خبرگزاری کار ایران

معاون فرهنگی وزارت ارشاد:

پایتخت کتاب ایران فعالیت‌های اصیل کتابخوانی در شهرستان‌ها را نمایان کرد

طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران توانست امواج غرورآفرینی از فعالیت‌های صادقانه و اصیل را در سطح شهرستان‌ها در حوزه کتاب نمایان سازد.

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی طی پیامی به همایش تحویل تندیس و لوح پایتخت کتاب از اهواز به نیشابور، گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران توانست امواج غرورآفرینی از فعالیت‌های صادقانه و اصیل را در سطح شهرستان‌ها در حوزه کتاب نمایان سازد.

متن کامل پیام سیدعباس صالحی به این شرح است:

هیچ رسانه‌ای در رساندن فرهنگ به رسایی کتاب نیست. رسانه‌های دیگر اعم از دیداری و شنیداری و یا حتی ابزارهای قدرتمند سبک زندگی مثل معماری، غذا و لباس، هر یک به رساندن فرهنگ به لایه‌های مختلفی از جامعه و پیشبرد اهداف آن کمک کرده‌اند، اما خوب که بنگریم تکیه همه این‌ها را به کتاب می‌بینیم.

این مقام فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تأکید می‌کند: به دعوت نیشابور، دومین پایتخت کتاب ایران، گروهی از مدیران و کار‌شناسان گرد هم می‌آیند؛ این گردهم‌آیی فرصتی تازه و یگانه برای هم‌اندیشی و تبادل تجربه است تا به سطوح جدیدی از شناخت نظری و تجربه عملی برسیم.

صالحی مهم‌ترین مسأله این همایش آموزشی را این گونه توضیح می‌دهد: باید بتوانیم به زبان مشترکی در میان اجزای مختلف هر شهر برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی برسیم؛ بتوانیم برنامه‌ها را در گستره‌ای ملی طراحی و اجرا کنیم و با ارائه گزارش به محافل فرهنگی بین‌المللی دستاوردهای فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در سطح جهانی عرضه کنیم.

تحویل لوح و تندیس پایتخت کتاب ایران از اهواز به نیشابور

در همایش گردهم‌آیی آموزشی مدیران فرهنگی کشور و پانزده نامزد راه یافته به مرحله نهایی دومین جشنواره کتاب ایران در شهر نیشابور، لوح پایتخت کتاب ایران با حضور قنواتی مدیر کل ارشاد استان خوزستان به عباس کرخی سرپرست ارشاد شهرستان نیشابور تحویل داده شد.

پیش‌تر در مراسم پایانی دومین جشنواره پایتخت کتاب ایران، شهر نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران معرفی شده بود. با تحویل لوح عنوان پایتختی از اهواز به نیشابور این شهر تا یک سال دیگر به طور رسمی به عنوان پایتخت کتاب خواهد بود و مسئولان و مردم شهر نیشابور برنامه‌های پیشنهادیشان در عرصه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی را به طور جدی‌تر دنبال و اجرا خواهند کرد.

در این مراسم، تنی چند از مسئولان محلی شهرستان نیشابور به ایراد سخنرانی پرداختند.

غلامحسین مظفری فرماندار نیشابور در سخنانی از کسب عنوان پایتخت کتاب توسط شهر نیشابور به عنوان رویداد مهم فرهنگی در این شهر یاد و ابراز امیدواری کرد: نیشابور با کسب عنوان پایتخت کتاب ایران بیش‌ از پیش در ترویج و گسترش کتاب‌خوانی بکوشند و گل سر سبد شهر‌های ایران در عرصهٔ کتاب‌خوانی باشند!

او همچنین متذکر شد: در کسب عنوان پایتخت کتاب توسط نیشابور نهاد‌های متعدد دولتی همکاری داشتند و البته بیشتر از نهاد‌های دولتی جریان‌های و تشکل‌های مردم‌نهاد و غیر دولتی کوشیدند و تلاش کردند و اگر مشارکت تشکل‌های مردم نهاد نبود کسب عنوان پایتخت کتاب توسط نیشابور می‌سر نمی‌شد.

همچنین همایون قنواتی مدیرکل ارشاد و اسلامی استان خوزستان، هم با ابراز خوشحالی از برگزاری جشنواره‌ای برای ترویج کتاب خوانی گفت: جشنواره پایتخت کتاب ایران به رقابت موثر و تاثیر گذار در عرصهٔ کتاب‌خوانی منجر شده است.

اهواز در نخستین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران، به عنوان پایتخت کتاب معرفی شد و مدیر کل ارشاد واسلامی اهواز، هم گفت: با کمال میل و افتخار لوح و تندیس پایتخت کتاب ایران را به مردم فهمیم نیشابور تقدیم می‌کنم.

همایش مدیران فرهنگی و پانزده شهر نامزد پایتخت کتاب ایران از نوزدهم تا بیست و یک تیرماه در نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران برگزار می‌شود.

اجرای خیام‌خوانی برخی دانش‌آموزان که در طرح «چلّه چارانه» و حفظ رباعیات خیام موفقیت داشتند، اهدای لوح پایتختی کتاب به شهردار و سرپرست فرهنگ و ارشاد نیشابور، رونمایی از نشان شرکت «گرینه» از حامیان مالی غیردولتی این طرح در پایتختی کتاب با نام «نیشابور، ققنوس کتاب ایران» و رونمایی از کتاب‌های «نیشابور؛ فلزکاری در اوایل دوره اسلامی» ترجمه «هادی بکائیان» و «مهر از شهر راز» تألیف «مهدی کوثری» از دیگر برنامه‌های جنبی این رویداد بود.

کد خبر : ۳۸۸۶۳۵