خبرگزاری کار ایران

در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات مطرح شد؛

توصیه‌های معاون امنیتی وزیر کشور درباره دستگیری افراد سیاسی و بستن ستادهای انتخاباتی

asdasd
کد خبر : ۴۶۳۳۹۴

معاون امنیتی وزیر کشور با تشریح دستاوردها در حوزه امنیت گفت: رویکرد وزارت کشور این است که با پیشگیری مانع بروز بحران امنیتی شویم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین ذوالفقاری  پیش از ظهر امروز در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات گفت: با توجه به اینکه در سال آخر دولت هستیم ما چهار دستاورد بزرگ در امنیت داخلی داشتیم که محصول کار جمعی مردم و دست اندرکاران امنیتی و متولیان متعدد اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بوده است.

معاون امنیتی وزیر کشور در تشریح این دستاوردها اظهار کرد: در طول این چند سال که ما با تهدید جدی گروهک‌های معاند روبه رو بودیم شاهد هستیم که هیچ اقدام ایذایی در کشور رخ نداد. شاید در یک کلام ساده به نظر برسد اما برای برخی مقامات مسئول کشورهای غربی این سوال است که چرا این همه تهدید پیرامون ما بوده اما اقدام تروریستی در ایران نداشتیم. حتی برخی ایران را متهم کردند که با تکفیری ها ارتباط دارد اما واقعیت غیر این است.

او دستاورد دیگر را پیشگیری مطرح کرد و گفت: در سه سال و نیم گذشته یک مورد بحران امنیتی در حوزه سیاسی و یا اجتماعی نداشتیم که دلیل آن رویکردی است که در همه موضوعات داشتیم. شاید بد نباشد بگویم روزی که ما وارد وزارت کشور شدیم تجمعاتی بعضا برگزار می‌شد. من از مجریان خواستم این اخبار مرتبا اعلام شود. مجریان می‌گفتند ما قبلا به این معضلات ورود نمی‌کردیم و منتظر می‌ماندیم تا بحرانی ایجاد شود و بعد ورود می‌کردیم. اما رویکرد وزیر این بود که باید پیشگیری کنیم تا بحران امنیتی رخ ندهد. من با صراحت می گویم تمام جمع حاضر با این رویکرد در حال پیگیری مسایل اجتماعی،سیاسی و اقتصادی هستند و از ظرفیت شورای امنیت ملی هم استفاده کرده اند.

ذوالفقاری از تامین امنیت مناسبت‌های مهم کشور به عنوان سومین دستاورد یاد کرد و گفت: در انتخابات سال گذشته و یا ایامی مثل عاشورا و ایام مربوط به دهه‌های مختلف از جمله ایام فاطمیه  از گذشته تهدید داشتیم اما خوشبختانه یک مورد هم در همایش‌های بزرگ مشکل نظم و امنیت  نداشتیم

معاون امنیتی وزیر کشور دستاورد چهارم را کنترل رشد جرایم در کشور دانست و اظهار کرد: ما در ۹ سال قبل بر اساس آمارها متوسط در هر سال سی و دو درصد رشد ثبت سرقت داشتیم بخشی به خاطر سیستم هایی بود که ایجاد شد و مشکل را کم کرد ما امروز شاهد کاهش آن هستیم و در مجموع جرایم توقف رشد جرایم را داشتیم.

او در بخش دیگری از سخنانش درباره تهدیدات کشور گفت: ما با سه تهدید رو به رو هستیم. نخست تهدید کشورهای متخاصم که همیشه وجود داشته است. سپس تحرک گروهای معاند که از ابتدای انقلاب بوده و ادامه دارد و آسیب‌های داخلی که در ایام انتخابات بیشتر خواهد شد.

ذوالفقاری تهدید دیگر را ارائه اطلاعات غلط به مردم مطرح کرد و ادامه داد: هیچ جای دنیا چنین نیست که بگویند مردم میلیاردها بردند و بدون تحقیقات مطالبات عمومی را به وجود بیاورند بلکه واقعیت این است که در این گونه موارد تحقیقات باید انجام شود و بعد اعلام نتایج شود. اوج بی‌تدبیری است که بگوییم آی مردم بردند و بعد هم جریان را ابتر بگذاریم.

معاون امنیتی وزیر کشور افزود: موضوع دیگر احتمال تشدید فعالیت سیاسی و جریان سازی‌ها مخصوصا سلطنت طلبان ، در جامعه است که هدفشان کل نظام است. آن‌ها آمارهایی را در فضای سیاسی انتشار می‌دهند. مثلا می‌گویند قبل از انقلاب فلان تعداد امام‌زاده وجود داشته و امروز چند برابر شده است.

او ادامه داد:  خبر داریم که گروهک‌های معاند تحرکات خود را تشدید کرده‌اند و در این راستا نیروهای امنیتی در حال پیگیری هستند. آنها در حال حاضر تاکید به یارگیری در داخل دارند. به آن‌ها گفته شده که سفید عمل کنید و خیلی تحرک نداشته باشید.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه بسترسازی فضای دو قطبی به ضرر نظام وکشور است،‌گفت:  وحدت ، اخلاق و قانون مورد توجه قرار نگیره که باید در زمان انتخابات شاهد باشیم که اعمالی صورت می گیرد.

معاون امنیتی وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش به ملاحظاتی که در مورد انتخابات باید مورد توجه بخش های مختلف حاکمیت قرار گیرد، اشاره کرد و گفت: مهمترین مسئله‌ای که باید به آن توجه کرد؛ وحدت ملی و صیانت از سرمایه اجتماعی است که مورد تاکید همه است. تعامل همه دستگاه‌های امنیتی و سیاسی با همه کاندیداها باید تا آخر با همه باشد چه آنهایی که تایید صلاحیت می‌شوند و چه افرادی که صلاحیت آنها رد می‌شود.

ذوالفقاری بر لزوم توجه به التزام همه به قانون اساسی، ممنوعیت تحریک احساسات جریانات قومی و مذهبی، ممنوعیت دادن وعده‌های غیر قابل تحقق به ویژه در سطح شوراها، ممنوعیت انتشار اخبار مربوط به نتایج انتخابات قبل از اعلام وزارت کشور، ممنوعیت دخالت غیر قانونی در انتخابات و پیشگیری از جرایم امنیتی، مالی، تبلیغاتی و هر گونه تخریب تاکید کرد و گفت: اگر این موارد نقض شود باید در اسرع وقت اعلام و به طور جدی پیگیری شود. اگر بسیاری از این موارد روی کاغذ دنبال نشود، نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

معاون امنیتی وزیر کشور درباره دستگیری افراد خاص سیاسی نیز در فرایند برگزاری انتخابات گفت: بستن ستاد تبلیغات افراد باید با مشورت ستاد امنیت انتخابات استان و کشور باشد. اگر چهار نفر را دستگیر کنند که پیامد امنیتی دارد، این کار باید با مشورت باشد و از همکاران این تقاضا وجود دارد که نسبت به این امر عنایت ویژه داشته باشند.

او افزود: ما امنیت را از چند ماه قبل شروع کرده‌ایم.  محور پنجم این است که از همه ظرفیت‌های موجود باید استفاده کرد که انتخابات در کنار رقابت و سلامت در امنیت کامل برگزار شود. من چندی پیش در مجلس ختمی شرکت کردم فردی به من گفت من قول می‌دهم همه اختلافات امنیتی و قومی و مذهبی را حل کنم. نباید به شیوه‌های جاری اکتفا کرد عناصر معتمد را باید در مناطق مختلف شناسایی کرد ما از آنها استفاده کنیم.

ذوالفقاری گفت:‌ برای تامین امنیت اجتماعات و دستورالعمل‌هایی که ارسال شده 9 ماه زحمت کشیده شده است. اگر ورود جدی صورت بگیرد برای برخی از این دستور‌العمل‌ها زحمت زیادی کشیده شده است در مورد برخی از این بندها بین وزارت علوم و نیروهایی امنیتی و دستگاه‌های انتظامی کاری نشده است. اینها الان ابلاغ شده است. این دستورالعمل‌ها باید در شورای استانداری مورد بحث قرار بگیرد.

او خاطرنشان کرد: از یک طرف یک نفر دعوت شده به دانشگاه برود و سخنرانی کند. دادستان گفته‌ است باید این فرد دستگیر شود و گفته شده خود دادستان هم با نیرو آنجا رفته است. دوستان دادستانی گفتند فردا جلسه داریم و رسیدگی می‌کنیم ما گفتیم نخیر الان باید رسیدگی شود. در قانون گفته شده اگر کسی خلاف قانون صحبت کرد بعد از آن باید از او توضیح بخواهند این چه ایرادی است که می‌گیرند و هزینه‌های بیخودی بار کشور می‌کنند که از قبل دعوایی راه بیاندازیم. همین الان اگر صحبتی خلاف قانون و امنیت ملی کردم باید از من توضیح بخواهند. 

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: برخی از دوستان می‌گذارند مشکل که پیش آمد تازه ورود می‌کنند ما خواهش می‌کنیم شورای تامین بلافاصله تشکیل شود. این تفسیر موسعی که دستگاه قضا از پیشگیری جرم انجام داده از نظر حقوقی محل اشکال است و تداخل در امور سایر قواست. شنیده‌ام برخی دادستان‌ها رییس اداره را می‌خواهند که باید آب فلان جا را وصل کنی وگرنه باید پاسخ بدهی. ما چنین چیزی نداریم. اگر در استان‌ها می‌خواهیم پیشگیری جرم شود باید با هماهنگی باشد این تداخل‌ها وقت و انرژی همه را گرفته است و باید به آن  رسیدگی شود تا این تداخل‌ها و تزاحم‌ها حل شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز