خبرگزاری کار ایران

حضرتی در مناظره با سلیمی‌نمین در قم:

تشریفاتی دانستن رای مردم اسلام آمریکایی است

asdasd
کد خبر : ۲۵۲۳۸۲

جریانی که مکتب و مشرب امام خمینی و نگاه ایشان به حاکمیت دینی را قبول نداشت رفته‌رفته علاقه‌مند شدند سر سفره انقلاب بنشینند و این سفره را از درون خالی کنند و بپوکانند.

ایلنا: مدیرمسئول روزنامه اعتماد با بیان اینکه بارزترین نماد اسلام آمریکایی این است که بگوییم رای مردم تشریفاتی است، گفت: در جمهوری اسلامی همه آحاد مردم برای استقلال کشور در فضای آزاد اندیشه و آرا خود را مطرح می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، الیاس حضرتی عصر امروز در مناظره با عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در دانشگاه مفید قم با موضوع " انقلاب اسلامی پس از ۳۶ سال بیم‌ها و امیدها " که توسط انجمن علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شده بود با اشاره به شرایط اجتماعی - سیاسی و اقتصادی زمان شاه اظهارکرد: مردم در زمان شاه احساس کردند حاکمان‌شان هیچ تناسبی با اعتقادات و توان مدیریتی بر اساس ظرفیت‌های کشور ندارند؛ به همین دلیل علما و روشنفکران دینی و دانشگاهی هشدارهای مختلفی دادند، اما گوش رژیم شاه بدهکار آن هشدارها نبود؛ وقتی هم که گوش شنوایی برای منتقدان دلسوز در یک جامعه نباشد، نتیجه آن سقوط حاکمیت خواهد بود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه با رهبری‌ امام خمینی(ره) انقلاب به پیروزی رسید و آرمان‌ها و اهداف مردم در سه شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی خلاصه شد، گفت: کشور ایران در زمان شاه وابسته به بیگانگان بود و برای تصمیمات مهم خود لحظه به لحظه با سفرای آمریکا و انگلیس مشورت می‌کرد و قدرت تصمیم‌گیری را از خود سلب کرده بود؛ به همین دلیل مردم شعار دادند که باید مستقل باشیم و خودمان مشخص کنیم که سرنوشت‌مان چگونه باشد.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما در بعد استقلال سیاسی کشور از ابتدای پیروزی انقلاب تا امروز که ۳۶ سال می‌گذرد، نمره بسیار خوبی گرفته‌ایم گفت: حتی اگر مردم در طول این ۳۶ سال با مشکلاتی مواجه بودند، اما پای این شعار ایستادند و هر چه داشتند برای حفظ استقلال کشور به صحنه آوردند؛ برای مثال مادری تنها فرزند خود را در راه انقلاب تقدیم کررد و پس از آن نیز به شهادت فرزند خود افتخار داشت.

وی اظهار داشت: ما از مستقل‌ترین کشورهای دنیا هستیم اما اگر بخواهیم در آینده همچنان مستقل بمانیم ملزوماتی دارد که باید به آنها توجه کنیم؛ باید نیازهایمان را تعریف کنیم و به فرموده امام راحل و رهبری در صدد رفع آن نیازها برآییم.

حضرتی با بیان اینکه یکی از نیازهای امروز کشور ما نیازهای علمی است، گفت: در بعد علمی و به ویژه در حوزه دانش هسته‌ای اگر چه فشارهایی از سوی برخی کشورها به ما وارد می‌شود و این فشارها هم بی‌تاثیر بر کشور نیست، اما در کنار اینکه در مقابل این فشارها محکم ایستاده‌ایم اما انعطاف و نرمش قهرمانانه هم داریم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای مستقل ماندن کشور باید از لحاظ علمی رشد کنیم، اضافه کرد: یکی از جاهایی که نمود عینی توجه به استقلال کشور است دانشگاه‌هاست و باید توجه داشته باشیم که مراکز علمی رشدی نخواهد داشت، مگر اینکه آزادی اندیشه و فکر در آن وجود داشته باشد و مگر اینکه نخبگان و دانش‌پژوهان یافته‌های علمی خود را به راحتی بیان و ایده‌های خود را مطرح کنند.

وی افزود: آزادی است که می‌تواند زمینه‌های محکمی را برای استقلال کشور تعریف کرده و بنیان استقلال کشور را مستحکم‌تر کند.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد گفت: آزادی بیان، آزادی اندیشه، آزادی گردش اطلاعات، آزادی احزاب، آزادی مطبوعات، آزادی نهادهای مدنی باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه شعار محوری ما در تحقق انقلاب بعد از استقلال، آزادی است.

حضرتی با بیان اینکه استقلال و آزادی مقدمات جمهوری اسلامی هستند خاطرنشان کرد: بارزترین نماد اسلام آمریکایی این است که بگوییم رای مردم تشریفاتی است، در حالیکه جمهوری اسلامی یعنی همه آحاد مردم برای استقلال کشور و البته در فضای آزاد اندیشه و آرا خود را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه مشروعیت رده‌های مختلف ساختار حکومت با رای مردم است، گفت: مردم ایران با اتکا به شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی در کنار هم به این نظام رای دادند.

مدیرمسئول روزنامه اعتماد با تاکید بر اینکه امروز کسی نمی‌تواند ادعا کند جمهوری اسلامی به ابرقدرت یا کشورهای دیگر وابستگی دارد، گفت: همه معتقدند که جمهوری اسلامی خودش مستقلا تصمیم می‌گیرد، اما در این موضوع چند نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کرد؛ ابتدا اینکه موضوع استقلال کشور به این معنی نیست که ما تمام دستاوردهای بشری، چه در شرق و چه در غرب جهان را نفی کنیم؛ یا اینکه در حوزه سیاست خارجی با همه کشورهای دنیا قهر کرده و دور خود سیم خارداری بکشیم و یا برای مثلا بگوییم خومان کشاورزی می‌کنیم و مثل عصر حجر فقط خودمان هستیم، یا اینکه خودمان باید به تمام دستاوردهای علمی برسیم؛ این تفکر در خصوص استقلال کشور یک تفکر انحرافی است.

حضرتی تاکید کرد: ما در عین اینکه کشوری مستقل هستیم باید با همه دنیا ارتباط داشته باشیم البته غیر از اسرائیل که یک استثناست؛ البته در این ارتباط‌ها با دنیا ممکن است تضادهایی ایجاد شود واز ما سوال کنند که به دنبال گسترش انقلاب و آرمان‌های آن از جمله دفاع از مظلومین مقابله با زورگویان و یا اینکه درصدد رفع نیازهای کشور و جامعه خود هستید؟ پاسخ ما این است که هر دوی این‌ها وجود دارد. جمهوری اسلامی به عنوان کشوری بزرگ در روابط اقتصادی، سیاسی به دنبال رفع نیازهای کشور و جامعه خود است و اگر پیگیری این موضوع در روابط با کشورهای دنیا در نقطه‌ای به تضاد رسید؛ مثلا رفع نیازهای کشورمان منافاتی با جنبش آزادی بخش در یک کشور داشت، بحث‌های مفصلی است که باید به آنها پرداخته شود و البته هیچ کدام از این مباحثمنافاتی با استقلال کشور ندارد.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برهه‌ای از تاریخ ایران گاها ارتباطات ما منحصر به پنج کشور آمریکای لاتین می‌شد، که این انحراف ناشی از برداشت غلط در خصوص بحثاستقلال کشور است.

وی خاطرنشان کرد: ما در انقلاب جریانی داشتیم که مخالف انقلاب اسلامی و حرکت امام و تشکیل حکومت به اسم اسلام در زمان غیبت امام زمان بود و لذا نه در مبارزات انقلابی شرکت می‌کردند و چه بسا این مبارزات را نفی می‌کردند کار علمی خود را می‌کردند وشاگردانی را هم تربیت نمودند. متاسفانه جریانی که مکتب و مشرب امام خمینی و نگاه ایشان به حاکمیت دینی را قبول نداشت، با انقلاب یا فاصله می‌گرفت و یا رفته‌رفته علاقه‌مند شدند که سر سفره انقلاب بنشینند و این سفره را از درون خالی کنند و بپوکانند.

حضرتی با بیان اینکه مجلس خبرگان جزو ارکان انقلاب اسلامی است، گفت: چه دلیلی دارد که در مجلس خبرگان حتما نمایندگان روحانی باشند. چه کسی گفته نمایندگان مجلس خبرگان حتما باید مردم باشند؟ آیا زنان نمی‌توانند خبره جامعه ما باشند؟ چه کسی گفته نیازهای حکومت فقط فقه است؟ آیا ما به متخصص در حوزه بین‌المللی نیاز نداریم و آیا متبحر در حوزه بین‌الملل خبره و نخبه جامعه ما نیست.

حضرتی در ادامه سخنان خود با اشاره به سخنان عباس سلیمی نمین مبنی بر اینکه سه رییس جمهور قبلی کشور در مواردی نسبت به قانون زیاده‌خواهی‌هایی داشتند گفت: در سه رییس جمهور قبلی کشور غیر از یک نفر هیچ کدامشان زیاده‌خواه نبودند که سلیمی نمین در این لحظه با خنده گفت: غیر از احمدی‌نژاد نسبت به قانون زیاده خواهی نمی کردند و فقط احمدی‌نژاد زیاده‌خواهی داشت.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد اضافه کرد: آقای خاتمی در دوران رییس جمهوری خود لایحه‌ای را به مجلس دادند که براساس آن اگر گره‌ای در کار رییس جمهور و اختیارات او ایجاد شد آن مشکل و گره از طریق قانون حل شود؛ ایشان مسیر قانونی را طی کرد و اگر چه این لایحه از طریق شورای نگهبان رد شد اما با توجه به اینکه ایشان یک مسیر قانونی را پیگیری کردند نمی‌توان عنوان زیاده خواهی در مقابل قانون را برای آن گذاشت.

وی با اشاره به سخنان عباس سلیمی نمین مبنی بر اینکه آقای هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری با تلاش برای تمدید دوران ریاست جمهوری خود در صدد زیاده‌خواهی در برابر قانون برآمده بود گفت: این که یک فردی مقاله‌ای را در روزنامه اطلاعات به چاپ برساند و بگوید با توجه به تجارت ارزنده آقای هاشمی پیشنهاد می‌کنیم ریاست جمهوری ایشان تمدید شود ربطی به رییس جمهور وقت ندارد و خود من تاکنون مطلبی در این باره از شخص آقای هاشمی رفسنجانی نشنیده‌ام.

حضرتی گفت: اما آقای احمدی نژاد به عنوان یک پدیده در خصوص زیاده‌خواهی قابل بررسی است و البته ایشان از طرف اصولگرایان حمایت می‌شد و امروز آنها نباید بگویند که ما حامی احمدی‌نژاد نبودیم.

اصلاح‌طلبان به دوران خاتمی افتخار می‌کنند اما اصولگرایان به احمدی‌نژاد نه
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: ما اصلاح‌طلبان به دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی افتخار می‌کنیم چرا که هیچ‌گاه در تاریخ انقلاب رشداقتصادی ۵/۸ درصدی را تجربه نکرده بودیم اما در آن دوران تجربه کردیم و فضای نسبتا آزادی از لحاظ سیاسی در جامعه وجودداشت چرا که کار به کاردان سپرده شده بود اما اصولگرایان به دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد افتخار نمی‌کنند.

وی افزود: آقای حسن روحانی که امروز بسیاری از نخبگان کشور را در دولت جمع کرده می‌گوید با این روند انشاء‌الله در چهارسال دوم به رشد اقتصادی ۶ درصد برسیم خوب است و اصلا نامی از رشد ۵/۸ درصدی آورده نمی‌شود اما در دوران آقای خاتمی این رشد را تجربه کردیم.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبانی که من جزوی از آنها هستم معتقد به نظام، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند، گفت: باید عملکرد خود را طول سال‌های انقلاب بررسی کرده و ببینیم چگونه می‌شود که آقای احمدی‌نژاد با چندسال سابقه شهرداری به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری تایید می‌شود اما آقای سعیدکیا با ۲۷ سال سابقه وزارت تایید نمی‌شود.

حضرتی با بیان اینکه تقسیم مسوولیت و اختیارات در کشور ما مشکلاتی راایجاد کرده گفت: شرایط دوران احمدی نژاد وعملکرد او به گونه‌ای بود مثل اینکه چند زلزله ۸ ریشتری در کشور ما آمده و آقای روحانی فعلا چادرهای موقتی برپا کرده است چراکه اصلا همه چیز به هم خورده بود. بهتر است نگاهی به عقب داشته باشیم وحتی ساختارهای قانون اساسی را مورد بررسی قرار دهیم.

منتقدان هرکاری برای تضعیف مذاکرات انجام داده‌اند
مدیر مسوول روزنامه اعتماد در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان دانشگاه مفید مبنی بر اینکه آیا در مذاکرات هسته‌ای اخیر ایران با کشورهای ۱ + ۵ استقلال کشور خدشه دار نشده است؟ اظهار کرد: در این مذاکرات به استقلال کشور خدشه وارد نشده و همچنان در اوج اقتدار هستیم؛ در دورانی که هم آقای جلیلی مسوولیت مذاکرات را برعهده داشت عملکرد ایشان را نفی نمی کردیم چرا که از طرفی هم جرات نفی ایشان را نداشتیم چون روزنامه ما را توقیف می‌کردند و از طرفی هم ایشان را نماینده کشورمان می‌دانستیم.

وی افزود: اما امروز جای تعجب است با وجود اینکه مقام رهبری بارها مذاکره‌کنندگان را تایید کردند عده‌ای از افراد کاری نبوده که در تضعیف کار مذاکره کنندگان انجام نداده باشند.

مدیر مسوول روزنامه اعتماد افزود: تیم مذاکره کننده ما تلاش می‌کند از بن‌بست‌های موجود خارج شویم و البته درست است که اگر دنیا حرف حق ما را نپذیرد هر شرایطی را تحمل می کنیم اما تا جایی که امکان دارد باید تلاش کرد.

حضرتی در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان حاضر در مراسم در رابطه با سخنانش مبنی بر اینکه چه کسی گفته نمایندگان مجلس خبرگان فقط باید روحانی باشند گفت: ما در کشور متخصصین قوی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد داریم اما امروز بسیاری از نمایندگان مجلس خبرگان در مسایل اقتصادی و یا بین‌الملل صاحب نظر نیستند؛ برای مثال یک خبرنگار فکستنی از دور خارج شده‌ای تماسی با یک عضو شورای نگهبان گرفته و در خصوص بحثخوانندگی زنان می‌پرسد واو هم می‌گوید من علاوه بر این که عضو شورای نگهبان هستم عضو جامعه مدرسین نیز هستم. خود من وقتی از طرف رسانه‌های خارجی تماس می‌گیرند و درخواست مصاحبه دارند اعلام می‌کنم که برنامه برای مصاحبه با رسانه‌های خارجی ندارم.

موانع اجرای قانون اساسی باید برطرف شود
حضرتی در بخش پایانی سخنان خود در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان حاضر در مراسم مبنی بر اینکه چرا از نظر شما باید ساختار قانون اساسی بررسی شود گفت: این که قانون اساسی جمهوری اسلامی جزو مترقی ترین قانون اساسی در جهان است شکی نیست اما در حوزه اجرا برای اینکه این قانون روز به روز پویاتر باشد باید موانعی که در آن وجود دارد برطرف شود.
وی در پایان گفت: در مکتب امام خمینی(ره) همه آزادند که حرف خود را بزنند اما اگر فردی دست به اسلحه برد بحثدیگری است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز