خبرگزاری کار ایران

چالش‌‌های فرهنگی و هنری کشور به سیدعباس صالحی سپرده شد

asdasd
کد خبر : ۵۱۹۷۷۸

بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران فرهنگی و هنر بر این اعتقادند که صالحی همانطور که موفق شده آرامش نسبی در زمینه کتاب آنهم پس از فراز و نشیب‌های فراوان به وجود آورد، در دیگر زمینه‌های هنری نیز به توفیق دست خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) که پس از استعفای علی جنتی مدتی نیز سرپرستی این وزارتخانه را برعهده داشت، در دولت دوازدهم از سوی حسن روحانی (رئیس دولت) برای کسب رای اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

صالحی متولد ۱۳۴۲ مشهد است و از سال ۱۳۵۱ وارد حوزه علمیه این شهر شد، دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را هم در همین حوزه علمیه گذراند. صالحی از سال ۶۰ به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال ۶۸ در آن حوزه گذرانده و بار دیگر به مشهد برگشت و در دروس خارج نزد اساتید مشهد ادامه تحصیل داد. او در سال ۷۶ به حوزه علمیه قم بازگشت.

صالحی دروس مقدماتی را در مدرسه آقای موسوی‌نژاد و دروس سطح را در خدمت آقایان صالحی‌، مدرسی و فلسفی گذراند. او در حوزه علمیه قم از دروس علمایی چون وحید خراسانی و شیخ جواد تبریزی بهره‌مند شد. پس از عزیمت از مشهد نیز در دروس اساتیدی چون زنجانی و علم‌الهدی شرکت کرد.

صالحی که فلسفه را تا مقطع دکترا ادامه داده، در مباحث فلسفی از محضر اساتیدی مانند ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی و حسن‌زاده آملی بهره برده است.

تدریس اصول فقه، شرح لمعه، معالم و مکاسب هم ازجمله اموری‌ست که صالحی مدتی پس از پایان تحصیل به آنها مشغول بوده است. سردبیری مجله حوزه در سال‌های ۶۷ ـ ۶۵، مسئول دفتری سازمان تبلیغات اسلامی خراسان در سال ۷۶ ـ ۷۳ و عضویت در هیات مدیره و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال ۷۶ تاکنون و در سه دوره متوالی از دیگر مناصب و فعالیت‌های اوست.

صالحی از سال ۶۱ در مجله حوزه به عنوان نویسنده مشغولِ فعالیت بوده و از همکاران تفسیر راهنما از ابتدای فعالیت تا مراحل پایانی آن بود. او همچنین از سال ۷۶ مدیر مسئول نشریه پژوهش‌های قرآنی و از‌‌ همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه در فقه اهل بیت بوده و در ادامه فعالیت‌هایش در سال ۷۸ مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را برعهده داشته که تاکنون ۱۷۶ شماره از آن منتشر شده است.

صالحی، پژوهش «‎تفسیر راهنما»، تالیف دو کتاب «حوزه و روحانیت» و «‎دانشگاه و دانشجو» و ۲۲ مقاله باعناوینی چون ‎ابوذر امام، اسوه امام، ‎امام و سلوک تفسیری و... را در کارنامه‌ی کاری خود دارد.

به گفته ناشران و اهالی نشر، سیدعباس صالحی در دوره معاونت فرهنگی خود توانست امنیتی که در دوره دولت‌های نهم و دهم از حوزه کتاب و نشر ایران رخت بربسته بود را احیا کند و با اجرای طرح‌های فصلی برای کتابفروشی‌ها، ارائه تسهیلات به کتابفروشی‌ها و همچنین واگذاری امور نشر به اهالی این صنف به ویژه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ناشران، کتابفروشان و اهالی قلم را به ادامه راه دلگرم کند.

سیدعباس صالحی در صورت کسب رای اعتماد مجلس و در دست گرفتن سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوعات پرچالشی همچون سینما و موسیقی مواجه خواهد شد. حل بحث‌هایی چون ممیزی فیلم‌ها و لغو اجراهای صحنه‌ای کنسرت‌ها پردامنه‌ترین موضوعاتی‌ست که در این سال‌ها وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده است. صالحی گرچه در ایجاد آرامشی نسبی در حوزه کتاب و نشر توفیق داشته است اما چالش‌های دشواری در دیگر زمینه‌های فرهنگی و هنری در پیش رو دارد. بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران فرهنگی و هنر بر این اعتقادند که صالحی همانطور که موفق شده آرامش نسبی در زمینه کتاب آنهم پس از فراز و نشیب‌های فراوان به وجود آورد، در دیگر زمینه‌های هنری نیز به توفیق دست خواهد یافت.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز