خبرگزاری کار ایران

کتاب "زنده باد حقوق کودکان" منتشر شد

asdasd
کد خبر : ۱۴۰۸۹۱۵

کتاب "زنده باد حقوق کودکان" با انضمام متن "کنوانسیون حقوق کودک و پروتکل‌های الحاقی آن" منتشر شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب "زنده باد حقوق کودکان" با انضمام متن "کنوانسیون حقوق کودک و پروتکل‌های الحاقی آن"، نوشته محمدمهدی سیدناصری در ۱۰۴ صفحه و شمارگان پانصد نسخه با قیمت پشت جلد ۶۰۰۰۰ هزار تومان در مهرماه سال ۱۴۰۲ توسط کتاب‌های متمم واحد حقوق و روابط بین الملل موسسه نشر و تحقیقات ذکر به چاپ رسید. 

با شکل گیری حیات این کره خاکی، در هر قسمت از صفحه‌ی تاریخ در زمان‌های مختلف همیشه شاهد حضور و قد کشیدن کودکان در دنیایی لبریز از نابرابری و تبعیض بوده‌ایم از قرن نوزدهم در دنیای واقعی، کوکان در جوامع بسیاری از کشورها به عنوان یکی از اعضای ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه به شمار می‌رفتند که در بسیاری از موارد حقوق و آزادی آن‌ها نادیده گرفته می‌شد و همچنین در آن دوران از کودکان برای کار در کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، کشاورزی، خدمت به خانواده‌ها و برای ازدواج زودهنگام به کار گرفته می‌شدند و در طول تاریخ، کودکان همیشه در معرض خطراتی مانند سوءاستفاده، سوء تغذیه، فقر و تحریم از آموزش بوده‌اند.

 به تدریج بشریت از قرون گذشته، به این نتیجه رسید که باید حقوق کودکان را تضمین کرده و از هرگونه خطر محافظت کند زیرا در قرون وسطی، معمول بود که کودکان به عنوان کارگر استخدام شوند و از آن‌ها به عنوان یک منبع کاری، استفاده شود اما در قرن نوزدهم تلاش‌هایی برای حفظ حقوق کودکان صورت گرفت و در سال ۱۸۵۰ میلادی قانونی برای محدود کردن ساعات کار، کودکان در انگلستان تصویب شد و در سال ۱۹۲۴ میلادی که سازمان ملل متحد، تاسیس شد پس از جنگ جهانی دوم، جهانیان به این نتیجه رسیدند که می‌بایست به کودکان حقوقی اختصاص دهند تا روح انسان، با بودن در کنار کودکان شفا یابد.

 بدین منظور، در سال ۱۹۴۸میلادی سازمان ملل متحد در کنفرانس جهانی حقوق بشر، حقوق کودکان را به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر تایید کرد و در سال ۱۹۵۹میلادی به منظور حفاظت از حقوق کودکان کمیته حقوق کودک تشکیل شد که این کمیته برای تحقق این هدف به تدریج به تصویب قوانین و مقرراتی در جهان کمک کرد. 

در نتیجه در سال ۱۹۸۹ میلادی کنوانسیون حقوق کودک توسط سازمان ملل متحد، تصویب شد که ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای عضو این کنوانسیون آن را به رسمیت شناخت و این کنوانسیون، حقوق اساسی کودکان را که شامل حق به زندگی، حق به آموزش و بهداشت، حق به پناهندگی و حق به انتخاب و عقیده شخصی شناخته‌اند و امروزه حقوق کودکان به عنوان یک موضوع بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است. 

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: 

حقوق کودک، بخشی از موضوعات حقوق بشر است که نیاز به حمایت جدی از سوی جامعه‌ی بین‌المللی دارد. پیمان‌نامه‌ی حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان می‌کند. دولت‌هایی که این معاهده را امضا کرده‌اند موظف به اجرای آن هستند و شکایت‌های راجع به آن به کمیته‌ی حقوق کودک ملل متحد تسلیم می‌شود. این پیمان‌نامه در ۲۰ نوامبر۱۹۸۹میلادی (آبان ۱۳۶۸ ه. ش) مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و از ۲ سپتامبر ۱۹۹۰ میلادی لازم‌الاجرا شده است. 

تاکنون ۱۹۳ کشور (تمام اعضای ملل متحد به جز آمریکا) این سند را امضا کرده‌اند و در ۱۴۰ کشور اجرا می‌شود، و به این ترتیب قابل قبول‌ترین سند حقوق بشری در تاریخ است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز