خبرگزاری کار ایران

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو:

مصرف آب کشور باید از 100 میلیارد مترمکعب به 70 میلیارد مترمکعب کاهش یابد

asdasd
کد خبر : ۵۳۶۰۲۷

معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو گفت: در حال حاضر 25 درصد آب و منابع آبی کشور بدون منبع درآمدی است ومصرف آب کشور باید از 100 میلیارد مترمکعب به 70 میلیارد مترمکعب کاهش یابد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، «هدایت فهمی» معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی فناوری آب، بهره‌وری و بازچرخانی در دانشگاه فردوسی اظهار داشت: دغدغه اصلی امروز کشور موضوع آب بوده و کاهش میزان مصرف آب یک ضرورت است و نه یک انتخاب، میزان مصرف آب کشور باید از 100 میلیارد مترمکعب به 70 میلیارد مترمکعب کاهش یابد.

وی افزود: 8 عامل اصلی بحران آب در کشور وجود دارد و در حال حاضر 25 درصد آب و منابع آبی کشور بدون منبع درآمدی بوده و این درحالی است که باید این عدد زیر 15 درصد باشد.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو با بیان اینکه میزان بهره‌وری در مسئله آب پائین بوده که باید ارتقاء داده شود، خاطرنشان کرد: میزان هدررفت ضایعات آب در سطح کشور بین 30 تا 35 درصد بوده و این بدان ‌معنا است که بالغ بر 24 میلیارد مترمکعب آب آن هم در شرایطی که با بحران و تنش آبی مواجه هستیم دور ریخته می‌شود.

فهمی با اشاره به اینکه باید برنامه‌ریزی جامع و سازگاری جهت تغییر اقلیم صورت پذیرد، تصریح کرد: 10 درصد بارش مستمد در طول سال منجر به تامین 20 تا 25 درصد آب و منابع آبی مورد نیاز کشور می‌شود و میزان آب تجدیدپذیر در سطح کشور 114 میلیارد مترمکعب بوده و از مجموع آب مصرفی در کشور 90 درصد آن در روستاها مصرف می‌شود و 94 درصد از اشتغال‌های مستقیم و غیرمستقیم کشور هم مرتبط با بخش کشاورزی بوده است.

وی تاکید کرد: کشور دچار بحران سرزمینی شده و متاسفانه به فاجعه ملی داریم نزدیک می‌شویم و بحران آب جدی است، موضوعی که برای خیلی‌ها باورپذیر نشده و قطعاً انکار آن نه ‌تنها کمکی به حل مسئله نمی‌کند، بلکه شرایط نامناسب فعلی را بحرانی‌تر می‌کند.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو با اشاره به اینکه خاک کشور در حوزه فرسایش جایگاه نخست جهانی را دارد، بیان کرد: کشور در نظام مدیریتی و بهره‌وری ضعف داشته و ما ضمن ‌نابودکردن نظام‌های گذشته، نتوانسته‌ایم جایگزینی مناسب برای آن داشته باشیم.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز