خبرگزاری کار ایران

دست یابی ایران به صنعت پیچیده ساخت سکوهای دریایی

عملیات نصب سکوی B 18 پروژه فاز 17 و 18 پارس جنوبی د ردریا و در فاصله تقریبی 100 کیلومتری ساحل عسلویه با موفقیت انجام و کار نصب سایر تاسیسات شامل پل ها و مشعل همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایلنا به نقل از "شاتا"  ، مدیر اجرای  پروژه های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ضمن اعلام مطلب فوق افزود : در حال حاضر  صنعت ساخت سکو در ایران بومی سازی شده  و از این لحاظ به خود کفایی کامل  در این حوزه دست یافتیم .وی ابراز امیدورای کرد  با اجرایی شدن طرحهای توسعه ای نفت، از همه ظرفیتهای شرکت های داخلی سازنده سکو استفاده شود.

مسعود گل شناس ضمن اشاره به اینکه با راه اندازی این سکو روزانه 14 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی اضافه می شود، اظهار داشت این سکو در طی مدت 17 ماه در بندر عباس ساخته شد و کار مهندسی، ساخت ، راه اندازی و نصب آن از سوی شرکت ایزاویکو که از شرکت های تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است ، انجام گردید.

این خبر حاکی است عملیات نصب سکوی 18B و پلهای رابط آن  روزسه شنبه، 12 مردادماه با موفقیت در موقعیت خود در خلیج فارس انجام شد. با راه اندازی این سکو روزانه 14 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی اضافه می شود.

 گل شناس با اشاره به اینکه  در حال حاضر ساخت سکوها با بهره برداری از دانش روز و فناوری های پیشرفته در شرکت ایزوایکو انجام می گیرد افزود این سکوها از لحاظ کیفیت و ماندگاری و سایر ویژگی ها با انواع مشابه آن که از سوی شرکت های صاحب نام  اروپایی ساخته می شود برابری می کند. گل شناس به استفاده حداکثری از توان ساخت داخل در ساخت سکوی 18B از سوی شرکت ایزوایکو اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای این سیاست حاکی از آن است که شرکت مجری صنایع کشتی سازی و فراساحل ایران (ایزوایکو )  رسالت خود را به عنوان شرکت زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حمایت از صنعت داخلی کشور انجام داده است.  

وی با بیان این که در همکاری با شرکت نفت وگاز پارس برای اجرای این پروژه همواره نگاه حامی و پشتیبانی داشتیم، ادامه داد: نصب این سکو با سرلوحه قراردادن مسائل ایمنی انجام شد؛ ضمن این که طراحی، ساخت، تامین کالا و نصب سکو نیز از سوی متخصصان داخلی انجام شد .

 گل شناس  با اشاره به جابجایی 2 سکوی فاز 14 با سکوهای 17B و 18B به دلیل در اولویت قرار داشتن بهره برداری از فازهای 17 و 18 اظهارکرد: اتخاذ این تصمیم از سوی وزارت نفت همسو با استفاده حداکثری از نواحی مرزی میدان گازی پارس جنوبی بوده و ما نیز نگاهی بنگاهی به این مسئله نداشتیم و تغییرات لازم را در سکوهای فاز 14 برای جابجایی با سکوهای گفته شده انجام دادیم.

مدیراجرایی پروژه های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به بازه زمانی 16 تا 18 ماه برای طراحی و ساخت سکوی 18B از سوی ایزوایکو ادامه داد: سکویی که نصب شد سکوی کاملی است و امیدواریم بتوانیم زودتر از چهارماه عملیات راه اندازی آن را انجام دهیم تا قبل از زمستان گاز آن به شبکه سراسری تزریق شود.

گفتنی است فازهای 17 و 18 پارس جنوبی از سوی کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با سهم ٤٨ درصد به عنوان رهبر کنسرسیوم، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) با سهم ٣١ درصد و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی (IOEC) به عنوان پیمانکار بخش دریا با سهم ٢١درصد در دست اجراست.

 

 

کد خبر : ۳۹۷۸۷۵