خبرگزاری کار ایران

اثر صادق تبریزی در حراج کریستیز فروخته شد

asdasd
کد خبر : ۱۴۵۹۹۰۶

یک نقاشی بدون عنوان، اثر صادق تبریزی از مجموعه شاهزاده ایتالیایی در کریستیز پاریس فروخته شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جدیدترین مزایده موسسه حراج کریستیز در حالی در پاریس به کار خود پایان داد که اثری بدون عنوان از صادق تبریزی پیشگام مکتب سقاخانه متعلق به مجموعه ویکتور امانوئل، شاهزاده ناپل به عنوان تنها اثر ایرانی حاضر در این حراج به فروش رسید. 

این مزایده که مجموعه‌ها (Collections) نام داشت، از ۲۹ فوریه تا ۱۳ مارس ۲۰۲۴ (۱۰ تا ۲۳ اسفند) به شیوه برخط (آنلاین) از سوی شعبه پاریس حراج کریستیز برگزار شد و طی آن ۱۶۹ قطعه اثر که ترکیبی از هنر کلاسیک و مدرن، هنرهای تزئینی و طراحی بودند، عرضه شد. رُی لیختنشتاین، رابرت ایندیانا، والریو آدامی، هامادا تایسوکه، پیتر لوبلو، جو پومودورو، لوئیجی برنرو، ادوآردو جیلی و… از جمله هنرمندانی بودند که آثارشان در این مزایده به فروش رفت. 

تابلوی تبریزی در این مزایده یک اثر بدون عنوان در ابعاد ۴۴.۸ در ۳۵ سانتی متر مربوط به دهه هفتاد میلادی بود که با تکنیک آکریلیک روی بوم اجرا شده بود و با برآورد ۱۵۰۰ تا ۲۵۰ یورو نهایتاً به مبلغ ۲۲۶۸ یورو فروخته شد. 

مهرداد فلاح – نقاش ونماینده هنری خانواده تبریزی– درباره ارائه اثر این هنرمند در این دوره از حراج کریستیز گفت: «در پی آخرین حضور آثار زنده یاد تبریزی در حراج تهران و فروش سه اثر از ایشان در آن رویداد، حراج کریستیز پاریس اقدام به برپایی مزایده‌ای با محوریت برخی مجموعه‌های شاخص خود کرد که از آن جمله اثری از صادق تبریزی در این حراج ارائه شد. نکته جالب آن بود که ایشان تنها هنرمند ایرانی حاضر در این حراج بود که اثرش عرضه شد و به فروش رسید. این اثر متعلق به مجموعه ویکتور امانوئل شاهزاده ناپل و پسر آخرین پادشاه ایتالیا بود که اوایل فوریه در ژنو (سوئیس) درگذشت.» 

نماینده هنری خانواده تبریزی در باره عرضه آثار این هنرمند در حراج‌ها افزود: «این یکصد و سومین حضور بین المللی زنده یاد تبریزی در حراج‌ها بود. شش سال از درگذشت ایشان می‌گذرد و این هنرمند در حراج‌های داخلی و بین المللی به جایگاه قابل قبولی دست یافته و آثار ایشان در حراج‌های کریستیز، ساتبیز، بونامز، حراج تهران و سایر حراج‌های ایرانی و بین المللی با استقبال و علاقه خریداران رو به رو شده است.» 

فلاح با اشاره به اهمیت حراج‌های آنلاین بیان کرد: «حراج‌های آنلاین اگر چه یادگار دوران شیوع کرونا هستند و توانستند در پاندمی کرونا بازار هنر را سر پا نگه دارند، با این حال یک شیوه مناسب برای داد و ستد آثار هنری به شمار می‌روند؛ چرا که در این شیوه خریداران فرصت و مجال بیشتری برای تأمل و انتخاب آثار دارند.» 

او همچنین با اشاره به روند صدور گواهی اصالت اثر برای آثار تبریزی افزود: «گواهی‌های اصالت اثر (سرتیفیکیت ها)ی خانواده تبریزی با مشخصات جدید چاپ شده و دارای ثبت اختیارات این خانواده است.» 

فلاح در پایان از برپایی نمایشگاهی از آثار نقاشیخط زنده یاد تبریزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ در دبی خبر داد. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز