خبرگزاری کار ایران

نهاوندیان مطرح کرد:

پدیده‌ای به نام بخش عمومی غیردولتی در اقتصاد ایران شکل گرفته است

asdasd
کد خبر : ۱۱۱۲۲۲

در شرایط ویژه اقتصادی که کشور در آن قرار دارد، نگاه دولت تدبیر و امید این است که از تنگی‌ها و تنگ‌نظری‌های گروهی و جناحی فراتر برود و از همه ظرفیت‌ها در جهت گسترش مناسبات با دیگر کشورها استفاده کند.

رییس دفتر رییس‌جمهور گفت: دلسوزان اقتصاد کشور طی سال‌های گذشته معتقد بودند که باید در اقتصاد ایران صندوق توسعه ملی شکل بگیرد و بالاخره در سالهای اخیر با توانمندی شکل گرفت و امیدواریم تلاش‌های گذشته در این سازمان در دولت تدبیر و امید پر و بال بیشتری پیدا کند.

به گزارش ایلنا، محمد نهاوندیان در مراسم تودیع محمدرضا فرزین و معارفه سیدصفدر حسینی به عنوان روسای قدیم و جدید هیأت عامل صندوق توسعه ملی، ضمن ابراز خرسندی از آغاز فصلی جدید در حرکت پویای این نهاد، تغییر در مدیریت‌ها را یک فرصت ارزشمند برای تصحیح مسیر و آموختن تجربه‌ها ارزیابی کرد و افزود: فلسفه تشکیل صندوق توسعه ملی تبدیل سرمایه به سرمایه بوده است به این معنا که تبدیل سرمایه زیرزمینی به سرمایه رو زمینی و نیز تبدیل سرمایه نفتی به سرمایه مولد انجام شد.

وی با بیان اینکه " اتفاقی که امروز در بازار جهانی انرژی در حال وقوع است که برخی از محققان از آن به عنوان شوک جدید انرژی یاد می‌کنند، کلا در حال ایجاد تفاوت شکل طرف تقاضا و طرف عرضه در بازار جهانی است "، گفت: ما هرچه سریعتر باید منابع انرژی فسیلی بویژه نفت را تبدیل به سرمایه‌های دیگر کنیم.

رییس دفتر رییس‌جمهور با بیان اینکه " ایجاد فرصت شغلی برای کشور ما دارای اهمیت ویژه‌ای است "، اظهار کرد: حتما باید اتکاء اقتصاد ملی و بودجه دولت به درآمد نفت را کم کنیم.

نهاوندیان با اشاره به اینکه " هشت سال گذشته درآمد نفتی کشور بی‌نظیر بوده است "، این سوال را مطرح کرد که " وقتی درآمد نفتی ما زیاد می‌شود آیا اتکا ما به نفت کم می‌شود یا زیاد و شاخص این است که آیا ما در دو مسیر اصلاح ساختار بودجه و اقتصاد ملی حرکت کرده‌ایم یا خیر؟ " و در ادامه گفت: اقتصاددانان و ملت ایران همچون گذشته عملکرد دولت تدبیر و امید را نیز در آینده ارزیابی خواهند کرد که آیا این دولت در مسیرهای اساسی اقتصاد ایران گامی برداشته و در این رابطه موفق بوده است.

وی ملت ایران را ملتی قدرشناس توصیف کرد و گفت: هرکس به این ملت، خدمت کند، نامش درخشان خواهد ماند و هیچ خدمتی از دیده ملت ایران نادیده نمی‌ماند.

رییس دفتر رییس‌جمهور رویکرد صادراتی را از نکات مهم مدون در قانون دانست و تصریح کرد: زمانی که درآمد ارزی وجود داشته باشد، ارز قابل برگشت است. این هدفی متفاوت و فراتر از هدف قبلی است یعنی قانونگذار می‌خواست این پیام را بدهد که صندوق توسعه ملی دریچه‌ای است به سوی بنگاه‌های بین‌المللی، کسی می‌تواند از این صندوق تسهیلات بگیرد که بتواند کالا یا خدمتی به دنیا بفروشد که دسترسی به ارز داشته باشد.

نهاوندیان با اشاره به توانمندسازی بخش خصوصی به عنوان یکی دیگر از اهداف مهم صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: از ابتدا مطرح شد که منابع این صندوق به بخش خصوصی و تعاونی اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه " با کمال تأسف پدیده‌ای به نام بخش عمومی غیردولتی در اقتصاد ایران شکل گرفت "، گفت: در مورد صندوق توسعه ملی قانونگذار اصرار داشت که باید به بخش خصوصی واگذار شود.

رییس دفتر رییس‌جمهور ادامه داد: تا زمانی که مدیریت تحت امر دولت باشد، افزایش کارآیی را که در مدیریت خصوصی جستجو می‌کردیم تحقق نخواهد یافت. اگر می‌خواهیم برای بهره‌وری بهتر منابعی تخصیص دهیم حتماً باید نسبت به این مالکیت و مدیریت غیر دولتی حساس باشیم. برای بدست آوردن موفقیت و کارآمدی بخش خصوصی و ایجاد رقابت در عرصه بازارهای بین‌المللی باید در کشور فرصت آزمون، تربیت و برنده شدن به بخش خصوصی کارآمد را بدهیم تا بتواند در عرصه بین‌المللی موفق و سرآمد باشد.

نهاوندیان افزود: صندوق توسعه ملی ایجاد یک نهاد در میانه یک فضای مدیریت دولتی در اقتصاد ایران - که بر پایه فروش نفت و وارد شدن ارز آن به خزانه استوار بود - بوده است و مقاومت در مقابل نگاهی در دولت بود که این منابع باید در جای دیگری که لازم است استفاده شود، اما نیت قانونگذار این بود که این لازم با لازمه دیگر فرق دارد و هرکس در صندوق توسعه ملی عهده‌دار مسئولیت شود باید از این فلسفه پاسداری کند.

وی با اشاره به نامگذاری دهه چهارم انقلاب اسلامی به نام دهه پیشرفت و عدالت از سوی مقام معظم رهبری گفت: این صندوق هم صندوق توسعه ملی است و این توسعه بدون توجه به عدالت نیست. باید در جایی که برای پیشرفت تصمیم می‌گیریم ساز و کار عدالت را نیز تعبیه کنیم.

نهاوندبان به عنوان نمونه تاکید کرد: در جایی که سیاست‌های پولی و اعتباری وضع می‌کنیم باید مانع از ایجاد بی‌عدالتی شویم نه اینکه در سیاست‌های پولی ارزی و مالیاتی طوری تصمیم بگیریم که شاهد ایجاد تفاوت اقشار در جامعه شویم و بعد بخواهیم احسان کنیم؛ چراکه احسان وظیفه دولت نیست، بلکه وظیفه دولت ایجاد عدالت است.

رییس دفتر رییس‌جمهور همچنین تصریح کرد: صندوق توسعه ملی یکی از مهمترین منابع تخصیصی تسهیلات خواهد شد و ما باید فهم درستی از توزیع عدالت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه " فشار بر صندوق توسعه ملی در گذشته وجود داشته و در آینده هم وجود خواهد داشت "، گفت: نباید از صندوق توسعه ملی برای تخصیص‌های ریالی استفاده شود. وظیفه کارشناسان این است که بیماری هلندی را بشناسند، تجارت جهانی را بدانند و آن را برای مردم و مسئولان تبیین کنند.

نهاوندیان با اشاره به میزان تورم موجود در کشور اظهار کرد: اینکه ما در یک دوره پردرآمد، تورم ۴۰ درصدی داشته باشیم، آیا قابل پیش‌بینی نبود؟ لازم است به دور از حاشیه‌ها تفکیک کنیم که نقش هریک از عوامل در ایجاد چنین وضعیتی چه بوده است.

رییس دفتر رییس‌جمهور گفت: در شرایط ویژه اقتصادی که کشور در آن قرار دارد، نگاه دولت تدبیر و امید این است که از تنگی‌ها و تنگ‌نظری‌های گروهی و جناحی فراتر برود و از همه ظرفیت‌ها در جهت گسترش مناسبات با دیگر کشورها استفاده کند.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های و زحمات محمدرضا فرزین و اعضای هیأت عامل صندوق توسعه ملی، برای سیدصفدر حسینی در این سمت آرزوی توفیق کرد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز