خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه:

اخراج‌ها و آمد و شدها در هیات حاکمه ترامپ تازگی ندارد/ حضور مستشاری ایران برای مبارزه با تروریسم و به درخواست دولت سوریه بود

asdasd
کد خبر : ۶۰۴۲۴۲

سخنگوی وزارت خارجه گفت:ب حث حضور مستشاری ایران در جهت مبارزه با تروریسم و بنا به درخواست رسمی دولت سوریه از ما برای کمک به مبارزه با تروریسم و بازگشت آرامش بوده است. همانطور که از روسیه هم همین درخواست شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، بهرام قاسمی در آخرین نشست خبری سال ۹۶، ضمن تشکر از رسانه‌ها برای رساندن صدای اقدامات دیپلماتیک به مردم در پاسخ به سوالی درباره برکناری وزیر امور خارجه آمریکا و اینکه گفته شده اختلاف بر سر برجام یکی از دلایل این برکناری بوده است و اقدامات آتی وزارت خارجه در این باره گفت: این تغییرات و تحولات و اخراج‌ها و آمد و شدها در هیات حاکمه ترامپ تازگی ندارد.

سیاست‌های کلان را رصد می‌کنیم

وی افزود: ما شاهد این تغییرات مکرر بودیم و تقریبا همه جهان شاهد این تغییرات هستند. این موضوع داخلی آمریکا است و آنچه برای ما مهم است سیاست‌ها و رویکردهای آمریکا در مسائل جهانی و جمهوری اسلامی است و ما این سیاست‌های کلان را رصد می‌کنیم و در قبال آن مواضع خود را اتخاذ می‌کنیم.

هرگونه تلاش برای کمک به تثبیت صلح و امنیت جهانی مورد استقبال ماست/ به سیاست‌های آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال مذاکره آمریکا و کره شمالی و اینکه گفته می‌شود این برای فشار به برجام است؟ اظهار داشت: من درخصوص ارتباط موضوع با برجام صحبت نمی‌کنم. بحث طولانی است ولی آنچه مطرح است گفت‌وگو بین کره شمالی و آمریکا و هر گونه تلاش برای کمک به تثبیت صلح و امنیت جهانی مورد استقبال ماست، ولی در کنار آن می‌توانم اذعان کنم در عمل و تجربه دیده شده که خیلی به سیاست‌ها و رویکرد‌های آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد و آمریکا قابل اعتماد نیست ولی گام‌هایی که در جهت صلح باشد مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران است.

موضوعات رایزنی ظریف در اجلاس چهارجانبه باکو

قاسمی در پاسخ به سوالی درباره سفر ظریف به باکو برای شرکت در اجلاس چهارجانبه و اینکه رئوس بحث‌هایی که قرار است مطرح شود، تصریح کرد: من فکر کنم ابتکار و اقدام جذاب و جالب و ثمربخش در کمک به همگرایی و نزدیکی ملت‌ها و دولت‌های منطقه، زمینه‌ساز تثبیت صلح و امینت منطقه است و امیدوارم این ابتکارات بتواند در سایر مناطق پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به وجود بیاید و بتوانیم در سایه تعامل و گفت‌وگو همزیستی مسالمت‌آمیز کنیم.

وی ادامه داد: مسائل منطقه، مبارزه با تروریسم و امنیت منطقه و افزایش همکاری‌های اقتصادی در جهت همگرایی کلان روح حاکم بر مذاکرات باکو است. در حاشیه این اجلاس فرصت کافی برای مذاکره دوجانبه در خصوص مذاکرات هم وجود دارد.

ایرانیان در همه جا نقش مثبت خود را ایفا می‌کنند

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان درباره حملات ترامپ به برجام در جمع تفنگداران آمریکایی و تغییرات دولت و رادیکال شدن آمریکا خاطرنشان کرد: من تحلیل نمی‌کنم ولی فکر می‌کنم ترامپ با دقت لازم صحبت نکرد. منظور او حضور ایران است. این حضور در همه جهان است چون ایران و ایرانیان به عنوان یک تمدن کهن و تاریخی طولانی و آثاری که در همه جهان از گذشته داشته و دارد در همه جای جهان قابل‌مشاهده است، جامعه فرهیخته ایرانی وجود دارد و ایرانیان در همه جا نقش مثبت خود را ایفا می‌کنند.

جایگاه ایران در منطقه به عنوان کشوری با ثبات مشخص است

قاسمی با بیان اینکه جایگاه ایران در منطقه به عنوان کشوری با ثبات مشخص است، ابراز داشت: با بسیاری از کشورهای منطقه به دلایل سرزمینی و فرهنگی و ارزش‌های حاکم در میان این کشورها اشتراکات زیادی داریم و این حضور ذاتی و طبیعی و سازنده و کمک‌‌کننده صلح و امنیت منطقه است. هرگونه نگاه دیگری درباره این حضور انحرافی و منحط و ناشی از ناآگاهی و عدم شناخت از تاریخ ایران و سیاست خارجی این کشور است.

آماده‌سازی نشست سران در نشست وزرا در آستانه بررسی می‌شود

وی درباره ادامه سفر ظریف به آستانه و ادامه روند گفت‌وگو های آستانه و اختلاف نظر بین سه کشور تاثیرگذار در این نشست‌ها و حمله ترکیه به عفرین و اینکه چه نتیجه‌ای دارد، بیان کرد: ما در هر نشستی گامی به جلو برداشتیم و فلسفه‌ این نشست‌ها کاهش اختلاف سلیقه‌ها است. یکی از اساسی‌ترین مباحث اجلاس، مقدمه‌سازی و آماده‌سازی اجلاس سران است که در استانبول ترکیه قرار است، برگزار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در ماه می بین ایران، ترکیه و روسیه بازنگری و تفسیر وضعیت موجود را داریم و رایزنی‌هایی که باید در تحولات آتی و امروز سوریه دیده شود اما بحث مهم آماده‌سازی دیدار سران خواهد بود.

حضور مستشاری ایران برای مبارزه با تروریسم و به درخواست دولت سوریه بود 

قاسمی همچنین درخصوص شرایط سوریه و تحولات کشور و قدرت و نفوذ ایران یادآور شد: بحث حضور مستشاری ایران در جهت مبارزه با تروریسم و بنا به درخواست رسمی دولت سوریه از ما برای کمک به مبارزه با تروریسم و بازگشت آرامش بوده است. همانطور که از روسیه هم همین درخواست شد.

وی تاکید کرد: هدف مبارزه با تروریسم است و امیدواریم هرچه زودتر مسائل سوریه بتواند از طریق مذاکرات حل و فصل شود و امنیت به این کشور برگردد و ما شاهد منطقه‌ای آرام‌تر و باثبات‌تر باشیم.

واکنش به خبر دیدار نصرالله با ایران مقیم لبنان

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره ادعای یک رسانه عربی درباره دیدار برخی از ایرانیان مقیم لبنان با نصرالله عنوان کرد: من هم شنیدم و خبری بود که دبیرکل جنبش حزب‌‌‌الله دیداری را با ایرانیان مقیم داشتند. این خبر توسط بخش رسانه‌ای حزب‌‌الله تکذیب شده و من فکر می‌کنم به آن نخواهیم پرداخت چون تکذیب شده است. 

کارشکنی‌های امریکا را در کمیسیون مشترک برگزار می‌کنیم

قاسمی در مورد بیانیه دفتر سیاسی اتحادیه اروپا و نشست این هفته کمیسیون مشترک برجام و با توجه به تغییرات در دولت آمریکا گفت: کمیسیون مشترک سازوکاری بین ما و پنج به علاوه یک است و برگزار می‌شود و طبق سنت حسنه قبلی ما کارشکنی‌‌ها و بدعهدی‌های طرف مقابل به ویژه آمریکا را مطرح می‌کنیم و دنبال می‌کنیم تا ببینیم نتیجه کار چه خواهد شد. 

گفت‌وگوهای صریحی با وزیر امور خارجه فرانسه داشتیم

وی در مورد سفر پر حاشیه وزیر امور خارجه فرانسه به ایران و اینکه گفته شده لودریان درباره برنامه موشکی هشدارهایی داده و پاسخ ایران چه بوده است؟ اظهار داشت: سفر وزیر امور خارجه فرانسه را به تهران داشتیم. بر اساس جدول زمان‌‌‌بندی قبلی که در دستورکار دو کشور بود سفر خوبی بود. ما فرصت داشتیم در زمینه‌‌‌های مختلف گفت‌وگوهای صریحی داشته باشیم.

فکر کنم ابهامات طرف فرانسوی برطرف شده باشد

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: در مورد مسائل دوجانبه گفت‌‌‌وگوهای مبسوطی صورت گرفت به ویژه از حوزه اقتصاد. قرار شد این رایزنی‌‌‌ها و آمد و شدها با توجه به نقش ایران و فرانسه به عنوان دو کشور مهم در مسایل منطقه‌‌‌ای و جهانی همچون گذشته ادامه دهیم. ابهاماتی در برخی مسائل در طرف فرانسوی بود که فکر کنم برطرف شده است.

پاسخ‌های دقیقی به سوالات لودریان داده شد

قاسمی با بیان اینکه دیدارهای طولانی‌‌‌ای بین وزیر امور خارجه فرانسه و ریاست‌جمهوری بود و پاسخ‌های دقیقی به ابهامات داده شد، تصریح کرد: امیدوارم طرف فرانسوی با این پاسخ‌‌‌ها در محیطی با صراحت تمام با واقعیت‌‌‌های جمهوری اسلامی ایران و مجموعه منطقه و چگونگی کمک به توسعه اقداماتی که می‌تواند در مبارزه با تروریسم و بی‌‌ثباتی منطقه منجر شود، آشنا شده باشد.

ایران به فرانسه چه گفت؟

وی افزود: ما نگرانی‌های خود را از رفتار آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در ارسال و صدور تسلیحات پیشرفته به منطقه و تقویت انبارهای سلاح و استفاده علیه یمن و ایجاد بی‌‌ثباتی در منطقه با این سلاح‌ها مطرح کردیم. فکر می‌کنم مذاکرات صریح بود و تصورم این است که این مذاکرات سازنده‌ای باشد و امیدوارم طرف فرانسوی با شنیده و داشته‌هایی که در تهران پیدا کرد، با واقع‌بینی بیشتری درباره مسائل منطقه در آینده اظهارنظر کند و کمک کند به سایر کشورهای اروپایی که اقدامات خود را تنظیم کنند. 

ظریف مدت‌هاست طرح گفت‌‌وگوی منطقه‌‌ای را مطرح کرده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد اظهارات ظریف در پاکستان و اینکه گفته است ایران در صورت تجاوز به عربستان اولین کشوری است که کمک خواهد کرد و اینکه آن را تحولی در روابط ایران و عربستان خوانده‌‌اند و تلاش پاکستان برای حل معضلات بین دو کشور خاطرنشان کرد: ما مجموعه‌ای از مشکلات و مسائل در محیط پیرامونی و منطقه را همواره مورد بررسی قرار می‌دهیم. آقای ظریف مدت‌هاست طرح گفت‌‌وگوی منطقه‌‌ای را مطرح کرده و ارائه کرده است. 

سرنوشت کشورهای همسایه و منطقه به هم گره خورده است

قاسمی با بیان اینکه تصور می‌کنیم امنیت توسط یک کشور به تنهایی نمی‌تواند تامین شود، ابراز داشت: سرنوشت کشورهای همسایه و منطقه به هم گره خورده است و برای ایجاد آرامش و ثابت نیاز به حرکت جمعی داریم بنابراین همواره موضع‌گیری ما شفاف بوده و آماده هستیم برای امنیت منطقه هر کمکی هست، بکنیم. 

هنوز برخی از کشورهای منطقه در پی همکاری منطقه‌ای نیستند

وی با بیان اینکه البته این رفتار و سیاست قطعا به تنهایی نمی‌تواند مثمرثمر باشد و نیاز به طرف‌‌های مقابل دارد و باید دیگران هم احساس مسئولیت کنند، عنوان کرد: متاسفانه ما هنوز در منطقه با کشورهایی مواجه هستیم که نهایتا علائم لازم را برای ادامه و ایجاد و آغاز چنین سیاستی ندیدیم. ما امیدواریم کشورهای منطقه به سهم خود برای کمک به زندگی مسالمت‌‌‌آمیز میان مردم منطقه کمک کنند و امنیت همه کشورهای منطقه ایجاد می‌شود.

نباید برخی کشورهای منطقه در پی خرید امنیت از خارج از منطقه باشند

این مقام عالی‌رتبه وزارت امور خارجه ادامه داد: نباید برخی کشورهای منطقه در پی خرید امنیت از خارج از منطقه باشند و تجربه نشان داده ورود کشورهای فرامنطقه‌‌‌ای به منطقه نه تنها ثبات‌‌‌ساز نیست بلکه تشنج و بی‌‌ثباتی و گسترش افراط‌‌‌گرایی را به همراه خواهد داشت 

قاسمی تاکید کرد: ما در پاکستان دزًباره همه مسائل منطقه گفت‌وگو داشتیم. 

امیدواریم تعرض به سفارت ایران حادثه آخر باشد مگرنه در رویکردمان تجدیدنظر می‌کنیم 

وی در مورد اقدامات وزارت امور خارجه در مقابل حمله به سفارت ایران در لندن گفت: درخصوص این اتفاق ناخوشایند موضع‌‌‌گیری شده و در رسانه‌ها منتشر شده است. در تهران و لندن اعتراضات لازم و شدیدی انجام دادیم و هشدارهای لازم را درخصوص تامین امنیت اماکن دیپلماتیک و پرسنل ایرانی و در این کشور منعکس کردیم. قابل قبول نبود و ناپسند بود که توسط افراد کم‌‌شماری تعرض به سفارت صورت گرفت و توانستند داخل سفارت بروند و بعد از ورود پلیس متوقف شد و بعد از دو، سه ساعت تمام شد ولی درخواست ما از دولت انگلیس باقی است. امیداریم این حادثه آخر باشد و شاهد حادثه دیگری نباشیم و گرنه باید در رویکرد خودمان باید تجدیدنظرهایی داشته باشیم. 

واکنش قاسمی به ورود چند نفر به ساختمان سفارت ایران در بن

سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد ورود چند نفر به ساختمان سفارت ایران در بن اظهار داشت: خبر را تایید می‌کنم. ما بعد از تغییر پایتخت از بن به برلین و تغییر سفارت، ساختمان باقی است و استفاده خاصی نمی‌شود. تعدادی به این ساختمان خالی ورود کرده و اتراق کردند. به محض اطلاع از این موضوع نمایندگی‌های ما در آلمان ورود کردند و با پلیس و مقامات شهرداری وارد مذاکره شدند و عکس‌العمل‌های مناسب و لازم صورت پذیرفت.

قاسمی اضافه کرد: امیدواریم براساس تفاهم‌های که انجام شده و قول‌‌هایی که داده شده این مسائله فیصله پیدا کند. ساختمان در ملکیت جمهوری اسلامی است و اگرچه شاید مصونیت سیاسی نداشته یاشد ولی در ملکیت دولت ایران است ولی مشکل اساسی نیست و به زودی حل خواهد شد. 

بویینگ را طرف مقابل خود می‌دانیم 

وی در مورد رای یکی از قضات دادگاه‌های فدرال آمریکا در افشای قرارداد بوئینگ و پرداخت برخی خسارت‌ها به خانواده‌های یهودی و واکنش وزارت امور خارجه در این باره تصریح کرد: یک قرارداد با بوئینگ است و این شرکت به ما متعهد است و ما طرف خود را در این معاملات بوئینگ می‌دانیم. هرچه بین بوئینگ و دیگر نهادها در داخل آمریکا باشد بحث داخلی آمریکا است و کاری نداریم ولی بوئینگ متعهد به اجرای قرارداد خودش است و دولت آمریکا طبق ماده ۲۲ برجام موظف است در کمک به تسهیل فروش هواپیمای مسافربری به ایران تسهیلات را فراهم کند و چیزی که مهم است رویکرد کلان و اجرای تعهدات آمریکا و بوئینگ است. 

 باید با کشورهای همسایه تبادلات را در همه حوره‌ها افزایش دهیم 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در مورد سفر اسحاق جهانگیری به عراق در صدر هیات سیاسی و اقتصادی و اینکه قرار شده اقداماتی برای گسترش راهبرد دو کشور انجام بگیرد، خاطرنشان کرد: این سفر، یکی از سفرهای سطح بالای جمهوری اسلامی ایران به عراق در راس هیاتی بلندپایه بود. با مقدماتی که از قبل فراهم شده بود، وضعیت روابط یا توجه به طول مرزها و روابط همسایگی بسیار پر اهمیت است.

قاسمی با بیان اینکه در حوزه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی و دیگر حوزه‌‌های موجود در زمینه همکاری‌های مشترک بحث‌های زیادی داشتیم، ابراز داشت: دیدارهای خوب و متنوعی با مقام‌های مختلف عراق صورت گرفت و تفاهم‌‌هایی در آینده انجام شد و با توانمندی و پیگیری‌های دو کشور امیدواریم بتوانیم در شان ظرفیت‌‌های دو کشور سطح همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق را افزایش بدهیم. ما باید با کشورهای همسایه تبادلات را در همه حوره‌ها افزایش دهیم و به پیوند موسسات و بنگاه‌های ومردم دو کشور کمک کنیم.

وی درباره  نگاه ایران نسبت به روابط با اقلیم کردستان  گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده پروازها به  شرایط عادی برمی‌گردد و مرزها هم که باز بود و فکر کنم شرایط عادی بین ایران و اقلیم وجود دارد و امیدواریم شاهد عراق یکپارچه و متحد و همگون باشیم که بتواند در مسیر تمامیت ارضی و صلح و ثبات در منطقه کمک کند و انتخابات پیش رو هم انجام شود و آنچه مردم عراق می‌پسندند به عنوان دولت کارش را آغاز کند.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات بعیدی نژاد سفیر ایراد در لندن که در مصاحبه‌ای گفته بود ایران قرار است درباره عدم اجرای تعهدات آمریکا در برجام به آژانس طرح دعوی کند، گفت: من اطلاع خاصی ندارم ولی ما مواضع خود را به طور مکرر و در مواقع مورد نیاز چه در کمیسیون مشترک و آژانس منعکس می‌کنیم که عمدتا مربوط به بدعهدی‌های آمریکاست.

قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص  رفع موانع دستگاه‌های دیگر بر سر راه دستگاه دیپلماسی و رویکرد وزارت خارجه گفت: فکر نکنم چنین چیزی باشد در چارچوب نظام هماهنگی ها انجام می‌شود و ملاقات های سایز دستگاه های نظام هم با هماهنگی وزارت خارجه صورت می‌گیرد و ممکن است در برخی مواقع به دلایلی خبر رسانی در وزارت خارجه بنا به مصالحی کمتر باشد و در دیگر نهادها بیشتر باشد و شاید  این ذهنیت‌زا ایجاد کند که تفاوت آشکاری میان تعداد ملاقات‌ها هست. مدتی است معاونت منطقه‌ای در ساختار وزارت خارجه نداریم و یک معاون سیاسی داریم و مدیران کل دو جانبه در وزارت خارجه حضور دارند و که زیر نظر وزیر کار خود را می‌کنند و فعالیت و تلاش لازم وجود دارد و شاید بازتاب آن در این جلسات و دیگر جلسات می‌بینید.

قاسمی در مورد رابطه با انگلیس تاکید کرد: دولت انگلیس امروز دولت انگلیس ۱۳۳۲ و دولت ملی نیست. امپراطوری و قدرت در جهان امروز در وضعیت بسیار کوچک‌تری است و سیاست‌های امروز دولت انگلیس نمی‌تواند مشابه سیاست‌های آن روز باشد و جمهوری اسلامی ایران آن روز نیست و امروز قدرتمند و باصلابت است و آنقدر این بزرگی و ارزش‌های ایران نوین برجسته است که بی‌جهت عده‌ای دچار ترس و وحشت از ایران امروز هستند و ما قطعا با نگاهی تیزبین به عنوان دستگاه دیپلماسی سیاست عالی سایر کشورها را رصد می‌کنیم و اقدامات را تنظیم می‌کنیم و آنچه به آن افتخار می‌کنیم استقلالی است که دارد و بهای سنگینی است که مردم ایران برای این استقلال پرداخته است و رفتارهای قبلی دیگران مایه نگرانی نیست.

قاسمی در مورد حمله به سفارت ایران در اتریش و اینکه دولت اتریش اطلاعاتی  درباره گرایش‌های این فرد مهاجم داده یا خیر گفت: در تماس دائم و مستمر در تهران هستیم و دیروز هم سفیر اتریش در وزارت  خارجه بود. پلیس و دولت اتریش  با جدیت تمام در حال پیگیری است و اسناد و مدارکی را درباره فرد مهاجم پیدا کرده‌اند که اتریشی‌تبار است در برخی رسانه‌ها اظهاراتی گفته شده بود که هنوز مورد تایید بخش امنیتی دولت اتریش نیست.

سخنگوی وزارت خارجه گفت:‌ همکاری خوبی را دولت اتریش در این خصوص با ما داشته و فکر می‌کنم دیروز حتی سفیر ما از نگهبان یا سرباز نگهبانی که در مقابل اقامت گاه سفیر بود عیادت کرد و این سنبل اخلاق و فرهنگ ایرانی ماست که با توجه به اینکه ایشان در مقابل رزیدانس دچار جراحت شده بود سپاسگذاری به عمل آمد. منتظر اخبار بیشتر از دولت اتریش هستیم و آنها ما را در جریان خواهند گذاشت هم ما هم دولت اتریش پیگیر هستیم.

وی در خصوص اظهارت علاوی در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های بغداد که گفته بود اجازه نمی‌دهیم ایران در عراق دخالت کند و اینکه ایران اجازه برگزاری انتخابات در سال ۲۰۱۰ را نداده بود، گفت: نباید به برخی گفته‌ها اهمیت داد سیاست ما نسبت به عراق از ابتدا روشن بود ما در مورد دولت‌های منطقه و به ویژه عراق بعد از ۲۰۰۳ احترام گذاشتیم و همکاری خوبی داشتیم و در انتخابات آتی هم هر دولتی مورد حمایت مردم باشد، مورد احترام ماست. این سخت نادرستی است شاید سوءبرداشتی از برخی شنیده‌ها و اتفاقات از سوی او وجود دارد جمهوری اسلامی ایران مصر است در امور داخلی کشورها دخالت نکند و فکر می‌کنیم این سیاستی اساسی است که در امور داخلی دیگران نباید دخالت کرد و نه هرگز اجازه دخالت دیگران را در امور داخلی خود بدهیم و باید این سخنان را شدیدا رد کرد.

قاسمی در مورد رویداد تبریز ۲۰۱۸ که با حضور رئیس‌جمهور و وزاری گردشگری سایر کشورها و برنامه وزارت خارجه گفت : برنامه ۲۰۱۸ تبریز و انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام واقعه مهمی است و فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی و عزیزان در تبریز است. وزارت خارجه و شخص خود من از سال گذشته عضو ثابت کمیته برگزاری ۲۰۱۸ تبریز هستیم و به طور مکرر جلساتی تشکیل شده و کار در حد توان در آذربایجان شرقی به خوبی جلو می‌رود بیش از یک ماه پیش افتتاح ملی  ۲۰۱۸ در تبریز انجام شد.  قرار است افتتاحیه بین‌المللی هم در بهار آتی در تبریز داشته باشیم. این افتتاحیه در حال برنامه‌ریزی بعد از فروردین و روزهای ابتدایی اردبیهشت است. صحبت‌هایی هست که رئیس‌جمهور افتتاح کند و تعدادی از وزرای سایر کشورها به ویژه کشورهای حوزه تمدنی ایران و برخی سازمان‌های بین‌المللی و شخصیت‌های اروپایی دعوت خواهد شد. اگر نهایی شود اقدامات تمام می‌شود حتما یا ما یا سازمان‌های ذی ربط اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. باید تبریک گفت و واقعه مهمی است و امیدواریم فرصت خوبی برای افزایش توریسم در ایران و تبریز باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر ظریف به پاکستان و گسترش خط لوله نفت و اینکه وزارت نفت گفته پاکستان رغبتی به مشارکت در این پروژه ندارد، گفت: این بحث مهم دیرپایی است. همواره مطرح بوده و مشکلات خود را به دلایل اقتصادی و امنیتی داشته و نهایتا این موضوع در دستور کار دو کشور است و  وزارت خارجه با توجه به نقش اساسی در ایجاد مکانیزم‌های اقتصادی و فرهنگی تلاش خواهد کرد و فکر می‌کنم در یک اجماع ملی و همکاری و همفکری می‌تواند این موضوع پیشرفت‌های بیشتری داشته باشد مذاکراتی صورت گرفته و انشالله ادامه خواهد داشت و امید داریم این همکاری نقش مهمی در پیوند کشورهای منطقه داشته باشد.

قاسمی  در پاسخ به سوال ایلنا درباره حمله به سفارت ایران در اتریش و لندن و اینکه ایا این دو ارتباطی به هم دارند، گفت:  در مورد هویت مهاجم در اتریش اطلاعات دقیقی نیست و نمی‌توان موضوع مبهم و ناشناخته‌ای را با موضوعی که ماهیتش شناخته شده بود، ارتباط داد. باید دید این حمله فردی بوده یا گروهی و آیا مهاجم  از سلامت روحی برخوردار بوده یا نه.

وی در مورد جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس با معاونان سیاسی و اقتصادی وزارت خارجه هم گفت: آنچه در جلسه کمیسیون مجلس مطرح شد مسائل عمومی حوزه سیاست خارجی بود که دوستان در کمیسیون حاضر شدند. صبح زود و در جلسه‌ای طولانی مسائل مختلفی را مورد تبادل نظر قرار دادند و وزارت خارجه در مورد هر دو تهاجم حساسیت داشته ولی ماهیتا نوع تعرض متفاوت است و نتیجه‌گیری نهایی را به آینده و بعد از دریافت اطلاعات لازم موکول می‌کنیم.

قاسمی در مورد شکل حضور آمریکا در کمیسیون با توجه به حاکمیت ترامپ و آمد و شدهای این دولت و اینکه آیا این نشست معلق خواهد شد، گفت: همواره حاشیه‌هایی بوده اما اینکه کمیسیون به این دلیل برگزار نشود اطلاعی ندارم و اگر در چنین چیزی باشد در خبرها خواهیم دید.

وی در مورد سفر ماکرون به ایران گفت: زمان مشخصی تعیین نشده و هیچ ارتباطی بین سفر وزیر خارجه فرانسه و سفر آتی آقای رئیس‌جمهور نیست. سفر وزیر خارجه فرانسه سفری معمولی بود که بین ما و دیگر کشورها صورت می‌گیرد و شاید به دلیل برخی موضع‌گیری‌های فرانسه قبل از سفر حساسیت‌ها بیشتر شد اما همان‌گونه که گفتم این سفر در حوزه‌های متعدد و وسیع رایزنی‌هایی بین دو کشور داشت و روابط ادامه خواهد داشت و سعی در توسعه روابط دو جانبه داریم و رایزنی‌ها ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه درباره عملیات ترکیه در خاک سوریه و برخی گفته‌ها درباره عملیات مشترک ترکیه و آمریکا و تاثیر بر اجلاس استانبول گفت: نشست‌ها و اجلاس‌ها برای بررسی این موضوعات و تبادل نظر و یافتن راهکارهای مشابه و مورد توافق هر سه کشوری است که با هم روند آستانه را تا امروز به عنوان تنها روند فعال در بحث سوریه ادامه دادند. حضور دیگریبدون خواست دولت سوریه اقدامی نادرست است که نتایج نامطلوبی برای مردم سوریه و این کشور دارد و نمی‌تواند موجب امنیت بیشتر و ثبات و صلح و آرامش در سوریه شود و باید حتما دیگران به این موضوع توجه داشته باشند. چون حضور خودخواسته دیگران در سوریه می‌تواند به تعارضات جدی و جدید و افزایش افراط گرایی منجر شود و موضوع مهمی است که می‌تواند در اجلاس وزاری خارجه در آستانه مورد رایزنی قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد  شکایت بی بی سی گفت: من از زندانی شدن خبرنگارانی که با بی بی سی همکاری داشتند خبر ندارم و سخنگوی قوه قضائیه ارجح‌تر هستند و فکر کنم ادعای بی‌بی‌سی، بی اساس و نادرست است.

وی در مورد برنامه‌های صدا و سیما در راستای نقش آفرینی در سیاست خارجی و برنامه وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی رسانه‌ای گفت: دیپلماسی رسانه‌ای در جهان امروز و جمهوری اسلامی ایران مورد توجه است و حضور همه دوستان به طور مرتب در اینجا گویای توجه ما و علاقه ماست و ما هم در حد توان و بضاعت سعی می‌کنیم در خدمت دوستان باشیم هرچه رسانه‌های کشور بتوانند در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی جمهوری اسلامی تلاش کنند در شفاف‌سازی چهره ایران در زمانی که معاندین در صدد خدشه‌دار کردن چهره پاک ما هستند باید ادامه داشته باشد و وزارت خارجه هم همان طور که تاکنون علاقه‌مند بوده در حد داشته‌های خود تلاش می‌کند دوستان با موفقیت‌های بیشتری روبه رو باشند.

قاسمی در مورد اظهارات نیکی هیلی  و تهدید به اقدام یک جانبه به سوریه و تجاوز ترکیه به خاک سوریه و اینکه گفته شده یک موضع مورد هدف قرار گرفته است، گفت:  سیاست آمریکا نسبت به مردم مسلمان منطقه موضوع جدیدی نیست آمریکا حق حضور در سوریه را ندارد و نمی‌تواند در مسائل سوریه دخالت کند. این  نوعی تجاوز است و با فرجام نامطلوبی مواجه است اگر این سیاست را ادامه دهد ملت‌های منطقه نشان داده‌اند حضور بیگانگان را پذیرا نیستند و مقابله می‌کنند امیدوارم آمریکا در تصمیمی عاقلانه از زیاده‌خواهیهای خود در مورد سوریه اجتناب کند.

وی در مورد آخرین اقدامات در خصوص ارسال پیکر کشته شده‌های حادثه سقوط هواپیمای ترکیه در خاک ایران گفت: به مردم ترکیه تسلیت می‌گویم واقعه تلخی بود. حوادثی است که اتفاق می‌افتد و ظاهرا باید پذیرفت. با توجه به اینکه این سقوط در خاک ایران بود بسیار تلخ و ناگوار بود. فکر کنم امروز بر اساس صحبت‌هایی که بین وزیر بهداشت ایران و سفیر ترکیه صورت گرفت مقدمات برای ارسال پیکر ده نفری که پیکر آنها پیدا شده انجام بگیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز