خبرگزاری کار ایران

تاکید بر استفاده از فعالان غیردولتی و NGOها در حفظ میراث ناملموس و تاب‌‌‌‌‌‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی

asdasd
کد خبر : ۱۴۰۵۱۰۶

رئیس مرکز میراث ناملموس گفت: نشست میراث ناملموس و تاب آوری در برابر تغییرات اقلیمی درحالی با تاکید بر نقش فعالان غیر دولتی برگزار می‌شود که NGO‌ای که تجربه در این حوزه داشته باشد، نداریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری رئیس مرکز میراث ناملموس تهران به مناسبت برگزاری نشست تخصصی زیرمنطقه‌ای "میراث فرهنگی ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی، با تاکید بر نقش فعالان غیر دولتی" صبح امروز در عمارت کوشک برگزار شد.

آتوسا مومنی (رئیس مرکز میراث ناملموس) با معرفی کنوانسیون ۲۰۰۳ به عنوان کنوانسیون مادر، گفت: ایران چهلمین کشوری بود که به کنوانسیون ۲۰۰۳ پیوست. در این میان ما یک جاماندگی ۲۰ ساله در حضور و ثبت میراث داشتیم. 

او ادامه داد: ۸ مرکز شبیه به مرکز میراث ناملموس تهران در دنیا وجود  دارد و بخش آسیای غربی و آسیای مرکزی به ایران سپرده شده که ۲۴ کشور را دربرمی‌گیرد و ۱۱ کشور هم عضو مرکز ایران هستند. از تیرماه سال جاری شورای حکام دوباره شکل گرفت و علی دارابی به عنوان رئیس انتخاب شد. امسال کنوانسیون ۲۰ ساله می‌شود و اصفهان میزبان برگزاری "میراث فرهنگی ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی، با تاکید بر نقش فعالان غیر دولتی" خواهد بود که ۲۵ مهرماه برگزار خواهد شد.

مومنی درخصوص چرایی انتخاب موضوع "میراث فرهنگی ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن در آسیای غربی و مرکزی، با تاکید بر نقش فعالان غیر دولتی" گفت: خطرات ناشی از بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه و تغییرات اقلیمی ایجاد می‌شود همگان را نگران کرده. وقتی بحران اتفاق می افتد، ممکن است آسیب‌های مختلفی متوجه میراث شود. انسان، طبیعت و منابع مثلثی است که بحران روی آنها تاثیر می‌گذارد. در این راستا بر آن شدیم تا با استفاده از تجربیات جهانی از فعالیت NGOها نیز استفاده کنیم.

رئیس مرکز میراث ناملموس با اشاره به کشورهای زیرمنطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی که قرار است به عنوان شرکت‌کننده در این نشست‌ها حضور داشته باشند، گفت: ارمنستان، افغانستان، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه در این نشست حضورخواهند داشت. لازم به ذکر است که این کشورها همگی در بعضی از آسیب‌های نشأت گرفته از پدیده‌ی تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن دارای اشتراکاتی هستند، ضمن اینکه همه‌ی آن‌ها میزبان عناصری از میراث فرهنگی ناملموس به شکل دانش و کنش‌های سنتی هستند و بنابراین پتانسیل کمک به اجتماعات محلی را برای تقویت تاب‌آوری آنان در مقابل آثار تغییرات اقلیمی و همچنین کمک به آنان برای کاهش تغییرات اقلیمی و در نهایت کمک به پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در مواجهه با تغییرات اقلیمی و اثرات آن را دارا هستند. بنابراین، فراهم آوردن فرصتی برای کارشناسان این کشورها برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب‌شان از طریق ارائه‌ی مطالعات موردی و بحث و بررسی پیرامون آن‌ها و در نهایت رصد مشترک آثار تغییرات اقلیمی بر میراث فرهنگی ناملموس و پیشنهاد اجرای پروژه‌های آزمایشی در کشورهای منتخب با هدف ارتقای آگاهی‌ها در مورد چگونگی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس می‌تواند به ارتقا و تقویت تاب‌آوری اجتماعات محلی در مواجهه با تغییرات اقلیمی و آثار آن و بهبود رفاه حال اجتماعات محلی کمک کرده و مغتنم است.

مومنی همچنین از حضور متخصصانی از ژاپن، اندونزی و متخصصی از یونسکو خبر داد و گفت: در دنیا ۲۱۷ انجمن غیر دولتی در حوزه میراث ناملموس فعال هستند و ما در این نشست به دنبال تشکیل یک انجمن غیر دولتی فعال هستیم.

 مومنی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آنکه طی چندسال گذشته با توجه به شیوع کرونا و البته برخی سیاست‌‌گذاری‌ها شاهد تعطیلی بسیاری از سمن‌ها بودیم از این رو قرار است در این نشست که با تاکید بر حضور و نقش فعالان غیر دولتی برگزار شود چه تعداد NGO حضور داشته باشند، گفت: ۲۲ مردادماه نشستی با پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار کردیم و با وجود آنکه فراخوان‌های متعدد برای حضور داده بودیم تنها ۱ NGO از استان قزوین حاضر شد. سایر NGOها تجربه ای از بحران‌ها و تغییرات اقلیمی ندارند و درواقع هیچ پیشنهادی نداشتیم. اما در نشست آتی قصد داریم به صورت آنلاین NGOهارا داشته باشیم. اما درحال حاضر NGO که تجربه بحران داشته باشد، در ایران نداریم و استقبال می‌کنیم اگر NGO فعالی در این حوزه باشد و بخواهد تجربیات خود را ارائه دهد.

رئیس مرکز میراث ناملموس تهران درخصوص ثبت آثار درخطر گفت: پرونده لنج سازی به عنوان عنصر در خطر ثبت شد. اجتماع چند وجهی در این خصوص شکل گرفت. ما درصدد شناسایی میراث ناملموس در خطر هستیم.

او ادامه داد: پرونده افطار نیز با افغانستان، عراق و ایران پیش رفته و هر کشور مسلمان می‌تواند در این پرونده شرکت داشته باشد. امسال نشست میراث ناملموس در بوتسوانا خواهد بود و ۶۰ پرونده ارائه خواهد شد. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز