خبرگزاری کار ایران

معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف:

ما همه امروز دین خود را مدیون امامزادگان هستیم

کد خبر : ۱۸۵۳۸۶

این فضاها با فطرت انسان، هم‌سو و هماهنگ است و قطعاً اجرای برنامه تلویزیونی آن هم قبل از افطار و در جوار این امامزاده واجب التعظیم، حرکتی معنوی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه امروز اگر ما شیعه هستیم و روزه می‌گیریم، افزود: همه این‌ها را مدیون امامزادگان هستیم.

به گزارش ایلنا از همدان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی دیروز با شرکت در برنامه زنده ضیافت الهی سیمای مرکز همدان در جوار آستان مقدس امامزاده عبدا…(ع) همدان، با اشاره به کار زیبای اجرای برنامه زنده در جوار امامزاده عبدا…(ع) همدان، اظهار داشت: این کار باعثارتباط دلهای مردم با اماکن متبرکه شده است.

وی در عین حال افزود: به طور حتم این حرکت، کاری برخواسته از جان و دل است.

حجت الاسلام و المسلمین شرفخانی با اشاره به سختی‌های رسالت حضرت نبی اکرم(ص) و رنج‌هایی که ایشان در راه خدا‌شناس کردم مردم کشید، اظهار داشت: رسول خدا از مردم در برابر این کار‌ها اجری جز محبت اهل بیت(ع) تقاضا نکرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به آیات سوره شوری مبنی بر اینکه پیامبر گرامی اسلام فقط و فقط محبت اهل بیت را اجر رسالت خود دانسته است، افزود: هنگامی که کلمه «الا» به کار می‌رود مفهومش این است که فقط و فقط همین موضوع مورد نظر است و نه چیز دیگری.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی ادامه داد: در جای دیگری از قرآن خداوند متعال به پیامبر گرامی اسلام(ص) امر می‌‌کند که بگو اجر رسالت من چیزی جز قرار گرفتن در راه خداوند متعال نیست.

وی اظهار داشت: با کنار هم قرار دادن این دو آیه که یک جا اجر رسالت رسول ا…(ص) را «مودت فی القربی» می‌داند و یک جا قرار گیری در راه خداوند متعال، به این نتیجه می‌رسیم که اگر انسان می‌خواهد بنده خداوند باشد و در راه خدا قدم بردارد راهی جز محبت و اطاعت از اهل بیت وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در واقع مسیر و راه خداوند متعال و راه بندگی و قرار گرفتن در این مسیر‌‌ همان «مودت فی القربی» است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه پاسخ ما برای این پرسش که چرا به زیارت امامزادگان می‌رویم همین ۲ آیه است، افزود: امام صادق(ع) در حدیثی می‌فرماید که مفهوم «مودت فی القربی» اطاعت ما در مسیر خداوند متعال است.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی افزود: در حدیثامام صادق(ع) تکریم اولاد ایشان نیز به «مودت فی القربی» تعبیر شده است.

وی اظهار داشت: «مودت فی القربی» مفهومش است که اطاعت اهل بیت در کنار تکریم خاندان ایشان معنی می‌دهد.

حجت الاسلام شرفخانی در بخش دیگری از سخنانش افزود: نکته اصلی این است که اگر ما می‌گوییم به زیارت امامزادگان برویم و توسل می‌جوییم، نه به این معنی است که ایشان خود حاجات ما را برآورده می‌نمایند، بلکه ایشان به عنوان واسطه فیض عمل می‌کنند.

وی اضافه کرد: خداوند متعال ریسمانی را برای ما آماده کرده است که ما اگر به این ریسمان چنگ بزنیم قطعاً در انتهای آن یاد خداوند و وحدانیت خدا قرار دارد.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی تصریح کرد: قطعا هر کس در امامزادگان حضور پیدا کند در ذهن او وحدانیت خدا و یاد خداوند متعال است که متجلی می‌‌شود.

ایشان افزود: اگر ما امروز در کنار این امامزادگان بزرگوار نشسته‌ایم به خاطر آن است که این بزرگواران مارا به خدوند متعال وصل می‌‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سارمان اوقاف و امور خیریه کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در استان همدان اظهار داشت: مقام معظم رهبری در حضور خود در استان همدان به زیارت امامزاده عبدا…(ع) همدان و امامزاده محسن رفته و این جزء سیره عملی ایشان است که در سفرهای استانی به زیارت امامزادگان اهتمام ویژه‌ای می‌ورزند.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی اظهار داشت: اگر ما امروز شیعه هستیم و اگر بر سر سفره قرآن نشسته‌ایم و روزه می‌گیریم و اکر امروز محب خاندان اهل بیت عصمت و طهارت هستیم، همه این‌ها را مدیون این امامزادگان بزرگوار هستیم؛ چرا که این‌ها بودند که وارد ایران شدند و تشیع و محبت اهل بیت را در دلهای پدران و مادران ما نهادینه کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه با اشاره به قطب فرهنگی کردن بقاع متبرکه اظهار داشت: طرح جامعی در این زمینه وجود دارد و به عنوان چشم انداز قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه مطرح است.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی با تشریخ این طرح اظهار داشت: در این برنامه بحث‌های سخت افزاری از قبیل عمران و آبادانی بقاع متبرکه و نیز بخش‌های نرم افزاری مانند ایجاد کتابخانه‌ها و نیز فعالیت در گستره فضای مجازی گنجانده شده است.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت مناسبت‌ها و ایام برای تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی افزود: در این راستا طرح‌های ویژه‌ای در طول سال به انجام می‌رسد که طرح آرامش بهاری در ایام نوروز و نیز طرح سوگواره یاس نبوی(ص) در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و طرح نشاط معنوی از جمله آن‌ها است.

حجت السلام والمسلمین شرفخانی طرح ضیافت الهی را نیز از جمله طرح‌های دانست که در ماه مبارک رمضان به اجرا در می‌آید.

وی همه این طرح‌ها را در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی دانسته و افزود: در ۵ سال پیش که طرح ضیافت الهی به اجرا در آمد در کمتر از ۸۰۰ امامزاده کشور مراسم ترتیل خوانی و جزء خوانی برگزار می‌‌شد، ولی امسال در در بیش از ۱۸۰۰ امامزاده این مراسم به اجرا در می‌آید.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازنان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به جلسات تفسیر در بقاع متبرکه اظهار داشت: این جلسات بعضاً با حضور نماینده محترم ولی فقیه در آن استان و امام جمعه آن شهر برگزار می‌‌شود.

وی با اشاره به اعزام حدود ۴ هزار نفر مبلغ برای طرح ضیافت الهی عنوان کرد: برنامه مناجات خوانی طرحی است که از امسال در حدود ۴۰۰ امامزاده در سطح کشور برگزار شده و در آن به قرائت دعای ابو حمزه ثمالی و دعای افتتاح پرداخته می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی در عین حال افزود: سعی و تلاش ما این بوده است که بتوانیم از این ظرفیت برای ارتقاء سطح معرفتی و معارفی مردم بزرگوار ایران اسلامی استفاده کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه کشور در پایان سخنان خود با اشاره به برپایی خیمه‌های معرفت در بقاع متبرکه این حرکت را بسیار خوب ارزیابی نموده و اظهار داشت: در این خیمه‌ها با وجود روحانیون به سوالات شرعی و دیگر مسایل مردم پاسخ گفته می‌شود که با اسقبال خوب ایشان مواجه شده است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز