خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان ملی استاندارد:

تست بنزین کار سختی نیست / بازنگری در استانداردهای خودرو در حال انجام است

asdasd
کد خبر : ۱۷۹۰۴۲

در این سالها نتایج آزمایشات وزارت نفت از سوی سازمان ملی استاندارد کنترل می شد یا خود این سازمان نیز به صورت رندوم چک‌هایی را صورت می داد اما در قانون بودجه سال ۹۱ کار کنترل کیفیت بنزین و نظارت بر رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه فرآورده های نفتی تولید داخل از سوی بخش خصوصی و دولتی به وزارت نفت سپرده شد که متاسفانه سازمان ملی استاندارد از گردونه نظارت حذف شد.

رئیس سازمان ملی استاندارد از تدوین ضوابط جدید استاندارد خودرو خبر داد و در خصوص کیفیت بنزین نیز گفت: تا پایان تیرماه آزمایشگاه مجهزی در بندرعباس راه اندازی خواهد شد که در آن، سازمان ملی استاندارد تست کیفیت بنزین را انجام خواهد داد.
به گزارش خبرنگارایلنا، نیره پیروز بخت در نشست خبری امروز خود از راه اندازی آزمایشگاه مجهزی در بندرعباس به منظور تست کیفیت بنزین تا پایان تیرماه خبر داد و گفت: سازمان ملی استاندارد آمادگی دارد تا چنانچه دولت تشخیص دهد به جهت حفظ سلامت مردم کنترل کیفیت بنزین را انجام دهد و در این رابطه با وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد افزود: بنزین در سال ۸۳ مشمول استاندارد اجباری شد و این استاندارد در سال ۸۷ تجدیدنظر و نتیجه آن تدوین استاندارد یورو ۴ برای بنزین بود، ضمن اینکه از آذر سال ۸۴ تفاهمی میان موسسه استاندارد و وزارت نفت صورت گرفت تا کنترل کیفیت بنزین از سوی وزارت نفت صورت گیرد و سازمان ملی استاندارد بر آن نظارت داشته باشد که تا سال ۹۰ نیز این رویه ادامه یافت.
پیروزبخت تصریح کرد: در این سالها نتایج آزمایشات وزارت نفت از سوی سازمان ملی استاندارد کنترل می شد یا خود این سازمان نیز به صورت رندوم چک‌هایی را صورت می داد اما در قانون بودجه سال ۹۱ کار کنترل کیفیت بنزین و نظارت بر رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه فرآورده های نفتی تولید داخل از سوی بخش خصوصی و دولتی به وزارت نفت سپرده شد که متاسفانه سازمان ملی استاندارد از گردونه نظارت حذف شد.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر، در سال ۸۸ و ۸۹ مصوبه ای از سوی دولت در اختیار سازمان ملی استاندارد قرار گرفت تا بتواند با پشتیبانی وزارت نفت آزمایشگاه کنترل کیفیت بنزین را در استان هرمزگان راه اندازی کند در حالی که علی رغم واردات دستگاه‌های مجهز برای این کار اما وزارت نفت آن دستگاه‌ها را در اختیار سازمان ملی استاندارد قرار نداد و به همین دلیل در ابتدای سال ۹۲ اعتراض شدیدی از سوی سازمان ملی استاندارد به مسئولان وقت وزارت نفت صورت گرفت که این آزمایشگاه راه اندازی شده و دستگاهها به این سازمان ارائه شود.
به گفته پیروزبخت، هم اکنون با رفع نواقص این دستگاه‌ها در حال تجهیز آزمایشگاه هستیم و تا پایان تیرماه آمادگی داریم تا تست کنترل کیفیت بنزین را صورت دهیم، ضمن اینکه اگر دولت مصوب کند کار کنترل کیفیت بنزین به سازمان ملی استاندارد سپرده شود و در شورای عالی استاندارد نیز این پیشنهاد را ارائه خواهیم داد.
وی در پاسخ به این انتقاد که وزارت نفت توانایی تست بنزین یورو ۴ را ندارد، تاکید کرد: تست بنزین کار سختی نیست و استانداردهای یورو ۲ و یورو۴ نیز قابلیت تست دارند، ضمن اینکه این امکان وجود دارد که بتوانیم در کشورهایی که آزمایشگاه‌هایی با استاندارد ۱۷۰۲۵دارند، می توانیم استاندارد بنزین را بسنجیم و بنزین مورد مناقشه را به این کشورها ارسال و نتایج آن را با گزارشات خود تطبیق دهیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: رویکرد نوین سازمان ملی استاندارد این است که کیفیت کالاها در واحدهای تولیدی به گونه ای رعایت شود که از برخوردهای انفعالی تولیدکنندگان خودداری شود، ضمن اینکه از ظرفیت‌های قانون حمایت از مصرف کننده نیز استفاده کافی صورت گیرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه اظهار داشت: بازنگری در استانداردهای خودرو در حال انجام است و در حال حاضر تعامل مناسبی با وزارت صنعت معدن و تجارت صورت گرفته است و در ستاد سیاست‌گذاری خودرو مشکلات دو بار در ماه بررسی می شود و در عین حال رویکرد وزارت صنعت نیز ارتقای کیفیت خودرو است.
وی اظهار داشت: در مورد خودرو دو کار در حال انجام است که اصلاح و بازنگری استانداردهای مرتبط با خودرو و اصلاح و بازنگری فرآیندهای تایید نوع خودرو نیز در حال انجام است.
پیروزبخت ادامه داد: تا پایان امسال آزمایشگاه‌هایی که مورد تایید سازمان ملی استاندارد هستند باید نواقص خود را تکمیل کنند.

پیروزبخت اظهار داشت: بازنگری بعدی در تعداد و محل چکش‌های اضطراری در خودروها است، ضمن اینکه استاندارد محل استقرار باتری و نیز استقرار باک سوخت خودروها نیز بازنگری شده است.
وی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم تا شرکت‌های بازرسی باتجربه را تایید صلاحیت کرده تا اتوبوس‌ها را چک کنند و چنانچه نقایصی وجود دارد به پایانه ها اجازه ورود اتوبوس‌ها به جاده ها را ندهند.
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان برنامه ریزی شده تا در رابطه با چند کالای مهم که مردم در ماه رمضان نیاز دارند، کنترل های لازم صورت گیرد که نمونه آنها پنیر، شیر، شکر، جعبه های مقوایی زولبیا و بامیه و خرما است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز