خبرگزاری کار ایران

مدیرکل هنرهای نمایشی به عسلویه سفر کرد؛

جریان تئاتر کارگری فعال می‌شود؟

مدیرکل هنرهای نمایشی در نشست روسای انجمن‌های هنرهای نمایشی استان‌ها، همراهی بخش صنعت با رویدادهای فرهنگی را یک ضرورت دانست.

به گزارش ایلنا، مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی کشور) گفت: بخش‌های صنعتی جسم نیرومندی دارند و عقل اقتصادی بر آن‌ها حاکم است که کار تخصصی خودش را در جهان صنعت انجام می‌دهد. اما امروز ما اینجا آمده‌ایم تا از روح و طراوت هنر صحبت کنیم. در جهان صنعت همه چیز منطقی است و آن روح و طراوت را کم دارد. تئا‌تر می‌تواند آن را در عقلانیت دنیای صنعت ایجاد کند.

وی با اشاره به همراهی شرکت نفت در ارائه بسته‌های فرهنگی به مردم و ارتباط دو سویه هنری که در این زمینه وجود داشته است گفت: امیدوارم خروجی جلساتی که در عسلویه داشته‌ایم، برگزاری بخشی از جشنواره بین‌المللی تئا‌تر فجر در این منطقه و برنامه‌ریزی برای ویژه برنامه‌های نوروزی با همکاری مدیریت منطقه ویژه انرژی پارس باشد.

شفیعی ادامه داد: تئا‌تر به عنوان یک ژانر گرم، فعال و دیالکتیک در هنر می‌تواند تاثیر بسیاری بر مخاطبان خود بگذارد. از این رو امیدوارم در ادامه این تعامل، جریان تئا‌تر کارگری که سال‌هاست مغفول مانده به حرکت درآید. تئا‌تر کارگری برای سال‌ها جزو تاثیرگذار‌ترین انواع تئا‌تر در کشور ما بوده است و شخصا دوست دارم این تئا‌تر همچون گذشته فعال شود. تئا‌تر کارگری در تلطیف فضا و ارتباط مدیران و کارکنان یک مجموعه و در ‌‌نهایت بر کل جامعه موثر است.

وی با قدردانی از حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست‌ها گفت: سپاسگذارم که با همه مشغله کاری در این جلسات شرکت کردید. اقای مرادخانی یکی از چهره‌های فرهنگی هستند که با نکات جزعی هنر از تولید تا عرضه آشنایی دارد. گشایش ارتباطی که ایجاد شده زمینه‌ای است تا بیش از پیش به اهداف فرهنگی دولت پرداخته شود.

در بخش دیگر این نشست، هر یک از روسای انجمن‌های هنرهای نمایشی استان‌های کشور به بیان گزارش کوتاهی از فعالیت تئا‌تر استان‌ها پرداخته و مسائل هنرمندان تئا‌تر را در استان تابعه خود مطرح کردند. تجهیز سالن‌های تئا‌تر موجود، افزایش امکانات سخت افزاری تئا‌تر، تخصیص اعتبارات استانی تئا‌تر، کاهش بودجه مصوب تئا‌تر و مشکلات ناشی از آن در هر استان، عدم همکاری ادارت کل ارشاد اسلامی در برخی از استان‌ها با انجمن هنرهای نمایشی، دلسردی هنرمندان پیشکسوت از فعالیت تئاتری، اختیارات محدود انجمن‌های هنرهای نمایشی در استان‌ها و... از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.

مدیر کل هنرهای نمایشی در بخش دوم جلسات روسای انجمن‌های هنرهای نمایشی مسئله بودجه تئا‌تر و اعتبارات اختصاص داده شده به تئا‌تر را برای حاضران تشریح کرده و افزود: گرچه خروجی بودجه تا کنون بسیار اندک بوده است اما مطابق تفاهم نامه‌ای که با استان‌ها داریم به تعهدات خودمان عمل می‌کنیم.

وی مشارکت و حضور فعال گروه‌های نمایشی مجوزدار هر استان‌ها را در انتخابات انجمن‌های هنرهای نمایشی یکی از اقدامات اداره کل برای کاهش تصدی دولت بر تئا‌تر و حرکت به سوی تئا‌تر خصوصی ارزیابی کرده و افزود: بهره گیری از موسسات تک منظوره تئاتری تجربه‌ای موفق بوده و آزمایش خودش را پس داده است. تقویت این بخش باعث می‌شود هنرمندانی که همیشه بر اساس ذائقه داوران فستیوالی تولید کرده‌اند و ذایقه مردم را از دست داده‌اند بیشتر به خواست و سلیقه مخاطبان توجه نشان بدهند.

شفیعی از شکل گیری پرتال انجمن‌های هنرهای نمایشی در سایت ایران تئا‌تر خبر داده و تاکید کرد: از این پس هر استان می‌تواند اخبار و اطلاعات تولید و اجرای تئا‌تر را به طور مستقل در این پرتال اطلاع رسانی کند.

وی شکل گیری بانک اطلاعات مخاطبان هر استان، اجراهای مستمر گروه‌های تئا‌تر در سالن‌های موجود، تلاش برای جذب اعتبارات فرهنگی از نهاد‌های استانی، جذب اسپانسر از بخش‌های اقتصادی و تجاری استان را برای رونق بخشی به تئا‌تر در هر استان پیشنهاد داد.

این جلسه با بررسی جزئیات آیین نامه جدید انتخابات انجمن‌های هنرهای نمایشی استان‌ها ادامه یافت و هر یک از روسای انجمن‌ها به بیان نکات، پیشنهادات و توضیحات خود در این زمینه پرداختند.

کد خبر : ۳۲۵۵۵۸