شود. 

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه مقررات دیوانی کشور پیچیده است، افزود: یکی از کشور‌ها حدود چند سال پیش مقررات دیوانی خود را مورد تجدیدنظر قرار داد و در ظرف چند سال به پیشرفت‌های خوب اقتصادی دست یافت. 

وی با اشاره به تصویب قانون رفع موانع تولید، بهبود فضای کسب و کار و پنجره واحد ادامه داد: در پنجره واحد تاکید شد که اگر شخصی می‌خواهد کارخانه‌ای ایجاد کند، به وزارت صنعت مراجعه کند که البته مقداری از این قانون اجرا و مقداری اجرا نشد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه گذار حمایت کرد، اظهار داشت: در دوران تحریم‌ها مشکلاتی برای واحدهای تولیدی به وجود آمد و اگر در شرایط کنونی سیستم بانکی برای بخش تولیدی یار نباشد، واحد‌ها دچار مشکل می‌شوند. 

لاریجانی با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند، تصمیمات خوبی اتخاذ کرده تا مشکلات رفع شود، افزود: تصمیمات آن‌ها در کانال بانکی قرار گرفته و همچنین باید زمینه‌های سرمایه گذاری داخلی و خارجی را تسهیل کنیم. 

وی ادامه داد: رقابتی در دنیا برای جذب سرمایه گذاری‌ها وجود دارد و ایران باید از این ظرفیت‌ها با توجه به امنیت موجود در کشور استفاده کند. 

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با بیان اینکه ایران به شرط استفاده از امکانات می‌تواند از وابستگی به بودجه نفتی بی‌نیاز شود، گفت: طرح آمایش سرزمین در کشور وجود ندارد، و اگر بخواهیم همه تصمیم‌ها را متمرکز بگیریم، کشور دچار مشکل می‌شود. 

لاریجانی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه تلاش شده بودجه جاری کشور کاهش یابد، افزود: رویکرد به آبادانی استان‌ها ضروری است و باید سازوکار فعال کردن مناطق مختلف کشور فراهم شود. 

وی با اشاره به ایجاد منطقه آزاد در استان گلستان در لایحه تقدیمی دولت ادامه داد: استان گلستان و ایجاد منطقه آزاد در این استان، ظرفیت صادراتی شدن را دارد و زیرساخت‌های آن باید فراهم شود و ما به این اصل که لایحه دولت باید به سرانجام برسد قائل هستیم. 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث اختصاص بودجه سرمازدگی باغ‌ها و کشاورزان پیگیری می‌شود، گفت: بودجه این بخش از قبل در اختیار دولت قرار گرفته اما ممکن است حجم بحران‌ها سبب شده که دولت برای اختصاص آن با کمی مشکل مواجه شده باشد. 

لاریجانی با بیان اینکه فرهنگ بیمه در ایران جا نیفتاده است، تصریح کرد: ایراد جا نیفتادن این فرهنگ این است که در سرمازدگی و گرمازدگی، کشاورزان باید پروسه طولانی را برای دریافت خسارت طی کنند، لذا اگر فرهنگ بیمه راه بیفتد به نفع خود کشاورز است. 

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌شود در بودجه سال آینده مسیرهایی که به نفع کشور است، سامان یابد، افزود: با تمام بحران سازی‌های تصنعی که برخی به دنبال آن‌ها هستند، رویکرد‌ها به سمت سرمایه گذاری در ایران است و مسئولان باید از فرصت‌ها بهتر استفاده کنند. 

لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار سید کاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان ضمن عرض خوشامدگویی به رئیس مجلس گفت: امیدوارم آنچه که امام خمینی (ره) به عنوان هفته وحدت پایه گذاری کرده، سرانجامش وحدت جامعه اسلامی باشد و عواملی همانند گروه‌های تکفیری که به دنبال تفرقه در جامعه اسلامی هستند، ریشه کن شوند. 

وی با بیان اینکه ائمه جمعه زبان مردم و نظام هستند، افزود: ائمه جمعه باید نیاز‌ها و خواسته‌های مردم را به گوش مسئولان برسانند و مشکلاتی که نظام دارد، برای مردم تبیین کنند و در واقع ائمه جمعه مجمع وصل بین دولت و ملت هستند. 

آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه یکی از مواردی که این روز‌ها برای مردم مشکل ایجاد کرده، خساراتی است که به باغداران وارد شده است، بیان کرد: مردم از رسانه‌ها شنیده‌اند که در استان مازندران به باغداران و کشاورزان توجه شده و خساراتی که به مردم این استان وارد شده، جبران شده و این انتظار مردم برای دریافت خسارت بحق بوده است و آن‌ها انتظار تبعیض ندارند. 

نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به بررسی بودجه سال ۹۶ در مجلس ادامه داد: از استاندار و نمایندگان گلستان انتظار می‌رود که در این خصوص فعال شوند و اقدامات مورد نیاز را اجرایی کنند و همچنین از رئیس مجلس انتظار می‌رود که در بودجه به استان گلستان عنایت شود. 

وی با بیان اینکه استان گلستان جزو ۸ استان کمترتوسعه یافته است و نیاز به توجه ویژه دارد، یادآور شد: امروز مشکل اساسی کشور مشکلات روزهای نخست انقلاب نیست و امروز باید به مسائل داخلی از هر نظر بیشتر توجه شود و مهم‌ترین مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، مسائل اقتصادی و بیکاری جوانان است. 

آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه دولت، مجلس و قوه قضائیه باید دست به دست هم دهند، تا بتوان مشکلات اقتصادی کشور را رفع نمود، تصریح کرد: استان گلستان از لحاظ امنیتی شرایط بسیار خوبی دارد و بنده نیز چند وقت پیش در محضر مقام معظم رهبری عرض کردم که استان گلستان می‌تواند با توجه به اینکه شیعه و سنی در کنار هم بدون هیچ مشکلی در این استان زندگی می‌کنند، الگویی برای جهان اسلام باشد. 

وی با بیان اینکه باید تمام حواسمان باشد که در دامن دشمن نیفتیم، تصریح کرد: در استان گلستان در ابتدای انقلاب چریک‌ها و منافقان برای ایجاد جنگ تلاش می‌کردند، اما نتوانستند موفق شوند. 

نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: انتظار ما این است که مشکل ایجاد منطقه آزاد در استان گلستان رفع شود و این منطقه در استان گلستان برای اینکه زمینه صادرات را فراهم کند، ایجاد شود.

کد خبر : ۴۳۸۲۶۸