خبرگزاری کار ایران

در نشست شورایعالی تهیه‌کنندگان مطرح شد؛

سازمان سینمایی در اعلام مفاد نامه قوه قضاییه شتاب‌زده عمل کرد

شورایعالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران؛ نامه قوه قضائیه پیرامون 5 نفر از تهیه‌کنندگان شاخص سینمای کشور را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش ایلنا، سیدغلامرضا موسوی (دبیر هیات رئیسه شورایعالی تهیه‌کنندگان) گفت: دیروز باخبر شدیم که نامه‌ای به امضای بازرس ریاست محترم قوه قضائیه به معاونت سینمایی ارسال و طی آن خواستار عدم همکاری و تمدید مجوز فعالیت 5 تن از همکاران تهیه‌کننده و یا تهیه‌کننده / کارگردان شده است. از آنجا که جلسه شورایعالی عصر روز دوشنبه تشکیل می‌شد، موضوع در جلسه مطرح و مورد بحث  و بررسی قرار گرفت.

موسوی افزود: اهمیت موضوع به گونه‌ای بود که بخش اعظم وقت جلسه به بررسی این نامه و راهکارهای رفع سوءتفاهم اختصاص یافت. به گونه‌ای که سخنرانان پیش از دستور چهار تشکل نیز بحث‌های خود را به این مهم اختصاص داده و ابعاد مختلف این سوءتفاهم را مورد بررسی قرار دادند.    از آنجا که نامه روی سربرگ قوه قضائیه نوشته و تایپ شده اما مشخص نبود نویسنده نامه به عنوان بازرس ریاست محترم قوه قضائیه چه حدود اختیاراتی دارد.

یکی از سخنرانان پیش از دستور اعلام نامه به همکاران تهیه‌کننده توسط معاونت سازمان سینمایی را اقدامی شتاب‌زده دانست و اعتقاد داشت باید ابتدا حدود مسئولیت ایشان و اختیاراتی که ریاست محترم قوه قضائیه به وی اعطا کرده‌اند مورد پرسش قرار می‌گرفت و سپس معاونت سازمان موضوع را علنی کرده و به تهیه‌کنندگان اعلام می‌کرد.

سخنران دیگری نیز اعتقاد داشت که بهرحال و در هر شکل باید تهیه‌کنندگان در جریان نامه قرار می‌گرفتند. در ادامه با تغییر دستور جلسه، موضوع نامه بازرس قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفت و آقای منوچهر شاهسواری اقدامات انجام شده از زمان دریافت نامه تا جلسه شورایعالی را به اطلاع رساند.

موسوی افزود: کلیه اعضای شورایعالی به اتفاق اعتقاد داشتند که مطمئن هستند هیچکدام از تهیه‌کنندگان که همه آنها نیز از همکاران شاخص شورایعالی هستند، به هیچ وجه به شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان جم آگهی فیلم‌هایشان را نداده‌اند. باتوجه به اطلاع اکثریت اعضای جلسه، نامه بازرس محترم قوه قضائیه با تعجب از سوی همکاران تلقی و مقرر شد که موضوع برای رفع سوءتفاهم از مجاری مختلف و ازجمله هیات مشترک شورایعالی و کانون کارگردانان پیگیری شود.

در این جلسه تاکید شد که تا رفع مشکل بوجود آمده برای همکاران بحث شده در نامه که همگی از شاخص‌ترین تهیه‌کنندگان سینمای ایران می‌باشند، شورایعالی اولویت فعالیت خود را به این مهم اختصاص دهد.

موسوی افزود: طی زمان جلسه نیز گروهی از همکاران با مراجعه حضوری و تلفنی آمادگی خود را برای هر اقدامی اعلام داشتند، طبیعتاً شورایعالی ضمن تشکر از این همیاری همکاران، اطمینان داد که در صورت لزوم از این همکاران و دیگران یاری خواهد خواست.

دبیر هیات رئیسه شورایعالی افزود: در ادامه جلسه شورایعالی باتوجه به عدم نمایش برخی فیلم‌ها در سینماهای حوزه هنری، تصمیم گرفت که از احداث یا شناسایی سالن در شهرهایی که بخش خصوصی سالن سینما ندارد حمایت ویژه مبذول دارد و از همه تهیه‌کنندگان سینمای ایران خواست تا در اینگونه شهر و یا شهرهایی که سالن سینما نیست؛ اقدام لازم را برای شناسائی سالن‌هایی که می‌توانند فعال شوند یا امکان احداث سالن سینما هست، مبذول دارند.

بخش دیگر از جلسه به بررسی شیوه بازنگری اعضای چهار تشکل زیرمجموعه شورایعالی اختصاص یافت که مقرر شد ابتدا لیست‌ها براساس «نظام‌نامه تهیه‌کنندگی سینمای ایران» توسط روسای تشکیلات یعنی خانم فرشته طائرپور و آقایان سیدضیاء هاشمی، علی ژکان و غلامرضا موسوی بررسی و نتیجه این بازنگری به هیات رئیسه شورایعالی باتوجه به اختصاص بخش اعظم جلسه به موضوع نامه قوه قضائیه بقیه دستور جلسات شورایعالی به جلسه آینده هیات رئیسه موکول شد.

کد خبر : ۴۰۳۷۴۵